Blockchain teknolojisinin işlevselliği 1. Dağıtılmış Katkı: Blockchain teknolojisi, her katılımcının eksiksiz bir veri setine ve kronolojiye erişebileceği dağıtılmış bir veritabanı oluşturur. Bu tasarım, merkezi kontrol noktalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve verilerin tek bir varlık tarafından kontrol edilmediğini garanti eder. Her katılımcı, üçüncü taraf aracılara güvenmeden diğer veri kayıtlarını doğrudan kontrol edebilir. 2 Her düğüm, verilerin merkezi olmayan iletimini sağlamak için bilgileri ağın diğer tüm düğümlerini saklar ve iletir. 3. Şeffaflık ve Anonimlik: Blockchain'deki tüm işlemler ağdaki kullanıcılar tarafından görülebilir ve değerlerin aktarılması ve diğer bilgiler de dahil olmak üzere işlemlerin ayrıntıları şeffaftır. Kullanıcıların blok zincirinde benzersiz bir adres tanımlayıcısı vardır ve anonim kalmayı veya kimliklerini yaymayı seçebilir. Bu adresler işlem etkinliğini izlemek ve kaydetmek için kullanılır. 4. Değişmez Kayıtlar: Blockchain işlemlerini ekledikten sonra, veritabanı geri döndürülmez bir şekilde güncellenir. Her blok bir zaman damgası ve önceki bloğun kriptografik karması içerir ve kurcalamaya dayanıklı bir zincir oluşturur. Kullanılan şifreleme teknolojisi, kayıtların kalıcılığını, ardışıklığını ve küresel erişilebilirliğini garanti eder. 5 Kullanıcı, bu koşullar karşılandığında, akıllı sözleşmenin varsayılan işlemleri otomatik olarak gerçekleştireceği koşulları ayarlayabilir. Bu programlanabilirlik, çeşitli uygulama senaryoları için sınırsız potansiyel sağlar. Blockchain'in bu özellikleri, güvenilir mekanizmalar, merkezi olmayan hizmetler ve müdahale etmeden verilerin depolanmasında önemli avantajlar sağlar. Blockchain teknolojisinin özellikleri nelerdir, blockchain teknolojisinin özellikleri nelerdir?

Geleneksel merkezi çözümlerle karşılaştırıldığında, blockchain teknolojisinin aşağıdaki üç ana özelliğe sahip olduğu anlaşılmaktadır:

Blockchain'in temel fikri Blockchain sisteminde

. Herhangi bir düğüm arasındaki hak ve yükümlülükler eşittir. , tüm düğümler bilgi işlem gücü ile oy kullanma yeteneğine sahiptir, böylece tanınan sonucun düğümlerin yarısından fazlasının tanınan sonucu olmasını sağlar. Hacker tarafından kontrol edilen düğüm sayısı dünyadaki toplam düğüm sayısının yarısını aşmadığı sürece, ciddi bir hacker saldırısına maruz kalsanız bile, sistem yine de normal çalışacaktır ve veriler kurcalanmayacaktır.

Blockchain'in en büyük bozulması, kredinin kurulmasında yatmaktadır

Teorik olarak, blockchain teknolojisi WeChat'i ödeyebilir ve Alipay'ın artık değeri yoktur. Ekonomist, blockchain için mecazi bir metafor yapar: basitçe söylemek gerekirse, "güven yaratan bir makine". Blockchain, insanların karşılıklı güvensizlik ve tarafsız merkezi kurumlar olmadan birbirleriyle işbirliği yapmalarını sağlar. Gelecekte sahte para ve finansal sahtekarlıkları yıkmaya gerek yoktur.

Blockchain'in toplu bakımı maliyetleri azaltabilir

Merkezi ağ sistemi altında, veri merkezleri gibi platformların işletilmesine ve işletilmesine bağlı sistemin bakımı ve çalışması ve maliyetler olamaz. ihmal edildi. . Blockchain'in düğümlerine herkes tarafından erişilebilir. Kayıtlara katılırken, her düğüm diğer düğümlerin kayıt sonuçlarının doğruluğunu doğrular ve bakım verimliliğini artırır ve maliyetleri azaltır.

Özet olarak, blockchain insanın hayatta kalması için temel temel olan para, güven ve güce dokunur.

Blockchains özellikleri nelerdir? Blockchain, kimse veya varlık tarafından kontrol edilmez ve veriler birden fazla bilgisayarda tamamen kopyalanır. Saldırganın tek bir giriş noktası yoktur ve veri güvenliği daha güvenlidir. Veriler kurcalanamaz. Blockchain'e girdikten sonra, herhangi bir bilgi değiştirilemez ve yönetici bile bu bilgileri değiştiremez. Üçüncü taraf yok ve erişilebilir. İster işlemler ister borsa fonları olsun, noktadan noktaya işlemlerde Blockchains'in ademi merkeziyetçiliği ve yardımı, üç taraftan onay beklemesine gerek yoktur. Ayrıca, ağdaki bazı düğümler bilgilere kolayca erişebilir.

