Blockchain, dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizması ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojileri için yeni bir uygulama modelidir. Dar bir anlamda, blockchain, veri bloklarını kronolojik sırayla sırayla birleştiren bir zincir veri yapısıdır.
Önce Baidu'nun bunu nasıl açıkladığına bakalım. Baidu Ansiklopedisi, blockchain'in dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizması ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojileri için yeni bir uygulama modeli olduğunu göstermektedir.
Blockchain hangi teknolojiyi geliştirmeli?İlk blockchain türü aşağıdaki teknolojileri uygulamaktır. İlk tip fikir birliği mekanizmasıdır. Yaygın olarak kullanılan konsensüs mekanizmaları POW, POS, DPOS, PBFT, PAXOS, vb. P2P ağına dayanarak, dağıtılmış düğüm konsensüs algoritması, verilerin kurcalanmadığından emin olmak için verileri korur ve günceller. Veri iletiminin ve erişiminin güvenliğini sağlamak için kriptografi ilkelerini kullanın.
Blockchain teknolojisi uygulamasının ana dalında esas olarak blockchain, linux işletim sistemleri, bilgisayar ağı temelleri, programlama temelleri, web geliştirme teknolojisi, veritabanı teknolojisi ve uygulamaları, programlama, blockchain çekirdek teknolojisi, sanallaştırma ve kapsayıcı teknolojisi, blockchain dağıtım ve bakım vb.
1. Blockchain, dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizması ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojileri için yeni bir uygulama modelidir.
2. BT (Blockchaintechnology) olarak adlandırılan sözde blockchain teknolojisine dağıtılmış defter teknolojisi de denir. Ademi merkeziyet, açıklık ve şeffaflık ile karakterize edilen ve herkesin veritabanı kayıtlarına katılmasına izin veren bir internet veritabanı teknolojisidir.
3. Blockchain teknolojisine dağıtılmış defter teknolojisi denir. Bir internet veritabanı teknolojisidir. Özellikleri merkezi olmayan, açık ve şeffaftır ve herkesin veritabanı kayıtlarına katılmasına izin verir.
4. Blockchain teknolojisi, verilerin güvenliğini, şeffaflığını ve kurcalamasız özelliklerini gerçekleştirebilen merkezi olmayan bir dağıtılmış veritabanı teknolojisidir.
Blockchain teknolojisi nedir? Blockchain teknolojisinin temel bileşimi nedir?Blockchain tam olarak nedir? Blockchain, tek kelimeyle, blockchain daha ayrıntılı bir depolama sistemine sahip bir depolama sistemidir. Blockchain, yöneticisi olmayan dağıtılmış bir depolama sistemidir ve her düğümün tüm verileri vardır.
Blockchain'in temel içeriği sözleşme katmanı ademi merkeziyetçiliğidir. Bu blockchain'in yıkıcı bir özelliğidir. Merkezi kuruluş veya merkezi sunucu yoktur. Tüm işlemler, herkesin bilgisayarına veya cep telefonuna yüklenen istemci uygulamalarında gerçekleşir. Dar bir anlamda, blockchain, veri bloklarını kronolojik sırayla sırayla birleştiren bir zincir veri yapısıdır.
1'dir. Asimetrik şifreleme, güvenlik gereksinimlerini ve sahipliğin gözden geçirilmesini karşılamak için blockchain'e entegre edilen şifreleme becerilerini ifade eder. Asimetrik şifreleme, genel anahtar ve özel anahtar olarak şifreleme ve şifre çözme işleminde genellikle iki asimetrik şifre kullanır. 2. 3.
Bu süreçte, bloklar oluşturmak için önemli bir temel olan Hasash adı verilen bir süreç de kullanılır. Her bloğun önce bir karma işlemi olması gerekir ve oluşturulan karma değeri blok zincirindeki her düğüme bağlanmak için kullanılır. Bu zincir yapısı blockchain değişkenliğini sağlar ve blok bloğa eklendikten sonra değiştirilemez veya silinemez.
Veri bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için, blokları daha üst düzey yapılar oluşturmak için bağlamak için zincir hasashing algoritmaları kullanılır. Bu algoritma, Merkletree adlı bir ağaç yapısı oluşturmak için tüm blokları bağlar. Bu ağaç yapısı daha yüksek veri bütünlüğü sağlar, çünkü verilerdeki herhangi bir değişiklik genel ağaç yapısında değişikliklere yol açacaktır. Bu nedenle Merkletree, blok zincirinde bloktan önce ve sonra bağlantı kurmak için önemli bir teknoloji haline gelmiştir. Kısacası, bloğun ön ve arka blokları, verilerin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayan karma zincir algoritması tarafından oluşturulan göstergelerdir. Aynı zamanda, dijital imzaların ve blok zincirlerinin değişkenliği veri güvenliğini artırmaya devam ediyor. Bu şifreleme teknolojisi, blockchain'i veri depolamanın çok güvenli ve güvenilir bir yolunu haline getiriyor.