Blockchain teknolojisi neden finansal alanda kullanılmalı? Blockchain teknolojisinin finansal alanda ana avantajları, Aligrasyonludur ve maliyetleri önemli ölçüde azaltır. Her şeyden önce, finans sektörü, tek nokta arızalarının ve sistemik risklerin önlenmesi nedeniyle finansal riskleri kontrol etmek için katmanlarda denetimler yapmalıdır, ancak bu da yüksek iç maliyetlere neden olmaktadır. Ayrıca, artan düzenleyici düzenlemelerin ortaya çıkması nedeniyle, özellikle 2008 mali krizinin ortaya çıkması nedeniyle, finansal kontrol eşiği artmaya devam etmiştir ve inkar ve terörle mücadele finansmanı kapsamı, tüm finansal sistemin düzenleyici maliyetlerindeki artışla birlikte denetimin büyüklüğünü ve derinliğini yavaş yavaş genişletmiştir. Bu durumda, blockchain teknolojisi, kurcalama ve son derece şeffaf kanıt yoluyla gerçek bir finansal sistemdeki maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir. En büyük İspanyol bankası tarafından yayınlanan bir rapora göre, Santander, eğer dünyanın dört bir yanındaki bankalar 2020 civarında blockchain teknolojisini kullanıyorsa, muhtemelen yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık maliyet tasarruf edecek. Bu veriler, "Blockchain" in geleneksel finansal alana getirdiği muazzam değişiklikleri ve keşifleri göstermek için yeterlidir. Buna ek olarak, tarihsel nedenlerden dolayı, geleneksel finansal kurumlar, kararı ve tazminatı tamamlamak için Merkezi Düzenleme Ofisine dayanmaktadır ve bunun neden olduğu sorun verimsizliktir. Geleneksel haç yerleşimi, Swift gibi kurumların üstesinden gelmesi gerektiğinden kaynaklanmaktadır, bu nedenle transfontier tel transferleri genellikle günlük olarak hesaplanır. Bununla birlikte, Bitcoin blockchain teknolojisini kullandığında, merkezi bir operasyonel organizasyon olmadan yedi yıl boyunca mükemmel çalıştı. Bu nedenle, tüm finansal sistemler gerçek zamanlı olarak merkezi olmayan bir düzenlemeye ve tazminatlara ulaşabilirse, aynı zamanda sadece küresel finansal verimliliği önemli ölçüde iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda küresel finansal manzarayı da değiştirecektir.

Blockchain'in Rolü

Blockchain nedir? Blockchain'in yetenekleri, verimliliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve birden fazla alanda veri izlenebilirliğini sağlamaktır. Blockchain'in kendisi yeni bir bilgisayar teknolojisi uygulama modelidir.

Blockchain'in rolü esas olarak aşağıdaki noktaları içerir:

Finans Sektörü:

Maliyet azaltma: Blockchain teknolojisi üçüncü taraf aracı bağlantılarını ortadan kaldırır ve noktadan noktaya doğrudan yerleştirmeyi sağlar, böylece maliyetleri azaltır. Hızlı İşlemler: Blockchain teknolojisi aracılığıyla işlemler hızlı bir şekilde ödenebilir ve finansal işlemlerin verimliliği artırılabilir.

Nesnelerin İnterneti ve Lojistik alanları:

Lojistik maliyetlerini azaltma: Blockchain teknolojisi lojistik süreçlerini optimize edebilir ve genel lojistik maliyetlerini azaltabilir. Ürün üretimi ve ulaşım sürecini izleyin: Blockchain değişmezliği, ürün bilgilerinin güvenilirliğini ve izlenebilirliğini sağlar. Geliştirilmiş tedarik zinciri verimliliği: Blockchain teknolojisi tedarik zinciri yönetiminin şeffaflığını ve verimliliğini artırabilir.

Blockchain Tanımı:

Yeni Bilgisayar Teknolojisi Uygulama Modeli: Blockchain, dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizmaları ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojisi için yeni bir uygulama modelidir. Dağıtılmış bir yaklaşım yoluyla veri güvenliğini ve değişmezliği sağlar ve çeşitli alanlarda dijital dönüşüm için güçlü destek sağlar. Hangi endüstrilerde blockchain teknolojisi esas olarak kullanılabilir? Sigorta sözleşmelerini şeffaf ve değiştirilemez bir şekilde yerine getirerek, politikanın özgünlüğünü kontrol etmek, sahtekarlığı önlemek ve başvuru müzakere sürecini otomatikleştirmektir. 2. Finans Alanı: Blockchain teknolojisi, finansal işlemlere güven sorununu çözebilir ve varlıkların benzersizliğini ve işlemlerin güvenliğini sağlayabilir. Çift masrafları ortadan kaldırarak ve doğrulanabilir bir işlem geçmişi sağlayarak ödeme, temizleme ve işleme süreçlerini optimize eder. 3. Tedarik Zinciri Yönetimi: Blockchain teknolojisi, tüm mal sürecini üretimden teslimata kadar takip edebilir ve tedarik zincirinin şeffaflığını ve verimliliğini artırabilir. Bu, sahte ve kötü malları önlemeye, yiyecek ve ilacın güvenliğini sağlamak ve envanter yönetimini optimize etmeye yardımcı olur. 4 .. Kimlik Kimlik Doğrulaması ve Veri Yönetimi: Blockchain Technology, kişisel verilerin korunduğu ve kimlik hırsızlığını önleyen güvenli, manipülatif olmayan bir kimlik doğrulama yöntemi sunar. Ayrıca kullanıcı verilerini yönetmek ve verilerin egemenliğini ve gizliliğini sağlamak için de kullanılabilir. 5. Gayrimenkul İşlemleri: Gayrimenkul sektöründe, blockchain teknolojisi işlem süreçlerini basitleştirebilir, işlem maliyetlerini azaltabilir ve arazi kaydının şeffaflığını ve güvenliğini artırabilir. 6. Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan otonom kuruluşlar (DAOS): Akıllı sözleşmeler, sözleşme koşullarının aracılar olmadan uygulanmasını sağlarken, DAOS yeni bir organizasyon yönetimi sunar ve Blockchain aracılığıyla üyeler arasında merkezi olmayan bir işbirliği ve karar vermeyi sağlar. Yukarıdaki giriş nedeniyle, blockchain teknolojisinin çeşitli endüstrilerde uygulama potansiyelini ve bunların avantajlarını görebiliriz. Teknolojinin sürekli olgunluğu ve gelişimi ile Blockchain'in daha fazla alanda önemli bir rol oynaması bekleniyor.