Blockchain'in en büyük özelliği ademi merkeziyetçiliktir. Ademi merkeziyetçi, tüm operasyonların dağıtılmış defterlere dağıtıldığı, ancak artık merkezi kurumların sunucularına dağıtılmadığı anlamına gelir.

Blockchain, dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizmaları ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojilerini birleştiren yeni bir uygulamadır.

Temel özellikler şunları içerir: ademi merkeziyet, açıklık, özerklik, bilgi değişmezliği ve anonimlik.

1. Ademi Merkezi

Blockchain dağıtılmış depolama kullandığından, merkezi bir donanım veya kuruluş yoktur, herhangi bir düğümün hak ve sorumlulukları eşittir ve sistemdeki veriler tüm düğümler birlikte tutulur.

Facebook ve Tencent gibi geleneksel internet olsa da, milyarlarca insanın gizlilik verileri bir şirket tarafından yönetilir ve merkezi bir sunucu tarafından korunur. Bu nedenle, geleneksel internet veritabanlarında güvenlik ve gizlilikten yoksundur ve hacker hırsızlığı ve sızıntı olayları sıklıkla meydana gelir.

2. Açıklık

Blockchain sistemi açıktır ve genel zincir kodu açık kaynaktır. Tüm taraflardan işlemin özel bilgilerini şifrelemenin yanı sıra, veriler herkese açık hale getirilir. Herkes verileri sorgulayabilir ve sistem verileri çokşeffaf.

3. Özerklik

Özerklik normlara ve protokollere dayanır. Blockchain teknolojisi, fikir birliğine dayalı normları ve protokolleri (açık ve şeffaf algoritmalar gibi) benimser.

Sistemdeki tüm düğümlerin verileri güvenilir bir ortamda özgürce ve güvenli bir şekilde değiştirmesine izin verin.

İnsanlarda geleneksel internetin güvenini matematik, şifreleme, bilgisayar, vb. Gibi fizik makinelerine güvenmek için değiştirin.

4. Tüm düğümler doğrulandıktan ve blockchain'e eklendikten sonra veriler

ile kurcalanamaz, kalıcı olarak kaydedilir.

Sistemdeki düğümlerin% 51'inden fazlası eşzamanlı olarak kontrol edilmedikçe, veritabanının tek bir düğümde özel kurcalanması geçersizdir ve bağlantıya kaydedilemez. Bu nedenle, blockchain verilerinin istikrarı ve güvenliği çok yüksektir.

Aksine, geleneksel İnternet'in merkezi sunucu arka ucunda, merkezi organizasyon, web sitenizi, web sayfanızı, hesabınızı vb. Yasağı, herhangi bir kimsenin verileriyle herhangi bir zaman çizelgesinde olabilir.

5. Anonimlik

Blockchain düğümleri arasındaki değişim kesinlikle sabit bir algoritmaya uygun olarak gerçekleştirilir.

Bilgi etkileşimi hiçbir güven gerektirmez, başka bir deyişle, işlemin taraflarına koşulsuz olarak güvenilir.

Geleneksel güven insanlar arasında güven veya üçüncü taraf merkezi kurumlara güvendir.

Blockchain teknolojisi, insanlar arasındaki tam güven sorununu çözer.

.

Blockchain'in teknik özellikleri arasında

Bitcoin tarafından temsil edilen dijital kripto para birimlerinin güçlü yükselişiyle, ortaya çıkan blockchain teknolojisi akademik ve endüstriyel çevrelerde yavaş yavaş sıcak bir araştırma konusu haline gelmiştir. Blockchain teknolojisinin merkezi olmayan kredi, değişmez ve programlanabilir özellikleri, dijital kripto para birimleri, finans ve sosyal sistemlerde geniş uygulama beklentisine sahiptir. .Top gibi blockchain ile ilgili alan adları da blockchain dalgası altında kaydedilmiştir ve birçok ticaret platformu ilgili uygulamaları görebilir.

Blockchain teknolojisinin üç belirgin özelliği vardır: açıklık, güvenlik ve benzersizlik.

tanıtım esas olarak blockchain'deki depolanan bilgilerin tüm katılımcılara tamamen açıklandığını ifade eder. Bu esas olarak blockchain noktadan noktaya ağ depolama yöntemi ile belirlenir. Blockchain ağında, her düğüm blockchain'in bir kopyasını saklayabilir ve blockchain'in benzersizliği, bu kopyanın farklı düğümler arasında olmasını sağlayabilir. Tam olarak aynı.

Güvenlik esas olarak dijital şifreleme teknolojisinden sonra kaydedilen blockchain bloğunda depolanan bilgileri ifade eder. Yalnızca özel anahtar tutucu bilgileri şifresini çözebilir ve gerçek bilgiler alabilir. Diğer üyeler yalnızca bilgilerin bütünlüğünü ve benzersizliğini görebilir ve doğrulayabilir, ancak gerçek bilgileri göremezler.

