Blockchain teknolojisinin üç önemli noktası nelerdir? , yani konsensüs algoritmaları, veri imzalarının asimetrik şifrelemesi ve zincir blokların depolanması. Blockchain, bloktan sonra bloklardan oluşan bir zincirdir. Her blokta belirli miktarda bilgi saklanır ve her zaman sırasındaki bir zincire bağlanır. Bu zincir, bir sunucu sistem boyunca çalıştığı sürece, tüm blok zinciri güvenli olduğu sürece saklanır. Bu sunuculara blockchain sistemlerinin düğümleri denir ve tüm blockchain sistemi için depolama alanı ve bilgi işlem gücü desteği sağlar. Blockchain bilgileriyle uğraşmak son derece zordur, çünkü düğümlerin yarısından fazlası için onay almanızı ve normalde farklı konuların elinde olan tüm düğümlerin bilgilerini değiştirmenizi gerektirir. Geleneksel ağlarla karşılaştırıldığında, blockchain iki temel işlevi vardır. Biri, verilere karşı kurcalanma olasılığı daha düşüktür, diğeri merkezi olmayan. Bu iki özelliğe dayanarak, blockchain'de kaydedilen bilgiler daha otantik ve güvenilirdir ve insanlar arasında karşılıklı güvensizlik sorununun çözülmesine yardımcı olabilir. Blockchain, 1 Kasım 2008'de Nakamoto olduğunu iddia eden bir adam tarafından "Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi" başlıklı bir makale yayınladı. İki ay sonra, teori uygulamaya girdi ve 0 numaralı seri numaralı ilk yaratma bloğu 3 Ocak 2009'da doğdu. Birkaç gün sonra, 9 Ocak 2009'da, seri numarası 1 olan bir blok ortaya çıktı ve bir zincir oluşturmak için 0 numaralı seri numarası 0 ile bir Genesis bloğuna bağladı ve blok zincirinin doğumunu işaretledi. Dar bir blok zinciri, veri bloklarını sırayla birleştiren bir zincir veri yapısıdır ve geçirgen olmayan dağıtılmamış defterlere karşı kurcalanmayan bir şifreleme yöntemi ile garanti edilir. Genelleştirilmiş blockchain teknolojisi, verileri doğrulamak ve depolamak için blockchain veri yapılarını kullanan ve dağıtılmış düğüm konsensüs algoritmalarını kullanarak verileri üreten ve güncelleyen yeni bir dağıtılmış altyapı ve bilgi işlem paradigmasıdır, veri aktarımı ve şifreleme yoluyla erişim güvenliği sağlar, otomatik komut dosyası kodunu yapılandırır ve verileri manipüle etmek için akıllı sözleşmeleri kullanır. Blockchain teknolojisinin bilgisayar tabanlı bilgisayar ağı nedir?

blockchain (İngilizce: blockchain veya blockchain) dağıtılmış bir veritabanıdır. Blockchain, kriptografik yöntemlerle üretilen bir dizi veri bloğudur. Popüler olarak, Blockchain herkesin hatırladığı bir hesaptır. Bir şirkette veya kurumda, çoğu insan sadece not alma hakkına sahiptir, ancak profesyonel eğitim alan sadece birkaç kişinin not alma hakkı vardır. Tabii ki, blockchain geleneksel anlamda büyük bir kitap değil. Blockchain teknolojisini uygulayan bir ağda, kapsadığı her bilgisayar kayıt okuyabilir ve ekleyebilir. İkincisi, asimetrik şifreleme. Bu hesaba bakmayın, ancak bir başlatma değilseniz, kesinlikle anlamayacaksınız. Çünkü, muhasebe süreci sırasında herkes birleşik şifreleme kurallarını takip eder, ancak okurken kendi tek şifre çözme yöntemlerini kullanmaları gerekir. Sonuç olarak, herkes bu kitabı sürekli olarak güncel tutsa da, anlaşılabilecek kısım deşifre edebilecekleri kısımla sınırlıdır, yani kendileriyle bağlantılı olan kısım. Üçüncüsü, zaman markası. Yani, Horoditing (İngilizce: Horodat), zincir veya kodlanmış bilgilerin kaydedilen saat ve tarihi tanımlamak için kullanıldığı zaman ve tarihi ifade eder. Her bir blok zinciri bloğu, oluşturulduğu zamana bağlı olarak sırayla düzenlenir ve toplu olarak sertifikalandırılmış ve kurulduğu doğrulanmıştır. Ayrıca, önceki kayıtlar değiştirilemez. Tıpkı bir kitapta olduğu gibi, önceki içeriği bir zamandan sonra kayıtlar aracılığıyla dizine ekleyebilir ve kontrol edebiliriz. Bu içerikler doğrulandıktan sonra, bunlarla yüzleşmek daha da zor olacaktır.

