I içerir. Blockchain şifreleme becerileri ile tanıtılan ilk şifreleme algoritması genellikle simetrici şifreleme becerilerine bölünür. Asimetrik şifreleme, güvenlik gereksinimlerini ve mülkiyet doğrulama gereksinimlerini karşılamak için blockchain'e entegre edilmiş şifreleme becerilerini ifade eder. Asimetrik şifreleme genellikle şifreleme ve şifre çözme işleminde iki asimetrik şifre, genel anahtarların ifadesi ve özel anahtarlar kullanır.
2. Blockchain tarafından kullanılan karma algoritmalar, sıfır bilgi kanıtı, halka imzası ve diğer kriptografik algoritmalar: Blockchain'in temel teknolojisi olarak karma algoritma karma algoritması, herhangi bir uzunlukta (sınırlı) bir dizi veri kümesinin özü, tanımlı uzunluklara sahip bir veri akışına (sınırlı).
3. Blockchain'deki kriptografi çiçek filtreleri, röle fonksiyonları, şifreleme ve şifre çözme algoritmaları, dijital dilekçe ve dijital, homomorfik şifreleme, PKI imzaları, homomorfik şifreleme, PKI imzaları vb.
4. Şu anda, blockchain uygulamalarında modern kriptografinin birçok klasik algoritması, özellikle de dahil olmak üzere: Hashing algoritması, simetrik, asimetrik şifreleme, simetrik, asimetrik şifrelememmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, dijital, dijital, vb. Üçüncü tip dağıtılmış depolamadır. Blockchain, noktadan noktaya pazarlamada Ledger'e dağıtılır. Katılan her düğüm ve bağımsız olarak yazılı blok veri bilgileri sağlar.
⒈ Hangi şi
freleme algoritması genellikle blok zincirlerinde kullanılırblok zincirlerinde, genel olarak iki ana şifreleme algoritması kullanılır:
public anahtar/özel anahtar -sump şifreli salorit: Bu şifreleme algoritması birkaç genel anahtar ve özel çeşin kullanır. Kamu anahtarları kamuya açık olarak dağıtılabilirken, özel anahtarlar gizli tutulmalıdır. Yalnızca özel bir anahtara sahip olanlar, genel anahtarla şifrelenmiş verilerin şifresini çözebilir. Bu şifreleme yöntemi, verilerin kaynağını ve bütünlüğünü doğruladığı için dijital imzalar ve kimlik doğrulamada yaygın olarak kullanılır. Blockchain'de, tüccarın kimliğini doğrulamak için özel anahtarlar kullanılırken, halka açık anahtarlar işlemin geçerliliğini doğrulamak için ağdaki diğer düğümlere gönderilir. RSA algoritması: Bu, 1978'de Ronrivest, Adi Shamir ve Leonard Adleman tarafından icat edilen sık sık kullanılan bir kamu/özel anahtar şifreleme algoritmasıdır. Asimetrik bir şifreleme algoritmasıdır, yani, şifreleme için kullanılan anahtar ve beyan için kullanılan anahtar farklıdır. ECDSA (Ellosid Curve Dijital İmza Selegoritması): Bu, imza işlemini daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için eliptik eğri kriptografisi kullanan RSA algoritmasına dayanan geliştirilmiş bir versiyondur. Blockchain'de ECDSA, işlemlerin dijital imzasını doğrulamak için kullanılır.Bilgiyi genişletin:
Karma işlevi, herhangi bir uzunluk için (metin, sayılar vb.) Sabit bir uzunluğa (genellikle 256 bit veya 512 bit) verileri dönüştürmenin bir yöntemidir. Çok hızlı ve çok güvenlidirler, çünkü verilerin küçük bir kısmını değiştirme (hatta hafif bir değişiklik bile), hashle sonucunun büyük ölçüde değişmesine veya geri dönüşümsüz olmasına neden olabilir. Bu özellik, blokların işaretleme ağacı yapısı, işlemlerin dijital imzası ve kriptografi banyolarının depolanması gibi blok zincirlerinde yaygın olarak kullanılan esprili özellikler yapar.
Bitcoin blockchain esas olarak SHA-256'yı esprili işlevi olarak kullanır, 1997'de David Chaum ve Mayrap.Chilomchik tarafından tanıtılan bir algoritma. SHA-256, blok zincirleri yapmak ve işlemlerin güvenli olmasını sağlamak için çok güvenli bir yol sağlar. Ek olarak, Merkle Tree yapısı, SHA-256'nın karma fonksiyonuna dayanan blockchain'de de oluşturulur.
Yukarıdaki iki şifreleme algoritması ve karma işlevleri blockchain'de çok önemli bir rol oynar.
Aynı zamanda, blockchain'deki veriler bloklar şeklinde büyüdüğünden, bu şifreleme algoritmaları, blok başlıkları ve bloklar arasında blok zincirinin performansını ve güvenliğini artıran bağlantılar yapmak için de kullanılır.