Teklik, esas olarak blockchain'deki bilgilerin zincire konulduktan sonra kurcalanamamasıdır, bu yüzden benzersizliği vardır. Tabii ki, burada belirtilen benzersizlik, mekansal benzersizliği de içerir, yani tüm düğümlerin sadece bir bilgi versiyonu vardır ve aynı zamanda zaman benzersizliğini içerir, yani geçmiş veriler değiştirilemez. Bu benzersizlik aynı zamanda çalışma sırasında tek ana zincirin özelliklerini koruyan blockchain'i de ifade eder ve başka zincirler ortaya çıktıktan sonra bir çatal ortaya çıkar. Çatalların ortaya çıkışı, blok zincirinin iki farklı mekansal boyutta görünmesine neden olacaktır. Tabii ki, bu sorunun çözülmesi, kaçınmak için makul fikir birliği kurallarının belirlenmesini gerektirir. Blockchain konsepti patlarken, ilgili birçok üst alan adı kaydedildi ve blockchain platformları olarak kullanıldı.

Blockchain'in özellikleri nelerdir?

Blockchain'in özellikleri

Blockchain'in dört ana özelliğinden biri: İmtiyazlar

Blockchain'in en kolay anlaşılan özelliği, değiştirilmemiş özelliktir.

Değişmez, "blok+zincir" in eşsiz defterine dayanarak oluşur: işlemleri olan bloklar, zincirin kuyruğuna kronolojik sırayla sürekli olarak eklenir. Verileri bir bloktaki değiştirmek için, tüm blokları ondan sonra yeniden oluşturmanız gerekir. Konsensüs mekanizmasının önemli rollerinden biri, çok sayıda bloğu değiştirmeyi son derece maliyetli hale getirmektir, bu yüzden neredeyse imkansızdır. Örnek olarak iş kanıtını (Bitcoin ve Ethereum gibi) kullanan blockchain ağlarını almak, bilgisayar gücünün sadece% 51'i ile tüm bloklar verilere kurcalamak için yeniden oluşturulabilir. Bununla birlikte, verilerin yok edilmesi, büyük bilgi işlem gücüne sahip oyuncuların çıkarları için değildir ve bu pratik tasarım blockchain'de veri güvenilirliğini arttırır.

Genel olarak, blockchain defterlerindeki işlem verileri "değiştirilmiş" olarak düşünülebilir ve yalnızca yeni tanınan işlemler yoluyla "değiştirilebilir". Düzeltme işlemi izler bırakacaktır, bu yüzden blockchain kurcalamaya dayanıklıdır. Kurcalama, onu değiştirmek veya yanlış yorumlamak için sahte araçların kullanımını ifade eder.

Yaygın olarak kullanılan dosya ve ilişkisel verilerde, özel bir tasarım kullanılmadıkça sistemin kendisi modifikasyon izlerini kaydetmez. Blockchain defterleri dosyalardan ve veritabanlarından farklı tasarımlar benimser ve gerçek defter tasarımından yararlanırlar - kayıt tutarlar. Bu nedenle, herhangi bir iz bırakmadan defteri "değiştiremeyiz", ancak defteri defteri "değiştirebilir" (bkz. Şekil 2).

Şekil 2: Blockchain Ledger "değiştirilemez, yalnızca değiştirilemez"

Blockchain'in veri depolamasına çok ad olan "defter" (leger, genel defter) denir Bu özü ile eşleşir. Blockchain Ledger'in mantığı ve iletimi defteri benzerdir. Örneğin, bir hata nedeniyle size bir miktar para aktarmış olabilirim ve kaçırdım ve işlem blockchain defteri tarafından kabul edildi ve içine kaydedildi. Hatayı düzeltmenin yolu, defterleri doğrudan değiştirmek ve yanlış işlemden önce duruma geri yüklemek değildir; Yeni bir düzeltme işlemi yapmak ve parayı bana geri transfer etmektir. Blockchain defteri tarafından yeni bir işlem kabul edildiğinde, hatalar ve eksiklikler düzeltilir. Tüm düzeltme süreçleri, izler izleyerek defterde kaydedilir.

Blockchain'i kullanıma sokan ilk fikir türü, değişmez doğasından yararlanmaktır. Tarımsal ürünlerin veya malların izlenebilirliğinin uygulanması, veri kayıtlarının kurcalanmadığından emin olmak için akış işlemlerini blok zincirine kaydetmek, böylece izlenebilirlik kanıtı sağlamaktır. Tedarik zinciri alanına blockchain uygulama fikri, defterlere maruz kalan kişilerin geçmiş kayıtları değiştirememelerini ve böylece kayıtların güvenilirliğini sağlayamamasını sağlamaktır.

Mart 2018'de, çevrimiçi perakende grubu JD.com tarafından yayınlanan "Blockchain Teknolojisi Uygulaması Beyaz Kağıt" da JD.com, blockchain teknolojisinin (dağıtılmış defter) üç uygulama senaryosunun: çapraz deneke sahip olduğuna inanıyor İşbirliği düşük maliyetli güven gerektirir ve uzun vadeli bir ticaret zinciri vardır. Her üç uygulama senaryosu da blockchain'in değişmez özelliklerini kullanır. Birden fazla konu değişmez bir defter üzerinde işbirliği yapar ve güven maliyetini azaltır. Blockchain defterinde depolanan durum durumdur ve ilgisiz verilerin durumu değişmeyecek ve veriler ne kadar erken olursa, o kadar zor kurcalanır, bu da onu uzun vadeli işlemler için uygun hale getirir.

