Blockchain'in dört temel teknolojisi Blockchain-P2P ağ teknolojisinin dört temel teknolojisinin ayrıntılı açıklaması, ağdaki her düğümün kaynakların yerini aldığı ve eş-peer ve verimli iletim protokolünü değiştirdiği blockchain altyapısıdır. Binlerce düğüm dağıtılmış ağlara serbestçe girer ve blok zincirinin merkezi olmayan doğasını sağlamak için serbest bırakın. Şifreleme teknolojisi, dağıtılmış ağlarda bilginin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak için blockchain'e asimetrik şifreleme algoritmaları kullanır. Bilgileri şifrelemek için genel anahtarlar kullanılır ve şifresini çözmek için özel anahtarlar kullanılır. Akıllı bir sözleşme, üçüncü tarafsız güvenilir işlemleri sağlayan otomatik bir sözleşmedir. Bir ATM veya kahve makinesine benzer ve belirli koşullar altında otomatik olarak uygulanan işlevler. Ticari faaliyetlerde, akıllı sözleşmeler işlem sürecini basitleştirir, güvenlik garantileri sunar ve her iki tarafın da sözleşmeyi otomatik olarak yerine getirmesini sağlar. Konsensüs mekanizması, Blockchain'in güven oluşturması için temel teknolojidir. Dağıtılmış ağlarda, makine algoritmaları merkezi kurumlar olmadan bir anlaşmanın sağlanabilmesini sağlamak için bir fikir birliği oluşturur. Konsensüs mekanizması, iyi dilekleri ve güvenilir insanlara sahip kişilerin güvenilir bir devleti dahil etmelerini, güvenleri yeniden yapılandırmalarını, özgür insanların yaratılmasını, yeniliklerini ve mutluluğunu ve üretim sistemindeki değişiklikleri ve katma değer yöntemlerini vurgulamalarını sağlar. Blockchain teknolojisi büyük bir dönem doğuruyor. Geçmişte kırılmaz olarak kabul edilen yasaları ve ilkeleri ortadan kaldırır, sosyal bir memnuniyet biçimini teşvik eder ve yaratılış ve üretimin her günü talebin tam olarak memnuniyetine tabidir. İnsanlar memnuniyetleri varken iyi oldukları ürünleri üretmeyi severler. Böyle bir toplum ufukta görünür.

⓵ Blockchain'de kullanılan teknoloji

blockchain esas olarak aşağ

ıdaki teknolojileri kullanır:

merkezi olmayan ağ teknolojisi. Blockchains dağıtılmış bir ağ üzerine kurulmuştur ve her düğüm aynı hak ve sorumluluklara sahiptir. Bu teknoloji, merkezi bir otorite noktasının olmamasını ve verilerin tüm düğümlerde doğrulanmasını ve senkronize edilmesini sağlar.

Şifreleme teknolojisi. Blockchain, verilerinin güvenliğini ve anonimliğini sağlamak için kamu ve gizli temel şifreleme teknolojilerini kullanır. Bilgi doğrulaması ve onay, kamu ve özel anahtar eşleştirme yoluyla gerçekleştirilebilir, bu da blockchain verilerini değiştirme veya erişim için yalnızca karşılık gelen yetkili düğümlerin izin verir. Bunlardan en tipik uygulama dijital imza teknolojisidir.

Akıllı sözleşme teknolojisi. Akıllı sözleşme, dijital varlık işlemlerini otomatik olarak yürüten ve yöneten bir bilgisayar programıdır. Blockchain teknolojisine dayanarak uygulanır ve belirli koşullar karşılandığında sözleşme şartlarının otomatik olarak yürütülmesine izin verir, bu da işlem sürecini büyük ölçüde basitleştirir ve işlem verimliliğini artırır.

Konsensüs algoritması teknolojisi. Blockchain ağlarında, konsensüs algoritmaları, tüm düğümlerin bir işlem ve defter eşleşmesine ulaşmasını sağlayan mekanizmalardır. Şu anda, ortak konsensüs algoritmaları işten fazla, kazık geçirmez, kazık geçirmez, kazık geçirmez, kazık kanıtı, kazık kanıtı vb. İçerir. Bu fikir birliği algoritmaları, blok zincirinin ademi merkeziyetini, güvenliğini ve işlem verimliliğini sağlar.

Merkezi olmayan ağ teknolojisi, merkezileştirme özelliklerine sahiptir, şifreleme garantileri sağlayarak, veri bütünlüğünü ve gizliliğin korunmasını sağlar. Bu teknolojilerin kombinasyonu, blockchain'i güvenli, güvenilir ve verimli bir veri depolama ve işlem işleme sistemi haline getirir.

