Blockchain karma algoritması nedir? Hash algoritmasına "karma" denir ve dört blockchain teknolojisinden biridir. Dijital bir mesaja karşılık gelen sabit uzunluk zincirini (mesaj mesajı olarak da bilinir) hesaplayabilen bir algoritmadır. Bir veri öğesinin yalnızca bir karma değeri olduğu göz önüne alındığında, veri bütünlüğünü kontrol etmek için doğrama algoritması kullanılabilir. Hızlı araştırma ve şifreleme algoritmalarının uygulanması açısından, karma algoritmaların kullanımı çok yaygındır. İnternet döneminde, insanlar daha yakın olmasına rağmen, güven sorunu daha da ciddidir. Mevcut üçüncü taraf aracı kuruluşlarının teknik yapıları özel ve merkezidir ve bu model asla karşılıklı güven ve değer aktarımı sorunlarını temel olarak çözmeyecektir. Sonuç olarak, Blockchain teknolojisi, veri etkileşimi güveninin onayını tamamlamak ve Global Mutual Güven'de büyük bir adıma ulaşmak için merkezi olmayan veritabanı mimarisini kullanacaktır. Bu süreçte, karma algoritması önemli bir rol oynar.

Karma algoritması, blok zincirinde işlem bilgilerinin tahrif edilmediğini garanti eden tek yönlü bir şifreleme mekanizmasıdır. Blockchain, bir karma algoritması yoluyla bir işlem bloğuna yapılan işlem işlemleridir ve bilgileri bir sayı ve harf zincirinden oluşan bir karma zincirdeki sıkıştırır. Bir blok zincirinin karma değeri, benzersiz ve doğru bir şekilde bir blok tanımlayabilir. Bir bloğun özgünlüğünü kontrol ederken, sadece bu bloğun karma değerini hesaplamanız gerekir.

Blockchain teknolojisinin iş istasyonu Xusu Blockchain Technology Lianqiao Education Online kapsamında, Çin Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Okul Geliştirme Merkezi tarafından üretilen "Blockchain Teknolojisi" nin tek pilot iş istasyonudur. Mesleki bakış açısı, öğrencilere çeşitlendirilmiş büyüme rotaları sağlar, profesyonel diplomalar arayışında üretim, akademik ve araştırma eğitiminin üretim kombinasyonunda reformu teşvik eder ve uygulanan ve oluşturulan bir yetenek eğitim sistemi oluşturur.

⒈ Blockchain formunda ön ve arka bloklar işaretçiler mi?

Bir blok zincirinin ön ve arka blokları, bir zincir hash algoritması (Mercure Hashley veya Mercurey olarak da bilinir) tarafından oluşturulan işaretçilerdir. Özellikle, blok zincirindeki her blok, önceki bloğa bir işaretçi ve işlemsel veriler içeren bir kısım içeren bir blok başlığı içerir. Verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak için Blockchain, dijital imzalar olarak bilinen şifreleme teknolojisini kullanır. Yeni blok blok zincirine eklenir ve bir sonraki bloğun bir parçası olarak kaydedilmeden önce dijital olarak imzalanır. Bu nedenle, yeni bir blok yalnızca imzalanmış tüm yeni blokların tam ve geçerli bir koleksiyonu alınırsa geçerli kabul edilir.

Bu işlem aynı zamanda karma adı verilen bir işlem kullanır. Bu, blok zincirleri üretmek için önemli bir temeldir. Her blok önce bir karma işlem gerçekleştirmeli ve oluşturulan karma değeri her düğümdeki her düğüme bağlanmak için kullanılır. Bu zincir yapısı, blok zincirinin değişmezliğini sağlar ve blok zincirine bir blok eklendikten sonra değiştirilemez veya çıkarılamaz.

Veri bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için, daha yüksek seviye bir yapı oluşturmak için blokları bağlamak için zincir karma algoritmalarını kullanırız. Bu algoritma, Merkletree adı verilen bir ağaç yapısı oluşturmak için tüm blokları bağlar. Bu ağaç yapısı, verilerdeki tüm değişiklikler ağaç yapısındaki değişikliklere yol açtığı için veri bütünlüğü için daha büyük bir garanti sağlar. Bu nedenle Merkletree, bloklardan önce ve sonra bağlantı kurmak için önemli bir blockchain teknolojisi haline gelmiştir. Kısacası, bir blockchain'in ön ve geri blokları, bir zincir hash algoritması tarafından oluşturulan ve veri bütünlüğü ve güvenlik sağlayan işaretçilerdir. Aynı zamanda, dijital imzalar ve blockchain değişmezliği veri güvenliğini daha da artırır. Bu şifreleme teknolojileri, blockchain'i veri depolamanın çok güvenli ve güvenilir bir yolunu haline getirir.

Blockchain'in kriptografik teknolojileri esas olarak
karma algoritmasını; Dijital İmza Algoritması. Hash algoritması: Hash algoritması esas olarak veri bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için kullanılır. Herhangi bir uzunluktaki ikili değerleri sabit uzunluktaki daha küçük ikili değerlerle eşleyebilir. Blockchain'de, işlemler için benzersiz tanımlayıcılar oluşturmak ve işlem verilerinin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak için bir karma algoritması kullanılır. Dijital İmza Algoritması: Dijital imza algoritmaları esas olarak verilerin kaynağını ve bütünlüğünü doğrulamak ve verilerin kurcalanmasını veya dövülmesini önlemek için kullanılır. Blockchain'de, işlemin başlatıcısının ve işlem verilerinin gerçekliğini doğrulamak için dijital imza algoritmaları kullanılır, böylece işlemin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlar.