Blockchains, genellikle iki ana şifreleme algoritması kullanılır:
özel anahtar için genel anahtar: Bu şifreleme algoriti bir çift genel anahtar ve özel anahtar kullanır. Kamu anahtarları kamuya açık olarak dağıtılabilirken, özel anahtarlar gizli tutulmalıdır. Yalnızca özel bir anahtara sahip olanlar, genel bir anahtarla kodlanmış verileri deşifre edebilir. Bu şifreleme yöntemi, verilerin kaynağını ve bütünlüğünü doğruladığı için dijital imzalarda ve sertifikasyonda yaygın olarak kullanılmaktadır. Blockchain'de, tüccarın kimliğini doğrulamak için özel anahtarlar kullanılırken, kamu anahtarları işlemin geçerliliğini doğrulamak için ağdaki diğer düğümlere iletilir. Algoritma RSA: Bu, 1978'de Ronrivest, Adi Shamir ve Leonard Adleman tarafından icat edilen yaygın olarak kullanılan bir kamu/özel anahtar algoritmasıdır. Şifreleme asimetrik bir algoritması, yani şifreleme için kullanılan anahtar ve deşifre için kullanılan anahtar farklıdır. ECDSA (Ellosid eğrisinin dijital dijital imza algoritması): Bu, imza işlemini daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için eliptik eğriyi kullanan RSA algoritmasına dayanan geliştirilmiş bir versiyondur. Blockchain'de ECDSA, dijital işlem imzasını doğrulamak için kullanılır.Bilgiyi genişletin:
Karma işlevi, verileri sabit bir uzunlukta (genellikle 256 bit veya 512 bit) herhangi bir uzunlukta (metin, sayılar vb.) Dönüştürme yöntemidir. Çok hızlı ve çok güvenlidirler, çünkü verilerin küçük bir kısmını (hatta küçük bir değişiklik bile) değiştirmek, karma sonucunun çok fazla veya geri dönüşü olmayan bir şekilde değişmesine neden olabilir. Bu özellik, Merkle Blob ağacının yapısı, dijital işlem imzası ve kriptografi cüzdanlarının depolanması gibi blok zincirlerinde yaygın olarak kullanılan karma işlevleri yapar.
Blockchain Bitcoin esas olarak SHA -256'yı karma işlevi olarak kullanır, 1997'de David Chaum ve Mayrap.Chilomchik tarafından tanıtılan bir algoritma. SHA -256, blok zincirleri oluşturmak ve işlemlerin güvenli olmasını sağlamak için çok güvenli bir yol sunar. Ayrıca, Blockchain'deki Merkle ağacının yapısı da SHA-256'nın karma fonksiyonuna dayanarak oluşturulur.
Yukarıdaki iki şifreleme algoritması ve karma işlevleri blockchain'de çok önemli bir rol oynar.
Aynı zamanda, blockchain'deki veriler bloklar şeklinde büyüdükçe, bu şifreleme algoritmaları da başlıklar ve bloklar arasında bağlantılar oluşturmak için kullanılır ve blockchain'in performansını ve güvenliğini daha da artırır.
Blockchain teknolojisi neden güvenli? Blockchain'in ana garantisi nedir?1.
3.
2. Seri üzerinde çalışan uygulama sisteminin güvenlik sistemi dijital imzalar ve verilerin değiştirilmemesini sağlamak için perakende teknolojisinin kullanımını sağlayabilir.
3. Temel ders, perakende işlevi olarak da bilinen Blockchain Güvenlik Bölümü'nün (karma) temel bilgisinin temel dersidir.
4. Madencilik blokları kaynakların kullanılmasını gerektirir. Her blok, önceki kütlenin perakende değerini içerir. Saldırganın işlemi 5 bloktan önce değiştirerek diziyi değiştirmek isteyip istemediğini düşünün. Kütleye kurcalaşırlarsa, kütlenin katliam değeri değişir.
Yatırım ve blockchain güvenliğinin değeriblockchain yatırım davranışının kendisi yasaldır, ancak blockchain yatırımı yoluyla sahtekarlık ve yasadışı bağışlar gibi yasadışı işletmeler yapmak yasadışıdır.
Blockchain, veritabanının güvenilirliğini korumak için bir zaman sırasına göre zincirin yapısındaki birçok veri bloğunun bir karışımıdır. Blockchain ayrıca finansman, internet, sigorta ve bazı kamu bakım alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Blockchain piyasada iyi ufuklar var; Blockchain'deki güvenlik bazı özelliklerden gelir. Madencilik blokları kaynakların kullanılmasını gerektirir. Her blok, önceki kütlenin perakende değerini içerir. Saldırganın işlemi 5 bloktan önce değiştirerek diziyi değiştirmek isteyip istemediğini düşünün. Kütleyi kurcalıylarsa, kütlenin perakende değeri değişir.