Blockchain teknolojisi, daha önce kriptografik tekniklerle yazılmış tüm verilerle ilişkili olan ve üçüncü taraflar ve hatta sevgi düğümlerinin sahipleri için zorlaştıran tüm verilerle ilişkili artan bir veri kaydını koruyan dağıtılmış bir veritabanıdır. Bir blok, veritabanına gerçekten kaydedilmesi gereken veriler içerir ve bu veriler veritabanında bloklar aracılığıyla düzenlenir. Zincir genellikle Merkletree'nin kullanımını ve mevcut blokların değiştirilip değiştirilmediğini kontrol etmek için diğer yöntemleri ifade eder.

Blockchain teknolojisi esas olarak kamuya açık, işbirlikçi ve özel olmak üzere üç kategoriye ayrılmıştır.

Genel Blockchain (PublicBlockchain)

Örnek: Bitcoin, Ethereumfrontier. Kamu blockchain verilerine herkes tarafından erişilebilir ve herkes blockchain'e yazmak için işlemler yapabilir. Recomate sürecine katılanlar (Bitcoin Rinor'lara karşılık gelen), kriptografi teknolojisi ve entegre ekonomik teşvikler aracılığıyla veritabanının güvenliğini korurlar. Kamu blok zincirleri tamamen dağıtılmıştır.

Güçlü ve Ağrı Puanları: Açık blok zinciri tamamen dağıtılır ve Bitcoin'in tüm özelliklerine sahiptir, ancak entegre teşviklere dayanarak sistemin işleyişini sürdürmek için yeterli maliyet gerektirir. Şu anda, sadece kamu blok zincirindeki Bitcoin'in güvenli olduğu düşünülmektedir. Veriler kamu blok zincirinden ne kadar çok tasarruf etmeye çalışırsa, güvenlik ve işlem maliyetlerini ve güvenlik tarafından sağlanan sistemin evrimsel sorunlarını daha fazla incelememiz gerekir.

Federated Blockchain (FederatedBlockchain)

Örnek: Hyperledger ve Deloitte, vb. Tarafından denenmiş denetim sistemi Blockchain'e katılan düğümler önceden seçilir ve muhtemelen düğümler arasında iyi bir ağ bağlantısı vardır. Çalışan kanıt olmayan diğer konsensüs algoritmaları bu blok zincirlerinde kullanılabilir. Bu blok zincirleri hakkındaki veriler, bu düğümlerin katılımcıları için kamuya açık veya içsel olabilir. Kısmen dağıtıldı.

Mesleki gerçekler ve ağrı noktaları: İşbirlikçi blockchain, düğümler arasında iyi bağlantılar elde edebilir ve işlevi çok küçük bir maliyetle koruyabilir. Hızlı işlemlerin ve düşük işlem maliyetlerinin işlenmesi iyi ölçeklenebilirliğe sahiptir (ancak düğümler arttıkça ölçeklenebilirlik azalır) ve verilerin belirli bir gizlilik derecesi olabilir. Geliştiriciler, fikir birliği altında protokolü değiştirme kapasitesine sahiptir ve Bitcoin Hardfork ile ilgili bir sorun yoktur, ancak bu aynı zamanda fikir birliği altında herkesin verileri birlikte değiştirebileceği anlamına gelir. İşbirlikçi blockchain ayrıca, bu blockchain'in uygulanmasının kapsamının çok geniş olmayacağı ve Bitcoin ağının yayılma etkisinin eksik olduğu anlamına gelir.

privateBlockchain

Örnek: erisindustries. Katılan tek düğümler kendileri kullanıcılardır ve verilerin erişimi ve kullanımı kesinlikle yönetilir. Bazı finansal kurumlar tarafından dahili olarak açıklanan çoğu blockchain teknolojisi belirsizdir, ancak bu aralıkta olması muhtemeldir.