Blockchain'in dört ana özelliğinin ikincisi: Değeri temsil etmek için gereken benzersizlik

İster değiştirilebilir bir jeton (ERC20) veya başka bir şekilde taranmaz bir jeton (ERC721)) veya diğer Önerilen belirteç standartları olan Ethereum'un jetonları, blockchain'in önemli bir özelliğini göstermektedir: değer için gereken benzersizlik.

Dijital dünyada, en temel birim bit veBitlerin temel özelliği tekrarlanabilir. Ancak değer kopyalanamaz, değer benzersiz olmalıdır. Daha önce tartıştık ve bu tam olarak çelişki: dijital dünyada, bir dosyayı benzersiz yapmak bizim için zor, en azından evrensel olarak yapmak zor. Bu yüzden değeri kaydetmek için merkezi bir deftere ihtiyacımız var.

Dijital dünyada, faturaları paramız gibi elimizde tutamayız. Dijital dünyada bankalar gibi kredi aracılarına ihtiyacımız var ve paramız banka hesabı tarafından kaydediliyor.

Bitcoin sistemi tarafından getirilen blockchain teknolojisinin, "benzersizliğin" dijital dünyaya ilk kez tanıtıldığı ve Ethereum'un tokenlerinin dijital dünyadaki değer temsil işlevini popülerleştirdiği söylenebilir. Gelmek.

2018'in başında, Çin teknolojisi ve internet şirketlerinin iki lideri Blockchain'in getirdiği "benzersizliği" vurguladı. Tencent’in ana kurucusu ve CEO'su Ma Huateng şunları söyledi: “Blockchain gerçekten yenilikçi bir teknoloji. Benzersizliği ifade etmek için dijitalleşmeyi kullanır. Blockchain gerçekte fiziksel benzersizliği simüle edebilir. ”

Baidu kurucusu ve CEO'su Robin Li şunları söyledi:" Blockchain'in gelişinden sonra, sanal öğeler gerçekten benzersiz hale getirilebilir. Böyle bir internet öncekinden çok farklı olacak İnternet. "

Token ekonomisi için tartışma ve potansiyel, dijital dünyada blockchain'in merkezi olmayan bir değer temsili ve değer aktarımı yolu sağladığı gerçeğine dayanmaktadır. ağ. Ethereum tarafından temsil edilen Blockchain 2.0 döneminde, daha genel bir değer temsilcisi - etkilenen - Blockchain 1.0'ın dijital nakit döneminden dijital varlık dönemine kadar ortaya çıktı.

Blockchain'in dört ana özelliğinden üçü: Akıllı Sözleşmeler

Bitcoin'den Ethereum'a, blockchain'deki en büyük değişiklik "akıllı sözleşmelerdir" (bkz. Şekil 3). Bitcoin sistemi dijital para için tasarlanmıştır ve UTXO ve komut dosyaları da bazı karmaşık işlemleri işleyebilir, ancak büyük sınırlamalara sahip olabilir. Vitalik, Ethereum blok zincirini yarattı ve temel hedefleri tamamen akıllı sözleşmelerle ilgilidir: Turing-tamamlama komut dosyası dili, akıllı sözleşmeler yürütür bir sanal makine (EVM) ve bir dizi gelişme, farklı jeton türleri için standart akıllı sözleşmeleri standartlaştırmış akıllı sözleşmelerle ilgilidir.

Şekil 3: Blockchain 2.0'ın temel iyileştirilmesi "Akıllı Sözleşme" dir

Akıllı sözleşmelerin ortaya çıkması, blockchain'e dayalı iki kişinin izin vermesi Basit değer transferleri yapmak için, karmaşık kurallar ayarlanabilir, akıllı sözleşmeler tarafından otomatik ve özerk bir şekilde yürütülebilir ve bu da blockchain'in uygulama olanaklarını büyük ölçüde genişletir.

Tokenlerin yenilikçi uygulamalarına odaklanan mevcut projeler akıllı sözleşmeler yazarak yazılım düzeyinde uygulanır. Akıllı sözleşmelerle karmaşık dijital varlık işlemleri yapabiliriz.

Ethereum'un geliştirme sürecini tartışırken, akıllı sözleşmeleri soğuk bilgi sütunu "Akıllı Sözleşmeler" ve "Ethereum'un Akıllı Sözleşmeleri" nde çok tartıştık ve bunları burada tekrar etmeyeceğiz. Burada, Vitalik'in kabul ettiğimiz akıllı sözleşmenin yazılım doğasını tekrarlamak için tartışmasını alacağım - özel bir sunucu tarafı arka plan programına (Daemon) eşdeğerdir. Ethereum Beyaz Kitabı'nda Vitalik şunu yazdı:

(sözleşmeler), kendi Ethereum hesabına sahip olan Ethereum yürütme ortamında var olan "özerk ajanlar" olarak kabul edilmelidir. Dikkatli olmak için ve daha sonra otomatik olarak bir kod parçası yürütür.

