⓵ Blockchain'de kullanılan teknoloji
blockchain esas olarak aşağıdaki teknolojileri kullanır:
merkezi olmayan ağ teknolojisi. Blockchains dağıtılmış bir ağ üzerine kurulmuştur ve her düğüm aynı hak ve sorumluluklara sahiptir. Bu teknoloji, merkezi bir otorite noktasının olmamasını ve verilerin tüm düğümlerde doğrulanmasını ve senkronize edilmesini sağlar.
Şifreleme teknolojisi. Blockchain, verilerinin güvenliğini ve anonimliğini sağlamak için kamu ve gizli temel şifreleme teknolojilerini kullanır. Bilgi doğrulaması ve onay, kamu ve özel anahtar eşleştirme yoluyla gerçekleştirilebilir, bu da blockchain verilerini değiştirme veya erişim için yalnızca karşılık gelen yetkili düğümlerin izin verir. Bunlardan en tipik uygulama dijital imza teknolojisidir.
Akıllı sözleşme teknolojisi. Akıllı sözleşme, dijital varlık işlemlerini otomatik olarak yürüten ve yöneten bir bilgisayar programıdır. Blockchain teknolojisine dayanarak uygulanır ve belirli koşullar karşılandığında sözleşme şartlarının otomatik olarak yürütülmesine izin verir, bu da işlem sürecini büyük ölçüde basitleştirir ve işlem verimliliğini artırır.
Konsensüs algoritması teknolojisi. Blockchain ağlarında, konsensüs algoritmaları, tüm düğümlerin bir işlem ve defter eşleşmesine ulaşmasını sağlayan mekanizmalardır. Şu anda, ortak konsensüs algoritmaları işten fazla, kazık geçirmez, kazık geçirmez, kazık geçirmez, kazık kanıtı, kazık kanıtı vb. İçerir. Bu fikir birliği algoritmaları, blok zincirinin ademi merkeziyetini, güvenliğini ve işlem verimliliğini sağlar.
Merkezi olmayan ağ teknolojisi, merkezileştirme özelliklerine sahiptir, şifreleme garantileri sağlayarak, veri bütünlüğünü ve gizliliğin korunmasını sağlar. Bu teknolojilerin kombinasyonu, blockchain'i güvenli, güvenilir ve verimli bir veri depolama ve işlem işleme sistemi haline getirir.
blockchain güvenlik teknolojisi P2P Ağ Protokolü, Şifreleme Teknolojisi, Akıllı Sözleşmeler, Konsensüs Mekanizmaları vb. Blockchain. Blockchain dağıtılmış ağlarda, merkezi sunucu kavramı zayıflar, yani. H. Artık merkezi bir merkez gerekmez. Ağdaki herhangi bir düğüm bağımsız bir kişi olarak var olabilir. Bu düğümler her iki sunucuya da hizmet verebilir, hizmetleri sağlayabilir ve soru gönderen müşteriler olabilir.
Artık kaynakları doğrudan değiştirmek için sunucu dağıtımına ihtiyacınız yok: İncelemeden sonra bir düğüm tarafından gönderilen bilgiler komşu düğümlere gönderilir ve her komşu düğüm, diğer komşu düğümlere işlem gönderir ve son olarak blockchain ağındaki tüm düğümlere yayılır, bu da doğrudan sürümün kullanıcıları arasında doğrudan sürüm ve kullanımın kullanımı ve kullanımının doğrudan sürümün kullanıcıları arasında ve kullanımı ve kullanımı anlamına gelir. Kullanıcılar arasında kaynak kullanımı.
2. Asimetrik şifreleme, yani bilginin şifrelemesi aslında tek bir anahtar değil, dağıtılmış bir ağda noktadan noktaya bilgilerin iletilmesinin güvenliğini sağlayabilen iki anahtar, kamu ve özel anahtardır.
Genel anahtar tüm ağ için kamuya açıktır. Özel anahtar halka açık değildir. Bilgi sahipleri özel anahtarın güvenliğini korumalıdır, çünkü yalnızca ortak anahtar tarafından şifrelenen bilgileri şifresini çözebilen ilgili özel anahtarlara sahip olanlar.
3. Verdiği tanım: Akıllı bir sözleşme, dijital formda tanımlanan bir dizi yükümlülüktür. Volkswagen, akıllı sözleşmeleri, izlenen ve geri döndürülemez üçüncü taraf sağlayıcılarını izlemeden güvenilir işlemler sağlayan akıllı bir sözleşme olarak anlayabilir. Blockchain işlemlerinde dağıtılmış bir fikir birliği elde etmek için
4.
algoritması. Blockchain, dijital varlıkların, mülkiyet hakları sertifikalarının, puanların vb. Ayrıca, transfer, ödeme ve işlemlerin noktadan noktaya kullanılabileceği merkezi olmayan bir dağıtılmış defter sistemidir. Geleneksel merkezi ana kitap sistemleriyle karşılaştırıldığında, blockchain sistemleri tamamen açık olma, manipüle etme ve birkaç ödemeyi önleme avantajlarına sahiptir.
ve güvenilir üçüncü taraflara güvenmiyor. Noktadan noktaya ağ altındaki yüksek ağ kaplaması nedeniyle, her bir düğüm tarafından gözlemlenen işlemlerin sırası tam olarak tutarlı olamaz. Bu nedenle, blockchain sistemleri, aynı zamanda gerçekleşen işlemlerin sırası üzerinde anlaşmak için bir mekanizma tasarlamalıdır. Bir zaman penceresinde işlemlerin sırasına göre bir fikir birliğine sahip olan bu algoritmaya "fikir birliği mekanizması" denir.