Güçlü ve Ağrı Puanları: Özel blok zincirleri aslında çok kafa karıştırıcı isimlerdir. Bu veritabanlarının olgun çözümleri vardır ve Merkletree birçok olgun çözümden sadece biridir. Bu unsurlar kolayca "istekli". Tüm kullanıcıların son kelimeye sahip olduğu için, iç verilerin değiştirilemeyen hiçbir özelliği yoktur ve üçüncü taraflar için bir garanti yoktur. Sonuç olarak, Bitcoin'de düzenli olarak anlık sistemin kaydı gibi Bitcoin'e güvenerek birçok özel blok zinciri bulunacaktır.

⓵ Blockchain teknolojisinde üç

kilit nokta vardır Blockchain teknolojisindeki üç önemli nokta ademi merkeziyet, değişmezlik ve konsensüs mekanizmalarını içerir. Ademi merkeziyetçilik, ağların merkezi bir otorite olmadan çalışmasına izin veren blockchain teknolojisinin merkezi işlevlerinden biridir. Her düğümün, işlemlerin bağımsız olarak doğrulanmasına ve kaydedilmesine izin veren defterin tam bir kopyası vardır. Bu dağıtılmış yapı, blok zinciri sansür direncini ve arıza toleransını arttırır. Örneğin, Bitcoin Network, küresel kullanıcıların geleneksel finansal aracılara güvenmeden eşler arası işlemler yapmalarını sağlayan merkezi olmayan bir sistemdir. Bağışıklık, blockchain teknolojisinin bir başka önemli özelliğidir. Şifreleme teknolojisi ve zincir yapıları yoluyla, blok zincirlerinin bir bloğa yazıldıktan ve zincire eklendikten sonra değiştirilmesi veya silinmesi neredeyse imkansız hale gelir. Her blok, kırılmaz bir zincir oluşturan önceki bloğun karma değerini içerir. Bu özellik, blockchain'i önemli verileri saklamak ve bilginin bütünlüğünü doğrulamak için ideal bir platform haline getirir. Örneğin, tedarik zinciri yönetimi, ürün üretimi, nakliye ve satış bağlantılarını kaydetmek, veri güvenilirliği ve izlenebilirliği sağlamak ve tedarik zinciri şeffaflığını ve verimliliğini artırmak için blockchain kullanabilir. Konsensüs mekanizmaları, blockchain ağlarında veri tutarlılığını ve normal davranışları korumanın anahtarıdır. Dağıtılmış ağlar, yeni blokların eklenmesi ve zincirlerin durumu konusunda fikir birliğine ulaşmak için düğümler arasında mekanizmalar gerektirir. Yaygın fikir birliği mekanizmaları arasında "iş kanıtı" ve "kanıtın korunması" yer alır. İş kanıtı, düğümlerin bilgi işlem zorluğunu çözerek blockchain hakları için rekabet etmesini gerektirirken, ilgi kanıtı, düğümlerin belirli miktarda dijital varlığı hak edinmek için taahhüt etmesini gerektirir. Bu fikir birliği mekanizmaları sadece blockchain'in güvenliğini ve istikrarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda düğümlerin ağ bakımına aktif olarak katılmasını da uyarır. Örneğin, Ethereum iş kanıtından ilgi kanıtına geçmeyi, ölçeklenebilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmayı planlıyor. Özetle, merkezi olmayan, değişmez ve konsensüs mekanizmaları blok zincirlerin temelini oluşturur ve birden fazla alanda üstün uygulamaların potansiyelini gösterir.