Akıllı bir sözleşmenin yürütme süreci Şekil 4'te gösterilmektedir. Blockchain'in beşinci ve altıncı tanımları Şekil 5'te gösterilmektedir.

Şekil 4: Akıllı sözleşmelerin yürütme süreci < /p>

Şekil 5: Blockchain'in tanımı beş ve altıdır

Blockchain 4'ün dört ana özelliği: Merkezi olmayanKendini Organizasyon

Blockchain'in dördüncü özelliği merkezi olmayan kendi kendini organize etmektir. Şimdiye kadar, büyük blockchain projelerinin organizasyonu ve işletilmesi bu özellik ile yakından ilişkilidir. Birçok insanın blockchain projeleri için ideal beklentisi, özerk çalışan bir topluluk veya ekosistem haline gelmeleridir.

Bitcoin gelişimini ve ilk yinelemeli gelişimi tamamladıktan sonra anonim Satoshi Nakamoto internetten tamamen kayboldu. Ancak yarattığı bitcoin sistemi çalışmaya devam ediyor: Bitcoin, kripto para birimi, Bitcoin protokolü, ihraç ve ticaret mekanizması, Bitcoin’in dağıtılmış defteri, merkezi olmayan ağ veya bitcoin geliştiricileri ve Bitcoin gelişimi, merkezi olmayan ve kendini organize ediyor.

Bitcoin'den sonra, Modifiye Parametreleri ve Bitcoin Cash (BCH) tarafından oluşturulan ve satoshi Nakamoto'nun vizyonuna uygun olabilecek Bitcoin Cash (BCH) tarafından oluşturulan birçok altcoin olduğunu makul bir şekilde tahmin edebiliriz. Özerklikle eşanlamlı olarak kabul edilebilecek "kontrolden çıktı" ı seçti.

Ethereum projesi hala Vitalik'in "lideri" altında, ancak bu bölümün başında tartışıldığı gibi, projeyi açık kaynaklı bir organizasyona öncülük edecek şekilde, tıpkı açık kaynaklı Linux'a liderlik ettiği gibi Linux Vakfı gibi işletim sistemi.

Vitalik, muhtemelen merkezi olmayan kendi kendini organize etme hakkında en fazla düşünen insanlardan biridir ve her zaman blockchain tabanlı bir yönetişim yaklaşımını vurguladı ve benimsedi. 2016 yılında Ethereum'un sert çatalını önerdi, ancak uygulanmadan önce zincirli topluluk oylamasından geçmesi gerekiyor. Ethereum topluluğunda, ERC20 dahil olmak üzere birçok standart, topluluk geliştiricileri tarafından kendiliğinden oluşturulur.

"Merkezi olmayan uygulama" kitabında, yazar Siraj Raval da başka bir perspektiften ayrılıyor. Onun ayrımı geleceği daha iyi anlamamıza yardımcı olur. uygulama ve organizasyon. Mevcut internet teknolojisi ürünlerine iki boyuttan bakıyor: biri organizasyonel olarak merkezileştirilmiş veya merkezi olmayan olup olmadığıdır; Diğeri, mantıklı olarak merkezi veya merkezi olmayan olup olmadığıdır.

İnanıyor: "Bitcoin organizasyonda merkezi olmayan ve mantıksal olarak merkezileştirildi." E -posta sistemi organizasyon ve mantıkta merkezi olmayan (bkz. Şekil 6).

Şekil 6: Bitcoin organizasyonda merkezi olmayan ve mantıksal olarak konsantre olmuştur

Gelecekteki organizasyonları öngörürken, zihnimizdeki ideal prototip genellikle Bitcoin'in organizasyonudur: tamamen merkezi bir özerk organizasyon. Ancak uygulama sürecinde, verimli ve ilerleyebilmek için, merkezi organizasyona biraz yaklaşacağız ve son olarak uygun bir denge noktası bulacağız.

Şimdi, Ethereum’un akıllı sözleşmeleri aracılığıyla jetonlar yaratan ve yayınlayan blockchain projelerinde, bir topluluk veya ekolojik bir şekilde, birçok proje Bitcoin'e benzer bir kuruluşun ideal durumuna sahiptir. Ancak gerçek şu ki, tamamen merkezi olmayan bir kuruluş ve geleneksel bir şirket arasında.

Blockchain, merkezi olmayan kendi kendini organize eden dördüncü özelliğini tartışırken, aslında insan örgütü ve işbirliğini içeren kod dünyasından çıkıyoruz. Bu durumda, çeşitli tartışmalar ve pratik keşifler de blockchain'in teknolojinin ötesinde önemini ortaya koymaktadır: insan üretim organizasyonunu ve sinerjik değişiklikleri desteklemek için bir altyapı görevi görebilir. Bu, blockchain ve internetin tam izomorfizminin başka bir örneğidir. İnternet sadece bir teknoloji değil, aynı zamanda insanların organizasyonunu ve işbirliğini değiştirir.