Blockchain'in ana uygulamaları nelerdir? 1. 2 3 4 5 6 7. Bilgi Güvenliği: Blockchain'in şifrelemesinin doğası, kişisel ve kurumsal verilerin korunmasında potansiyel sunar ve veri ihlallerini ve yetkisiz erişimi önlemek için kullanılabilir. 8 Blockchain teknolojisinin ana uygulaması nerede? Günümüzde blockchain teknolojisi, finansal alan, Nesnelerin İnterneti ve lojistik, kamu hizmeti alanı, dijital telif hakkı alanı, sigorta alanı ve kamu bakım alanı gibi birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Finansal alanda, blockchain teknolojisi hızlı ve güvenli sermaye transferi elde edebilir, işlemleri azaltabilir ve finansal sistemin verimliliğini ve şeffaflığını artırabilir. Nesnelerin İnterneti ve lojistik hizmetler alanında, blockchain teknolojisi, unsurların tam izlenmesinin, tedarik zincirinin şeffaf bir garantisinin ve güvenliğinin ve lojistik verimliliği artırmanın farkında olabilir. Kamu hizmetleri alanında, blockchain teknolojisi, devlet hizmetlerinin şeffaflığını ve verimliliğini artırmaya yardımcı olacak veri kaldırma ve izleyebilir. Dijital telif hakkı alanında, blockchain teknolojisi içerik oluşturucuların haklarını ve çıkarlarını etkili bir şekilde koruyabilir, telif hakkı ihlallerini önleyebilir ve kültürel endüstrinin sağlık gelişimini artırabilir. Sigortada, blockchain teknolojisi, sigorta taleplerinin otomasyonunu ve hızlı tedavisini gerçekleştirebilir, sigorta şirketleri için işletme maliyetlerini azaltabilir ve talep tedavisinin verimliliğini artırabilir. Genel lüks alanda, blockchain teknolojisi şeffaflık elde edebilir ve bağışlanan fonları izleyebilir, fonların rasyonel kullanımını sağlayabilir ve kamu bakım projelerinin şeffaflığını ve güvenilirliğini artırabilir. Blockchain teknolojisi büyük bir ilerleme kaydetmiş olsa da, yine de uygulamasının yeteneklerini çeşitli endüstrilerde tam olarak uygulamaya teşvik etmesi ve teşvik etmesi gerekiyor. Profesyonel bir yazılım özelleştirme şirketi olarak SoftJiang Technology güçlü bir blockchain teknolojisine sahiptir ve güvene değer. Gelecekte, blockchain teknolojisinin sürekli gelişimi ve iyileştirilmesi ile, daha fazla alanda daha büyük bir rol oynayacağına ve yaşamın tüm yönlerine daha şeffaf ve etkili teknik destek sağlayacağına inanmak için bir nedenimiz var. hangi blockchain güvenlik teknolojisini içerir

blockchain güvenlik teknolojisi P2P Ağ Protokolü, Şifreleme Teknolojisi, Akıllı Sözleşmeler, Konsensüs Mekanizmaları vb. Blockchain. Blockchain dağıtılmış ağlarda, merkezi sunucu kavramı zayıflar, yani. H. Artık merkezi bir merkez gerekmez. Ağdaki herhangi bir düğüm bağımsız bir kişi olarak var olabilir. Bu düğümler her iki sunucuya da hizmet verebilir, hizmetleri sağlayabilir ve soru gönderen müşteriler olabilir.

Artık kaynakları doğrudan değiştirmek için sunucu dağıtımına ihtiyacınız yok: İncelemeden sonra bir düğüm tarafından gönderilen bilgiler komşu düğümlere gönderilir ve her komşu düğüm, diğer komşu düğümlere işlem gönderir ve son olarak blockchain ağındaki tüm düğümlere yayılır, bu da doğrudan sürümün kullanıcıları arasında doğrudan sürüm ve kullanımın kullanımı ve kullanımının doğrudan sürümün kullanıcıları arasında ve kullanımı ve kullanımı anlamına gelir. Kullanıcılar arasında kaynak kullanımı.

2. Asimetrik şifreleme, yani bilginin şifrelemesi aslında tek bir anahtar değil, dağıtılmış bir ağda noktadan noktaya bilgilerin iletilmesinin güvenliğini sağlayabilen iki anahtar, kamu ve özel anahtardır.

Genel anahtar tüm ağ için kamuya açıktır. Özel anahtar halka açık değildir. Bilgi sahipleri özel anahtarın güvenliğini korumalıdır, çünkü yalnızca ortak anahtar tarafından şifrelenen bilgileri şifresini çözebilen ilgili özel anahtarlara sahip olanlar.

3. Verdiği tanım: Akıllı bir sözleşme, dijital formda tanımlanan bir dizi yükümlülüktür. Volkswagen, akıllı sözleşmeleri, izlenen ve geri döndürülemez üçüncü taraf sağlayıcılarını izlemeden güvenilir işlemler sağlayan akıllı bir sözleşme olarak anlayabilir. Blockchain işlemlerinde dağıtılmış bir fikir birliği elde etmek için

4.

algoritması. Blockchain, dijital varlıkların, mülkiyet hakları sertifikalarının, puanların vb. Ayrıca, transfer, ödeme ve işlemlerin noktadan noktaya kullanılabileceği merkezi olmayan bir dağıtılmış defter sistemidir. Geleneksel merkezi ana kitap sistemleriyle karşılaştırıldığında, blockchain sistemleri tamamen açık olma, manipüle etme ve birkaç ödemeyi önleme avantajlarına sahiptir.

ve güvenilir üçüncü taraflara güvenmiyor. Noktadan noktaya ağ altındaki yüksek ağ kaplaması nedeniyle, her bir düğüm tarafından gözlemlenen işlemlerin sırası tam olarak tutarlı olamaz. Bu nedenle, blockchain sistemleri, aynı zamanda gerçekleşen işlemlerin sırası üzerinde anlaşmak için bir mekanizma tasarlamalıdır. Bir zaman penceresinde işlemlerin sırasına göre bir fikir birliğine sahip olan bu algoritmaya "fikir birliği mekanizması" denir.