Lojistik ve tedarik zincirini azaltın: Blockchain teknolojisi, lojistikteki çeşitli katılımcılar arasındaki senkronizasyonun bir üyesini fark etmeyebilir ve tahvilin tamamlanması, böylece lojistik ve tedarik ve medyayı azaltıp lojistik ve takviye maliyetlerini azaltmayabilir. Ayrıca, blockchain teknolojisi bilgi güvenliğini ve kredisini artırabilir ve sahtekarlığı ve kaybı azaltabilir.
İnovasyonu ve yükseltmeyi teşvik etmek lojistiği ve ek hapishaneyi yükseltme: Blockchain teknolojisi, lojistik ve takviye ve takviye ve takviye ile takviye ve takviye arasındaki çeşitli katılımcılar arasında lojistikteki çeşitli katılımcılar arasında bilgi paylaşımı ve senkronizasyonu görebilir. Örneğin, Blockchain teknolojisi verimliliği ve krediyi artırmak için çapraz dönem çözülmelerini ve lojistik izlemeyi vb. Görebilir.
Müşteri kullanımını ve hizmet kalitesini iyileştirme: Blockchain teknolojisi, lojistikteki çeşitli katılımcılar arasında paylaşım ve senkronizasyonu fark edebilir ve müşteri ihtiyaçlarını iyileştiren ve müşteri ihtiyaçlarını ve daha iyi kalite toplantısını iyileştirmeyi sağlayabilir. Örneğin, blockchain teknolojisi, özel güven ve memnuniyeti artırmak için ürün izlenebilirliği ve kalite sertifikasını vb. Gerçekleştirmeyebilir. Kısacası, blockchain teknolojisi, tedarik zincirinin şeffaflığını ve izlenebilirliğini artırmaya, lojistik ve tedarik zinciri maliyetlerini azaltmaya, yeniliği teşvik eden lojistik ve tedarik zinciri endüstrilerinin geliştirilmesine önemli etkiler ve fırsatlar getirmiştir. Lojistik ve ek tahvillerin yükseltilmesi, özel deneyimi ve hizmet kalitesini iyileştirme vb.
Büyük tedarik geçişi ve blockchain arasındaki fark nedir? Tedarik zinciri ve blockchain iki farklı kavramdır, ancak teknoloji olarak blok zincir yönetimi için blok zincirleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Farklılık ararken teknik özelliklere ve uygulama senaryolarına odaklanabilirsiniz. Her şeyden önce, teknik özellikler açısından, tedarik zinciri esas olarak lojistik, bilgi akışı, sermaye akışı ve diğer bağlantıların ayarlanmasını ve optimizasyonunu vurgular. Tedarikçiler, üreticiler, distribütörler, perakendeciler ve son tüketiciler içerir ve birden fazla bağlantı içerir. Blockchain, dağıtılmış defter teknolojisine dayanan yeni bir uygulama modelidir. Blockchain veri yapıları, konsensüs mekanizmaları, şifreleme algoritmaları ve diğer teknolojiler verilerin güvenliğini ve şeffaflığını sağlar. İkincisi, tedarik zinciri yönetiminin şeffaflığı güven ve bilgi paylaşımı oluşturarak elde edilirken, blockchain, bilgilerin özgünlüğünü ve bütünlüğünü sağlamak için değişmez dağıtılmış bir defter sağlar. Tanımlama, blockchain'in temel özelliklerinden biridir. Veri depolama artık tek bir merkeze bağlı değil, sistemin güvenliğini ve güvenilirliğini artırmak için ağın birkaç düğümüne dağılmıştır. Blockchains, finansal, tıbbi, telif hakkı koruması ve diğer sektörler ve tedarik zinciri yönetimi ile sınırlı çok çeşitli uygulama senaryoları alanında da kullanılabilir. Tedarik zinciri yönetiminde, blockchain, ürünün özgünlüğünü ve sosunu sağlamak için hammadde tedarikinden bitmiş ürünlere kadar tüm izlemeye izin verir. Tedarik zinciri yönetimi daha çok süreci optimize edeceğine, verimliliği artırmaya ve maliyetleri azaltmaya odaklanır. Son olarak, blockchain'in akıllı sözleşme işlevi tedarik zinciri yönetimi için yeni çözümler sunmaktadır. Programlama, pasif müdahale riskini azaltmak ve verimliliği artırmak için otomatik sözleşme yürütme ve ödeme sürecine ulaşabilir. Özetle, tedarik zinciri ve blockchain bazı yönlerden geçer, ancak her odak ve uygulama senaryosu farklıdır. Tedarik zinciri yönetimi daha çok süreç optimizasyonuna odaklanırken, blockchain çeşitli senaryolarda veri yönetimini ve güven ayarlarını destekleyen yeni teknik araçlar sağlıyor.