Genel olarak Ethereum, blockchain'i yeni bir aşamaya getirdi. Ethereum'u tartışırken, iki anahtar kelimeyi özetlemek istiyorsanız, bu iki anahtar kelime akıllı sözleşmeler ve jetonlardır; Ve eğer sadece bir tane söyleyebilirsen, "jetonlar" seçeceğim. Bulmayı tercih ederimİnternet tarihinden anlamı, önceki benzetmeyi tekrarlamak: değer temsili bir jetonu olarak, rolü HTML'ye benzer. HTML ile ne tür bir web sitesi oluşturulması tamamen hayal gücümüze bağlıdır.

Blockchain teknolojisinin özellikleri

​​blockchain teknolojisi ademi merkeziyet, açıklık, bağımsızlık, güvenlik ve anonimlik özelliklerine sahiptir. Özünde, blockchain, içinde depolanan verilerin veya bilginin, süreç boyunca süreç dışı olma, açıklık ve şeffaflık ve toplu bakım olma özelliklerine sahip olduğu paylaşılan bir veritabanıdır.

Blockchain teknolojisinin avantajları

Açık ve şeffaf. Örneğin, blockchain ağ sisteminde, bu tür birçok aktarıcı vardır ve her birinin ellerinde bir hesap defteri vardır. Aktarım süreci başarılı olduktan sonra, blockchain ağı, sistemdeki herkese para aktarma konusunu yayınlayacak ve herkes bunu yazacaktır.

Yayın yayınlanır yayınlanır yayınlanmaz, blockchain ağ sistemindeki herkes parayı o kişiye aktardığınızı biliyordu ve herkes ne kadar aktardığınızı biliyordu. Kabul etmese bile, işe yaramaz, bu transfer bilgileri nedeniyle herkesin hesap defterine kaydedilir ve herkes bulabilir. Bu demir kanıtıdır.

Blockchain'in özellikleri nelerdir?

Blockchain özellikleri:

1. Ademi merkeziyetçilik. Blockchain teknolojisi, ek üçüncü taraf yönetim ajanslarına veya donanım tesislerine güvenmez ve merkezi bir kontrolü yoktur. Kendinden entegre blockchain'in kendisine ek olarak, dağıtılmış muhasebe ve depolama yoluyla, her düğüm bilginin kendini doğrulamasını, iletimini ve yönetimini fark eder. Asanematikleşme, blockchain'in en belirgin ve temel özelliğidir.

2. Açıklık. Blockchain teknolojisinin temeli açık kaynaktır. Şifrelenen işlemdeki her bir tarafın özel bilgilerine ek olarak, blockchain verileri herkese açıktır. Herkes blockchain verilerini sorgulayabilir ve genel arayüz aracılığıyla ilgili uygulamaları geliştirebilir, böylece tüm sistem bilgileri oldukça şeffaftır.

3. Bağımsızlık. Konsensüs spesifikasyonlarına ve protokollerine (Bitcoin tarafından kullanılan karma algoritmalar gibi çeşitli matematiksel algoritmalara benzer şekilde), tüm blockchain sistemi diğer üçüncü taraflara dayanmaz. Tüm düğümler, sistem içindeki verileri otomatik ve güvenli bir şekilde doğrulayabilir ve değiştirebilir. Herhangi bir insan müdahalesi.

4. Güvenlik. Tüm veri düğümlerinin% 51'ini kontrol edemediğiniz sürece, ağ verilerini ahlaksız bir şekilde manipüle edip değiştiremezsiniz, bu da blockchain'in kendisini nispeten güvenli hale getirir ve öznel ve yapay veri değişikliklerinden kaçınır.

5. Anonimlik. Yasal normlar olmadıkça, teknik olarak, her blok düğümün kimlik bilgilerinin açıklanması veya doğrulanması gerekmez ve bilgi iletimi anonim olarak gerçekleştirilebilir.

Blockchain'in teknik özellikleri şunları içerir: (). Açık ve şeffaf D kesintisiz olabilen merkezi olmayan bir B

Blockchain teknik özellikleri ademi merkeziyet, dayanıklılık, konsensüs inanç mekanizması, açıklık, bilinmeyen, çapraz platform ve daha fazlasını içerir.

1. Merkezi kurum yerine dağıtılmış düğümler arasındaki ilişkiyi oluşturmak için kullanılır, böylece güvenilir olmayan ve güvenilir bir yapı oluşturur. İşlemin katılımcıları, üçüncü taraf aracısının desteğine güvenmeden kendilerini kanıtlayabilir ve doğrudan ticaret yapabilirler.

2, elde edilmesi neredeyse imkansız olan ve verilerin geçerliliğini sağlayan zor koşullar. Dağıtılmış Ortaklıklar: Blockchain, dağıtılmış veri paylaşımını gerçekleştirmek için verileri noktadan noktaya ağ üzerinden aynı anda kaydedebilir.

3 Robotlar arasında merkezi kredi kurumları yerine teknik destek yoluyla kredi yapmak için ağlar.

Blockchain algoritmasının kanıt mekanizması ile, tüm sistemdeki her düğüm arasındaki veri alışverişine katılmak gerekir. Sistem, düğümlerin az sayıda düğümün sahtekarlığı çözemediği diğer düğümleri aldatmak imkansız olmamalıdır.

