Blockchain teknolojisi, tahrif ve şifreleme olmadan merkezi olmayan, dağıtılmış, dağıtılmış bir dijital işlem kayıt sistemidir.
Blockchain teknolojisi, işlem bilgilerini bloklar şeklinde kaydeden ve bir zincir oluşturmak için kronolojik sırayla bağlayan özel bir veritabanı teknolojisidir. Bu zincirin her bloğu, önceki bloğun karma değerini ve kendi işlem verilerini içerir ve büyük bir merkezi olmayan dağıtılmış kitap oluşturur. Verilerin özgünlüğünü ve değişmezliğini sağlamak için her işlem ağın birkaç düğümü tarafından kaydedilecek ve doğrulanacaktır. Aynı zamanda, blockchain teknolojisi, veri güvenliğini sağlamak ve yalnızca yetkili kullanıcıların verilere erişebileceğini ve değiştirebileceğini garanti etmek için şifreleme teknolojisini kullanır. Özellikle, blok zinciri aşağıdaki ana parçalara ayrılabilir:
1. Bu, blockchain ağının daha güvenli, şeffaf ve güvenilir olduğu anlamına gelir.
2. Bu dağıtılmış depolama yöntemi, verilerin güvenliğini ve güvenilirliğini garanti eder.
3. Gerçekten de, her blok bir önceki bloğun karma değerini içerir ve değişmeyen bir zincir oluşturur.
4. Finans uygulaması, tedarik zincirinin yönetimi, nesnelerin İnterneti, dijital kimliğin ve diğer alanların kimlik doğrulaması için birçok beklentisi vardır.
Blockchain teknolojisi nedir? 2. Blockchain, veritabanına çok benzer tedavi tarihidir. Serideki kütle bir kitaptaki bir sayfaya eşdeğerdir. 3. Blockchain'de her blok şunları içerir: blok hakkında veri içeren bir başlık: örneğin teknik bilgiler, önceki bloğa referans ve bloktaki dijital parmak izi ("perakende" olarak da bilinir) verileri, vb. Bu perakende sağlığı sıralamak ve doğrulamak için çok önemlidir. Blockchain tam olarak nedir?Blockchain dağıtılmış bir veritabanı teknolojisidir.
Blockchain teknolojisi, son yıllarda çok dikkat çeken yenilikçi bir tekniktir ve halk temel ilkelerini ve kurucu unsurlarını yavaş yavaş anlamıştır.
Blockchain'in temel tanımı
blockchain başlangıçta Bitcoin gibi şifreli para birimleri teknisyeni olarak doğdu ve şimdi halka açık bir veritabanı teknolojisi haline geldi. Bu veritabanı bir sunucuda veya veritabanında saklanmaz, ancak ağdaki farklı bir sözleşmeye dağıtılır. Blockchain, verilerin benzersiz mekanizması ile ücretsiz ve çok güvenli olduğunu garanti eder. Her yeni veri bloğu bir veya daha fazla işlem içerir ve mevcut veri bloklarına kronolojik sırayla bağlanır ve sürekli "zincir" yapısının oluşumu.
Blockchain'in teknik özellikleri
Merkezi olmayan blockchain'in ana özelliklerini, bilgi şeffaflığını, etki ve konsensüs mekanizmasını içerir. Ademi merkeziyetçi, verileri yönetmek için merkezi bir otorite olmadığı ve her düğümün verileri doğrulamaya ve kaydetmeye katılma hakkına sahip olduğu anlamına gelir. Bilgideki şeffaflık, tüm işlem kayıtlarının kamuoyu tarafından görülebilmesini ve sistemin güvenilirliğini sağlamasını sağlar. Saçma özelliği, veriler eklendikten sonra zar zor ayarlayabilen veya silebilen blockchain tabanlı şifreleme tekniğidir. Konsensüs mekanizması, veri ve güvenliğin tutarlılığını sağlamak ve ağdaki sözleşmenin çoğunun yeni veri bloklarını kabul edebilmesini ve doğrulayabilmesini sağlamak için blockchain ağlarındaki ana mekanizmadır.
Blockchain uygulamasının olanakları
Teknolojinin sürekli liyakatinden bu yana, blockchain uygulaması orijinal dijital para alanını aştı ve tedarik, finans, tıbbi bakım, telif hakkı koruması ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanmaya başladı. Doğal ve şeffaf güvenlik nedeniyle, blockchain teknolojisi bu alanlarda büyük bir potansiyel göstermiştir.
Genel olarak, blockchain depolanma ve işleme şeklini değiştiren devrimci bir tekniktir.