Kısaca temel veri yapısını ve blockchain özelliklerini kısaca açıklar

Temel veri yapısı ve blockchain özellikleri aşağıdaki gibidir:

Blockchain'in temel veri yapısı blokları ve dizeleri içerir. Her blok, belirli miktarda işlem bilgisi ve ön bloğun dijital parmak izlerini (karma olarak da bilinir) içerir. Bu karma, değişmez bir zincir oluşturan önceki tüm bloklarla bağlantılıdır.

Özellikle, her blok genellikle aşağıdaki içeriği içerir:

1.

2.

Blockchain'in özellikleri esas olarak aşağıdakileri içerir:

1.

2.

3.

4. Blockchain'in işlemleri, bir işlem olduğunda sorunu kimin çözeceğini bilmeyen sorunu çözer, çünkü kod müşteri tarafından yazıldığı için garantili bir rol oynayabilir.

4.

Blockchain nedir? Bir veri seviyesi, ağ seviyesi, bir konsensüs seviyesi, stimülasyon seviyesi, sözleşme seviyesi ve uygulama seviyesinden oluşur.

Veri Seviyesi: Blockchain veri katmanı esas olarak veritabanı veri blokları ve ilgili veri şifreleme ve zaman etiketleri gibi temel verileri ve temel algoritmaları kapsar. Ağ Seviyesi: Blockchain'in ağ seviyesi dağıtılmış ağ mekanizmasını, veri dağıtım mekanizmasını ve veri doğrulama mekanizmasını içerir. Blockchain ağındaki çeşitli düğümler arasında bilgi aktarma, veri doğrulaması ve fikir birliği başarıları işlevlerini uygular. Konsensüs -Katman: Consensus -Layer esas olarak ağ düğümlerinin çeşitli konsensüs algoritmalarını kapsar. Bu konsensüs algoritmaları, blockchain ağındaki çeşitli düğümler arasında fikir birliğinin elde edilmesinin ve veri tutarlılığını sağlamanın anahtarıdır. Uyarıcı katman: uyarıcı katman, ekonomik faktörleri esas olarak, düzenleme mekanizmaları ve dağıtım mekanizmaları dahil olmak üzere, blockchain teknolojik sistemine entegre eder ve blockchain ağındaki her bir düğümün bütünlüğünün aktif katılımını ve davranışını teşvik etmek için kullanılır. Sözleşmenin seviyesi: Blockchain sözleşmesinin seviyesi esas olarak çeşitli senaryoları, algoritmaları ve entelektüel sözleşmeleri kapsar ve blok zincirinin programlanabilir özelliklerinin temelidir. Entelektüel sözleşmeler sayesinde Blockchain daha karmaşık ve esnek veri operasyonları ve iş günlükleri elde edebilir. Uygulama Seviyesi: Blockchain Uygulama Seviyesi, Uygulama ve Blockchain vakalarının çeşitli senaryolarını kapsar. Bu, blockchain teknolojisi ile çeşitli endüstri arasında bir köprüdür. Blockchain nedir?

Blockchain, dağıtılmış veri depolama, noktadan noktaya iletim, konsensüs mekanizması ve şifreleme algoritmaları gibi bilgisayar teknolojileri için yeni bir uygulama modelidir. Blockchain hakkında ayrıntılı bir açıklama aşağıdadır:

Teknolojinin özü:

Blockchain aslında merkezi olmayan bir veritabanıdır. Verilerin tek bir kurum veya birey tarafından kontrol edilmediği, ancak ağdaki tüm katılımcılar tarafından korunduğu geleneksel merkezi veritabanlarından farklıdır.

Veri Yapısı:

Blockchain, kronolojik sırayla düzenlenmiş bir dizi veri bloğundan oluşur, her veri bloğu bir grup ağ işlemi hakkında bilgi içerir. Bu veri blokları, bir zincir oluşturmak için kriptografik yöntemlerle ilişkilidir, yani "blockchain".

Bilgi Doğrulaması ve Karşı Karşıtı:

Blockchain'deki her veri bloğu, içerdiği işlem bilgilerinin geçerliliğini doğrulamak ve şifreleme algoritmaları yoluyla verilerin karşı karşıya kalmasını sağlamak için kullanılır. Bu mekanizma, blok zincirindeki verilerin dövülmesini veya kurcalanmasını neredeyse imkansız hale getirir.

Veri depolama için matematik mimarisi:

blockchain, matematik mimarisine dayanan bir dizi veri depolama yöntemidir. Verilerin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak için karmaşık şifreleme algoritmaları ve konsensüs mekanizmaları kullanır. Bu mimari, blockchain'in her türlü değerli veriyi depolamak için kullanılmasını sağlar.

Uygulama Senaryoları:

Blockchain başlangıçta Bitcoin için gelişmekte olan bir teknoloji olmasına rağmen, finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik kimlik doğrulaması, vb. Gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Düzenlemeler ve Denetim:

Blockchain bilgi hizmetlerinin faaliyetlerini düzenlemek ve vatandaşların, yasal kişilerin ve diğer kuruluşların meşru haklarını ve çıkarlarını korumak için, Devlet İnternet Bilgi Ofisi Blockchain Bilgi Hizmetleri Yönetimi ile ilgili düzenlemeler yayınlamıştır ve belirli bir tarihte yürürlüğe girecektir. Bu, blockchain teknolojisinin Çin'deki düzenleyici düzeyde tanındığını ve düzenlendiğini gösteriyor.