⓵ Blockchain Güv
enlik Teknolojisi Hangi içerirBlockchain Güvenlik Teknolojisi P2P Ağ Protokolü, Şifreleme Teknolojisi, Akıllı Sözleşmeler, Konsensüs Mekanizmaları, vb. temel Tüm blok zincirinin veri işleme mimarisi. Blockchain dağıtılmış ağlarda, merkezi sunucular kavramı zayıflar, yani artık merkezi bir merkez gerekmez. Ağdaki her düğüm bağımsız bir birey olarak olabilir. Bu düğümler hem hizmet sağlayan sunucu hem de istek gönderen müşteriler olarak hareket edebilir.
Artık kaynakları doğrudan değiştirmek için bir sunucu köprüsüne ihtiyaçları yoktur: Bir düğümden gönderilen bilgilerin komşu düğümlere gönderileceği onaylanacak ve her bitişik düğüm işlem gönderecektir. Blockchain ağı, böylece kullanıcılar arasında kaynakların doğrudan paylaşımını ve kullanımını gerçekleştirir.
2. Asimetrik şifreleme, yani bir bilgi parçasını şifrelemek aslında tek bir anahtar değil, dağıtılmış bir ağda noktadan noktaya bilgi aktarımının güvenliğini sağlayabilen iki anahtar, kamu ve özel anahtardır.
Genel anahtar, tüm ağ tarafından herkese açık olarak görülebilir. Bilgi aktarımı, boş olmayan ağlara güvenli bir şekilde aktarılır. Özel anahtar halka açık değildir. Bilgi sahipleri, özel anahtarın güvenliğini güçlü bir şekilde korumalıdır, çünkü genel anahtar tarafından şifrelenen bilgiler yalnızca ilgili özel anahtara sahip olanlar tarafından şifre çözülebilir.
3. dijital formda tanımlanan bir dizi yükümlülüktür. Volkswagen, akıllı sözleşmeleri, izlenebilecek ve geri döndürülemez üçüncü taraf denetimi olmadan güvenilir işlemlere izin veren akıllı bir sözleşme olarak anlayabilir.
4. Blockchain, dijital varlıkları, mülkiyet hakları sertifikalarını, puanları vb. Kayıt ve vermek için kullanılabilen merkezi olmayan dağıtılmış bir ana kutu sistemidir ve bir noktadan noktaya aktarma, ödeme ve işlemler. Geleneksel merkezi ana kutu sistemleriyle karşılaştırıldığında, blockchain sistemleri tamamen açık olma, kurcalama ve daha fazla ödemeyi önleme faydalarına sahiptir.
ve güvenilir üçüncü taraflara bağlı değildir. Noktadan noktaya ağ altındaki yüksek ağ gecikmesi nedeniyle, her bir düğüm tarafından gözlemlenen işlem sırası tamamen tutarlı olamaz. Bu nedenle, blockchain sistemleri, aynı anda gerçekleşen işlemlerin sırası üzerinde anlaşmak için bir mekanizma tasarlamalıdır. Bir zaman penceresindeki işlemler sırasına göre anlaşmaya varan bu algoritmaya "konsensüs mekanizması" denir.
Dağıtılmış ağ teknolojisi blockchain'in temel temelidir. Blockchain, düğümler arasında iletişim ve veri alışverişi gerektiren dağıtılmış bir veritabanıdır. Verilerin gerçek zamanlı senkronizasyonunu ve işlem doğrulanmasını sağlamak için her düğüm ağ üzerinden blockchain ağına bağlanmalıdır. Bu ağ teknolojisi, sistemin daha güvenli ve daha güvenilir olması için blockchain'in dağıtılmış özelliklerini sağlar.
Şifreleme algoritması teknolojisi, blockchain'in veri güvenliğinin korunmasında önemli bir rol oynar. Blockchain'in işlem kayıtları ve ilgili bilgileri, verilerin güvenliğini ve değişmezliğini sağlamak için şifreleme algoritması yoluyla şifrelenmelidir. Bu şifreleme algoritmaları, verilerin bütünlüğünü ve özgünlüğünü sağlamak için bir Hasing algoritması ve bir kamu-özel anahtar şifreleme teknolojisi içerir.
Konsensüs mekanizması teknolojisi, blockchain ağında dağıtılmış kararlar elde etmenin anahtarıdır. Blockchain ağının merkezi bir otorite düğümü yoktur, bu nedenle tüm düğümlerin işlem doğrulamasını ve kayıt yapmayı aynı anda kabul etmesi için bir fikir birliği mekanizması gerekir. Mevcut konsensüs mekanizmaları görev geçirmez ve biftek geçirmezdir. Bu fikir birliği mekanizmaları blockchain ağının istikrarını ve güvenliğini sağlar.
Akıllı sözleşme teknolojisi, blockchain'in önemli yeniliklerinden biridir. Akıllı sözleşmeler otomatik olarak otomatik yürütme ve otomatik doğrulama sözleşmeleri ile işlemleri yürütebilir. Akıllı sözleşmeler, blok zincirlerin uygulama aralığını genişletmek için çeşitli karmaşık iş mantığı ve kuralları uygulayabilir.
Veri depolama teknolojisi, blockchain'in temel desteğidir. Blockchain, büyük miktarda işlem kaydı ve ilgili bilgileri depolamalıdır, bu nedenle desteklemek için verimli ve güvenilir bir veri depolama teknolojisine ihtiyacınız vardır. Şu anda, Blockchain, verileri depolamak için esas olarak bağlantılı liste tabanlı veri yapılarını kullanır ve aynı zamanda dağıtılmış depolama teknolojisi verilerin güvenilirliğini ve güvenliğini sağlar.
Yukarıdakiler blockchain için ana teknolojidir. Bu teknolojilerin birleşik uygulaması, blockchain'in veri güvenliği, ademi merkeziyet ve otomatik yürütme konusunda önemli avantajlara sahip olmasını sağlar ve tüm endüstrilere eşi görülmemiş uygulama fırsatları ve zorluklar getirir.
1. Düğüm, iş birliği mekanizmasına dayanmaktadır.
2. Katılan düğümler, kontrol olmadan sistem kurallarına göre ağa bağımsız olarak erişir ve düğümler fikir birliği mekanizmalarına dayalı çalışır. (Yıkıcı: True -Trusted ve genel) Tipik Durum: Dijital para Bitcoin'i temsil eder. Kişisel zincirler gruplar halinde kurulur.
3. İşlem.