⑴ Blockchain için hangi teknolojilere ihtiyaç vardır?
1. Dağıtılmış defter: Blockchain'in temeli, tüm işlem geçmişini kaydeden ve birden fazla ağ düğümüne dağıtılan merkezi olmayan bir veritabanı olan dağıtılmış defter teknolojisidir. Her düğümün, bilginin şeffaflığını ve değişmezliğini sağlayan defterin tam bir kopyasına sahiptir, çünkü herhangi bir bloğun bilgilerini değiştirmek için, çoğu düğümde eşzamanlı olarak değiştirilmesi gerekir, bu da gerçek operasyonda elde edilmesi neredeyse imkansızdır. . 2. Şifreleme algoritması: Blockchain, veri güvenliği ve anonimlik sağlamak için şifreleme teknolojisini kullanır. Karma işlevi, verilerin bütünlüğünü ve geri dönüşümsemesini sağlamak için işlem verilerini sabit uzunlukta bir karma değerine dönüştürmek için kullanılır. İşlemin başlatıcısının kimliğinin doğru ve yıkıcı olmamasını sağlamak için dijital imzalar için kamu ve özel anahtarların asimetrik şifreleme teknolojisi kullanılır. 3. Konsensüs Mekanizması: Blockchain ağında, tüm işlemlerin yeni bir bloğa eklenmeden önce belirli bir konsensüs mekanizması ile doğrulanması gerekir. Yaygın fikir birliği mekanizmaları arasında prova, prova, vb. 4. Akıllı Sözleşme: Akıllı sözleşme, blockchain üzerinde üçüncü tarafsız güvenilir işlemlere izin veren otomatik bir yürütme protokolüdür. Akıllı sözleşmeler önceden ayarlanmış kurallar ve koşullar içerir. Bu koşullar yerine getirildikten sonra, sözleşme otomatik olarak yürütülecek, işlem verimliliğini artıracak ve aracılık bağlantılarını azaltacaktır. Bu teknolojilerin kombinasyonu, blockchain'i dijital para birimi, tedarik zinciri finansmanı, Nesnelerin İnterneti ve kimlik kimlik doğrulaması gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılan güvenli, şeffaf ve merkezi olmayan bir bilgi depolama ve değişim platformu haline getirir.Blockchains, iki ana şifreleme algoritması genellikle kullanılır:
durum anahtarı, kamu özel özel anahtarlarında bu tür algryptionm. Eyalet anahtarları kamuya dağıtılır, özel anahtarlar gerektiğinde gizli tutulur. Yalnızca özel bir anahtara sahip olanlar, genel anahtarla şifrelenmiş verilerin şifresini çözebilir. Bu şifreleme yöntemi, verilerin kaynağını ve bütünlüğünü doğrulayan dijital imzalar ve kimlik doğrulamasında yaygındır. Blockchain özel anahtarları, işadamı kimliğini onaylamak içindir, kamu anahtarları işin değerini doğrulamak için ağdaki diğer düğümlere yayınlanır. RSA algoritması: Bu, Ronivest tarafından icat edilen yaygın olarak kamu / özel anahtar şifreleme algoritmasıdır, 1978'de Shamir ve Leonard'ı ekler. Asimetrik bir şifreleme algoritmasıdır, yani şifreleme için anahtar ve şifre çözme anahtarı farklıdır. ECDSA (Ellosid Curve Dijital İmza Algoritması) Bu, RSA algoritmasına göre versiyonu, daha hızlı ve daha güvenli imzalamak için Elips kavisli kriptografiyi kullanmak için geliştirmektir. Blockchain, ECDSA, işlemlerin dijital imzasını doğrulamak için kullanılır.
Bilimi genişletme:
Karma işlevi biraz uzunlukla ilgili bilgileri değiştirmek içindir (genellikle 256 bit veya 512-bit).)) Yöntem Özeti. Çok hızlıdırlar ve verilerin küçük bir kısmının (Levi değişikliği) güvenli bir şekilde değişmesi, herhangi bir etkiye veya hatta geri döndürücü etkilere neden olabilir. Bu özellik, Blockchains'de Merkle Tree yapı bloklarına blok zincirlerinde, işlemlerin ve depolama kriptografi cüzdanlarının dijital imzasında kullanılmayan işlevleri olmaz.
Bitcoin blockchain, 1997'de David Chaum ve Mayrap.Chilomchik tarafından tanıtılan bir algoritma olan Haesh fonksiyonu olarak Sha-256'yı en çok kullanıyor. SHA-256, blok zincirleri oluşturmak için çok güvenli bir yol sunar ve işlemler güvenlidir. Ayrıca, blockchain'deki Merkle Tree yapısı da SHA-256'nın karma rolüne göre oluşturulur.
Yukarıdaki iki şifreleme algoritması ve röle işlevleri, blockchain'de çok büyük bir rol oynamak için. Güvenlik, bütünlük ve işlemlerin anonimliğine, değişmezlik ile ağ ve anonim.
Blockchain'de veriler bloklar, bu şifreleme algoritmaları ve bloklar şeklinde büyüyor, ayrıca blockcchain ve güvenliği geliştiriyor.