blockchain, blockchain nedir?

Blockchain işlevi, verimliliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve birden fazla alanda veri izlemesini sağlamaktır ve blockchain yeni bir bilgisayar teknolojisi uygulama modelidir.

Blockchain'in rolü esas olarak aşağıdaki noktaları içerir:

Finansal Alan:

Maliyetleri Azaltma: Blockchain teknolojisi üçüncü partili ara bağlantıları azaltabilir ve noktadan noktadan doğrudan döşenmeyi elde edebilir ve böylece maliyetleri düşürebilir. Hızlı İşlemler: Blockchain teknolojisi aracılığıyla işlemler hızlı bir şekilde tamamlanabilir ve finansal işlemlerin verimliliği artırılabilir.

Nesnelerin İnterneti ve Lojistik Alanı:

Lojistik maliyetleri azaltın: Blockchain teknolojisi lojistik süreçleri geliştirebilir ve toplam lojistik maliyetleri azaltabilir. Elemanların üretim ve aktarımı sürecini izleme: Blockchain etkisinin etkinliğini kullanarak, element bilgilerinin özgünlüğünü sağlayabilir. Tedarik zinciri verimliliğinin iyileştirilmesi: Blockchain teknolojisi, tedarik zinciri yönetiminin şeffaflığını ve verimliliğini artırabilir.

Blockchain'in Tanımı:

Yeni Bilgisayar Teknolojisi Uygulama Formu: Blockchain, dağıtılmış verilerin depolanması, noktadan noktaya aktarma, konsensüs mekanizması ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojileri için yeni bir uygulama modelidir. Veri güvenliğini garanti eder ve bunu merkezi bir yaklaşımla kurarak çeşitli alanlarda dijital dönüşüm için güçlü destek sağlar. Blockchain Kullanımı

Ana blockchain uygulamaları şunları içerir: dijital para birimi, finansal varlık işlem çözümleri, dijital hükümet işleri, kanıt depolama ve önleme karşıtı veri hizmetleri ve diğer alanlar. Blockchain, veri bloğunu düzenli bir şekilde bağlayan bir veritabanı teknolojisidir ve her blok, dosya verilerinin kaydedilmesinden ve verilerin değiştirilemeyeceğinden ve dövülmemesini sağlamak için şifrelemekten sorumludur.

Blockchain aslında çoklu taraflarla dağıtılan bir veritabanı sistemi, ortak bakım ve kriptografik teknoloji kullanılarak sürekli büyüme. Ortak bir defterdeki her sayfa bir bloktur ve her blok işlem kayıtlarıyla doludur.

Blockchain Uygulama Kapsamı 1. Finans alanı

Blockchain güven mekanizmaları sağlayabilir ve finansal altyapıyı değiştirme potansiyeline sahip olabilir. Blockchain teknolojisinin arzu edilmesi, işlem maliyetlerini azaltabilir ve finansal işlemleri daha kolay, sezgisel ve güvenli hale getirebilir. Blockchain teknolojisi ve finans endüstrisi kombinasyonu kesinlikle daha fazla iş modeli, hizmet senaryoları, iş süreçleri ve finansal ürünler oluşturacak, böylece finansal piyasa geliştirme, finans kurumları, finansal hizmetler ve finans endüstri formatları üzerinde daha fazla etki yaratacaktır. Blockchain teknolojisindeki artış ve blockchain teknolojisinin diğer finansal teknolojilerle birleşimi ile blockchain teknolojisi yavaş yavaş büyük ölçekli finansal senaryoların uygulanmasına uyum sağlar.

2. Değişmeyen blockchain özellikleri, zincirin dijital kanıtlarını çok güvenilir hale getirir. Kamu refahı sürecinde bağış projeleri, bağış toplama detayları, fon akışı, alıcılardan gelen geri bildirimler ve diğerleri gibi ilgili bilgiler blokta saklanabilir.

3. IoT cihazları için ortak bilgilerin güvenlik riskleri arasında çok düşük ürün yazılımı sürümleri, güvenlik yaması eksikliği, yetkilendirme zayıflığı, çok fazla cihaz ağı bağlantı noktası ve kradi olarak şifrelenmemiş bilgi iletimi bulunmaktadır. Konsensüs mekanizmaları, asimetrik şifreleme teknolojisi ve blockchain ağı düğümleri için dağıtılan veri depolama, saldırı saldırıları riskini büyük ölçüde azaltacaktır.

Özgürlük: Geleneksel İnternet işleri merkezi bulut sunucuları tarafından kontrol edilir. Blockchain dağıtılmış bir defterdir. Bu nedenle, dağıtılmış yöneticiler Nesnelerin İnterneti için güven, sahiplik kaydı, şeffaflık ve iletişim desteği sağlayabilir.