IV. Katılımcılar geneldir ve herhangi bir katılımcılar blockchain verileri isteyebilir ve genel veri arayüzü aracılığıyla ilgili uygulamalar geliştirebilir, böylece tüm sistem bilgileri çok şeffaftır.

5. Bu sistem bilinmiyor. Her iki taraf da işlem bilgilerine adresle katılır.

Ayrıca, Bitcoin gibi işlemlerde, her işlem için farklı adreslerin uygulanması ve böylece işlemin gizliliğini korumanız önerilir.

VI. Diğer mekanizmalar birlikte -bloğa dayalı internetin değeridir. Blockchain ağındaki düğümler, normal algoritmalara ve veri yapılarına dayanarak bağımsız olarak çalışır.

Blockchain özelliklerinin ve geliştirilmesinin ürettikleri araziden geldiği - internet teknolojisinin gelişimi ve bulut bilişim ve büyük verilerin yükselişi.

Blockchain'in ana özellikleri nelerdir ve blockchain'in en temel özellikleri nelerdir?
Blockchain teknolojisinin özellikleri

​​Blockchain teknolojisinin beş temel özelliği aşağıdaki gibidir:

1 Blockchain 1 Teknolojisinin Özellikleri: Dağıtılmış Veritabanı

Blockchain'deki her parça Tüm veritabanına ve tam geçmiş kayıtlarına erişebilir. Verileri veya bilgileri kontrol edecek tek bir bölüm yoktur. Her taraf, bir aracı gerekmeden ticari ortaklarının kayıtlarını doğrudan kontrol edebilir.

2. Her düğüm, bilgileri diğer tüm düğümlere ezberler ve iletir.

3. Blockchain teknolojisinin üçü vardır: Anonimlik Şeffaf

Sisteme erişme yetkisine sahip herhangi bir kullanıcı herhangi bir işlemi ve ilişkili değerini görebilir. Blockchain'deki her düğüm veya kullanıcı, tanımlamak için 30'dan fazla harf ve sayıdan oluşan benzersiz bir adrese sahiptir. Kullanıcılar anonim kalmayı veya başkalarına kimliklerinin kanıtını sunmayı seçebilirler. Blockchain bu adreslerde yer almaktadır.

4 Teknolojik Özellikler 4: Kayıtların Geri Dönemeyebilirliği

İşlemler veritabanına dahil edildikten ve hesap güncellendikten sonra, kayıtlar değiştirilemez çünkü herhangi birinden önceki onlarınkine bağlı işlem kaydı (dolayısıyla "zincir"). Veritabanındaki kayıtların kalıcı olmasını, kronolojik olarak sipariş edilmesini ve ağın diğer tüm düğümleri için erişilebilir olmasını sağlamak için çeşitli algoritmalar kullanılır.

5 Teknolojik Özellikler 5: Hesaplamalı Mantık

Mastro kitabının dijital doğası, blockchain işlemlerinin hesaplama mantığı ile ilişkili olabileceği ve esasen programlanabilir olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, kullanıcılar düğümler arasındaki işlemleri otomatik olarak etkinleştiren algoritmalar ve kurallar ayarlayabilir.

Bilgi genişletme:

Blockchain, birbiri ardına bir bloktan oluşan bir zincirdir. Her blokta belirli miktarda bilgi saklanır ve ilgili zaman sırasına göre bir zincire bağlanır. Bu zincir tüm sunuculara kaydedilir. Bu sunuculara blockchain sistemlerinde düğümler denir ve tüm blockchain sistemi için depolama ve hesaplama güç desteği ve desteği sağlar. Blockchain'deki bilgileri değiştirmek istiyorsanız, düğümlerin yarısından fazlasının onayını almanız ve genellikle farklı konuların elinde olan tüm düğümlerde bilgileri değiştirmeniz gerekir, bu nedenle bilgileri kurcalamak son derece zordur. Blockchain. Geleneksel ağlarla karşılaştırıldığında, blockchain iki ana özelliğe sahiptir: verilerin kurcalanması ve merkezi olmayan hale getirilmesi zordur. Bu iki özelliğe dayanarak, blockchain'de kaydedilen bilgiler daha otantik ve güvenilirdir, bu da insanların karşılıklı güvensizliği sorununu çözmeye yardımcı olabilir.

Blockchain'in üç ana özelliği

​​Geleneksel merkezi çözümlerle karşılaştırıldığında, blockchain teknolojisi aşağıdaki üç ana özelliğe sahiptir: Blockchain'in temel fikri Merkezi Merkezidir

Blockchain sisteminde, herhangi bir düğüm arasındaki haklar ve yükümlülükler aynı ve tüm düğümler Tanınanların kabul edildiğinden emin olmak için, sonucun düğümlerin yarısından fazlası tarafından tanınan tanınan sonuç olduğu için becerilerin kullanımını hesaplama gücüne sahiptirler. Hacker tarafından kontrol edilen düğüm sayısı dünyadaki toplam düğüm sayısının yarısını aşmadığı sürece, ciddi bir hacker saldırısına maruz kalsanız bile, sistem hala normal çalışacaktır ve veriler kurcalanmayacaktır.