Avantajlar: Bulut hizmeti ve bakım maliyetlerinin sınırlamaları nedeniyle, internetin büyük ölçekli ticarileştirilmesi zordur. Geleneksel İnternet, merkezi bulut sunucuları aracılığıyla nesnelerin iletişiminin farkındadır. Bu modun dezavantajı, erişim cihazlarının sayısı arttıkça, sunucunun daha fazla yükle karşı karşıya olmasıdır. Blockchain Technology

, noktadan noktaya işlemleri doğrudan yürütebilir, aracılardan veya diğer personelden işgücü giderlerini ortadan kaldırabilir, üçüncü taraf hizmetlerin maruz kaldığı maliyetleri etkili bir şekilde azaltabilir ve faydaları en üst düzeye çıkarabilir.

5. Bilgi akışı eksikliği, her katılımcının, tedarik zincirinin verimliliğini etkileyen ilgili konulardaki kesin durumu ve sorunları anlamasını zorlaştırır. Konular arasında anlaşmazlıklar ortaya çıktığında, zaman alır veKanıt ve sorumluluk sunma çabaları.

Blockchain, çeşitli konular arasında açık ve şeffaf veriler oluşturabilir, böylece tedarik zinciri boyunca eksiksiz, pürüzsüz ve ücretsiz bir bilgi akışı oluşturabilir. Bu, her bir kuruluşun hemen tedarik zinciri sisteminin çalışmasından kaynaklanan problemleri bulmasını ve çözümleri hedefli bir şekilde bulmasını ve böylece tedarik zinciri yönetiminin genel verimliliğini artırmasını sağlar.

6. Araba satışları ve araba kaydı için gerçeklik.

7. Zincir, özel şirket özkaynaklarının aktarılmasının farkındadır

8 Teklif bilgilerinin kesintiye uğramamasını sağlayamaz ve birbirlerine güvenmeyen rakipler arasında güveni şekillendirerek bilgi şeffaflığı sağlayabilir. P>

Blockchain yeni perakende tedarik zincirinde nasıl yardımcı olur? Perakende satış zinciri veri tabanlı lojistik entegrasyon işlevleri, üç boyutlu ve akıllı depo koşulları ve standart kalite kontrol yönetimi gerektirir. Zhihuiyun -blockchain'in dağıtılmış muhasebesi, mevcut dijital merkezlere güvenmeden, veri bulut maliyetlerinden tasarruf etmeden ve ayrıca daha verimli entegrasyon ve bilgilerle işbirliği gerçekleştirmeden lojistik bilgilerini okuyabilir. Lojistik alanındaki blockchain uygulaması sosyal etkiler yarattı mı?

Lojistik alanında blockchain uygulaması aşağıdaki sosyal etkileri yaratmıştır:

lojistik etkilerinin geliştirilmesi: Blockchain teknolojisi, lojistik sürecindeki adadaki bilgi problemini ve asimetrik problemleri çözmeye yardımcı olabilir, sorunsuz işbirliğini tanıma ve tedarik zincirindeki tüm taraflar arasında bilgi paylaşmak.

Lojistik maliyetlerini azaltın: Blockchain teknolojisi ademi merkeziyete ulaşabilir, bağımsız kontrol, lojistik ve iş süreçlerini basitleştirebilir ve böylece lojistik maliyetlerini azaltabilir.

Lojistik Güvenliğini Geliştirme: Lojistik süreci lojistik ve mal güvenliği ve diğer sorunları izlemeyi içerir. Tedarik zincirinin şeffaflığını arttırma: Blockchain teknolojisi, verilerin gerçek zamanlı izlemesini ve şeffaflığını tanıyabilir, tedarik zincirinin şeffaflığını artırabilir ve izlemeyi daha etkili hale getirebilir.

Lojistik hizmetlerinin kalitesini artırın: Blockchain teknolojisini kullanarak, akıllı sözleşmeler, lojistik kalitesini iyileştirmek, anlaşmazlıkları azaltma ve müşteri memnuniyetini artırma gibi mekanizmalar yoluyla lojistik sürecindeki dağıtım, yerleşim ve diğer sorunları otomatik olarak işleyebiliriz.

Sentezlemek için Blockchain, lojistik üzerinde derin bir etkiye sahip olacak, lojistik ve güvenliği artıracak, lojistik maliyetlerini azaltacak, tedarik zincirinin şeffaflığını artıracak, lojistik hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve böylece tüm lojistik endüstrisinin geliştirilmesini ve reformunu teşvik edecek.