2. Ekonomist, blockchain için mecazi bir metafor yapar:Kelimeler, "güven yaratan bir araba". Blockchain, insanların karşılıklı güvensizlik ve tarafsız merkezi kurumlar olmadan birbirleriyle işbirliği yapmalarını sağlar. Gelecekte sahte para birimini ve finansal sahtekarlığı bastırmak gerekli değildir.

3. Maliyet atlanmadı. Blockchain düğümleri herkes tarafından erişilebilir.

Blockchain'in özellikleri nelerdir?

Blockchain'in özellikleri şunlardır:

1. Dürtü özellikleri. Değişmez bir "blok+zincir" ana kitap temelinde oluşur: İşlemleri olan bloklar, zincirin kuyruğuna kronolojik sırayla sürekli eklenir. Verileri bir bloktaki değiştirmek için, tüm blokları sonraki yeniden canlandırmak gerekir.

2. Blockchain'in önemli bir özelliği: değer için gerekli olan benzersizlik. Dijital dünyada, en temel birim bitlerdir ve bitlerin temel özelliği tekrarlanabilir olabilir. Ancak değer kopyalanamaz, değer benzersiz olmalıdır.

3. Bitcoin sistemi dijital para için tasarlanmıştır ve UTXO komut dosyaları da bazı karmaşık işlemleri yönetebilir, ancak büyük sınırlamaları vardır. Vitalik, blockchain Ethereum'u yarattı ve ana hedefleri akıllı sözleşmelerle ilgili: Turing-tamamlama komut dosyası dili, akıllı sözleşmeler yapan bir sanal makine (EVM) ve farklı jeton türleri için bir dizi standartlaştırılmış akıllı sözleşmeleri vb..

4. Şimdiye kadar, ana blockchain projelerinin organizasyonu ve işleyişi bu işlevle yakından ilişkilidir. Blockchain projeleri için birçok insanın ideal beklentisi, özerk çalışan bir topluluk veya ekosistem haline gelmeleridir.

5.

Blockchain teknolojisinin temeli açık kaynaktır. Ve geliştirme uygulamaları, bu nedenle sistemin tüm bilgileri oldukça şeffaftır.

Blockchain'in ana özellikleri arasında blok zincirinin ana özellikleri ademi merkeziyet, veri değişikliği, şeffaflık ve yayınlanmak istememeyi içerir. 1. Bu yapı, işlem kayıtlarının tek bir merkezi kuruluş tarafından kontrol edilmediği, ancak ağdaki birçok düğüm tarafından ortaklaşa sertifikalandırıldığı ve kaydedildiği anlamına gelir. Tek bir düğümün arızası veya saldırısı ağın genel çalışmasını etkilemediğinden, arzu zinciri sisteminin direncini ve gücünü arttırır. 2. Veriler korunamaz: Blok blokta, her işlem kaydı önceki blok bilgilerinde ve kendi işlem verilerinde bulunur ve sürekli bir büyüme zinciri oluşturmak için karmaşık şifreleme algoritmaları yoluyla birbirleriyle ilişkilidir. Veriler blockchain'e yazıldıktan sonra, değiştirmek veya silmek neredeyse imkansızdır. Bu özellik, Blockchain'i finansal işlemler, tedarik zinciri bilgileri ve diğerleri gibi önemli verilerin kaydedilmesi için ideal bir seçenek haline getirir, kesintiye uğramış veya sahte verilerin olasılığını etkili bir şekilde önler. 3. Şeffaflık: Blockchain'deki tüm işlem kayıtları herkese açıktır ve herkes tarafından değerlendirilebilir ve onaylanabilir. Bu şeffaflık sadece verilerin güvenilirliğini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda katılımcılar arasında güveni de teşvik eder. Örneğin, tedarik zincirlerinin yönetiminde, blockchain teknolojisi ürünleri ve ürün akışını izleyerek ürün özgünlüğünü ve güvenliğini sağlayabilir, böylece üründeki tüketicinin güvenini artırabilir. 4. Gereksiz: Blockchain teknolojisi her iki tarafın da anonim kalmayı seçmesini sağlar. İşlem kayıtları kamuya açık olsa da, kişisel olarak tanımlanabilecek bilgiler gizlenebilir. Bu belirsizlik, kullanıcının gizliliğini ve güvenliğini bir dereceye kadar korur ve işlemi daha özgür ve güvenli hale getirir. Bununla birlikte, bu aynı zamanda yasadışı faaliyetler için mümkün olduğunca potansiyel risklere neden olur. Bu nedenle, anonim sağlanırken uyumluluğun nasıl sağlanacağı, blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde çözülmesi gereken önemli bir konudur. Kısacası, ademi merkeziyetçilik, veri şeffaflığı, şeffaflık ve isimsiz blockchain, veri etkileşiminin ve güveninin oluşturulma şeklini değiştirir ve finans, tedarik zinciri ve kimlik onayı gibi birçok alanda büyük başarı göstermiştir.