Blockchain tam olarak nedir?

Blockchain dağıtılmış bir veritabanı teknolojisidir.

Blockchain teknolojisi, son yıllarda çok dikkat çeken yenilikçi bir teknolojidir ve temel ilkeleri ve kurucu unsurları halk tarafından yavaş yavaş anlaşılmıştır.

Tabanlı Blockchain Tanımı

Blockchain başlangıçta Bitcoin gibi kripto para birimleri için teknik bir temel olarak doğdu ve şimdi genel bir dağıtılmış veritabanı teknolojisine dönüştü. Bu veritabanı tek bir sunucu veya veritabanında arşivlenmez, ancak ağın çeşitli düğümlerine dağıtılır. Blockchain, verilerin benzersiz mekanizması yoluyla kurcalama ve son derece güvenli olduğunu garanti eder. Her yeni veri bloğu bir veya daha fazla işlem içerir ve mevcut veri bloklarına kronolojik sırayla bağlanır, bir "zincir" yapısı oluşturur.

Blockchain'in teknik özellikleri

Blockchain'in ana özellikleri ademi merkeziyet, bilgi şeffaflığı, değişmezlik ve rıza mekanizmasını içerir. Ademi merkeziyetçi, verileri yönetmek için merkezi bir otorite olmadığı ve her düğümün verilerin doğrulanmasına ve kaydedilmesine katılma hakkına sahip olduğu anlamına gelir. Bilgideki şeffaflık, tüm işlem kayıtlarının kamuya açık olduğunu garanti eder ve sistemin güvenilirliğini garanti eder. Kurcalamadan işlevsellik, veriler yerleştirildikten sonra zorlanamayan veya ortadan kaldırılamayan blockchain'e dayalı şifreleme teknolojisidir. Onay mekanizması, ağdaki düğümlerin çoğunun yeni veri bloklarını kabul edebileceğini ve kontrol edebileceğini garanti eden verilerin tutarlılığını ve güvenliğini sağlamak için blockchain ağlarındaki temel mekanizmadır.

Blockchain'in uygulanması beklentileri

Teknolojinin sürekli olgunluğu olarak, blockchain'in uygulanması orijinal dijital para alanının üstesinden gelmiştir ve tedarik zincirinde, finansmanda, tıbbi tedavide, telif hakkı ve diğer alanların korunmasında yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. İç güvenlik ve şeffaflığı nedeniyle, blockchain teknolojisi bu alanlarda büyük bir potansiyel göstermiştir.

Genel olarak Blockchain, verilerin arşivlenme ve işleme şeklini değiştiren devrimci bir teknolojidir.

Blockchain teknolojisi nedir? Gelecekte hangi yönler kullanılabilir? Blockchain teknolojisi başlangıçta, ademi merkeziyetçilik ve güvenilirlik ile güvenilir bir veritabanını korumak için kullanılan bitcoinlerin ana teknolojisi olan Bitcoin'den ortaya çıktı. Geleneksel ağlarla karşılaştırıldığında, blockchain, sahte ve yaratılabilen karmaşık verilerin özelliklerine sahiptir, bu da blockchain'de kaydedilen bilgileri daha otantik ve güvenilir hale getirir ve insanların karşılıklı güvensizlik sorununu çözebilir.

Yukarıdaki ademi merkeziyet, antifrik ve karşı koyma etkilerine ek olarak, blockchain teknolojisi tüm verilerin açık ve şeffaf olduğunu garanti edebilir ve ayrıca veri izleme elde edebilir; Daha güvenli, daha güvenilir ve etkili çözümler sağlayabilir ve aynı zamanda şeffaflık, adalet ve güvenin uygulanmasına katkıda bulunur.

Blockchain teknolojisinin tanıtılması Blockchain teknolojisi, tutarlı veri depolama elde etmek için tasarlanmış, müdahale edilmesi ve hata ayıklamayı önlemek için tasarlanmış dağıtılmış bir defter teknolojisidir. Teknik düzeyde, Blockchain kriptografi teknolojisi aracılığıyla iletimi ve güvenliğe erişimi sağlar. Esas olarak işlemler, kodlama, asimetrik kodlama, zincir depolama ve çoklu yıldız dağıtım depolama gibi ana öğeleri içerir. İş düzeyinde, blockchain, güvenilir olmayan bir ortamda işbirliğini çözerek sosyo -ekonomik gelişimin ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır. Dağıtılmış bir ağ aracılığıyla, birçok düğme verilerin şeffaflığını ve güvenilirliğini sağlamak için bir defter tutar. Blockchain'in ana teknolojilerinden biri, veri yazma ve işleme ile ilgili işlemlerdir. Verilerin geçerliliğini ve güvenliğini sağlamak için işlemler doğrulanmalı ve imzalanmalıdır. Bir diğer önemli faktör, asimetrik ve asimetrik karma ve şifreleme algoritmaları dahil kodlamadır. Karma algoritması verilerin tek bir tanımlanması sağlarken, asimetrik şifreleme veri iletiminin güvenliğini ve değişmezliğini sağlar. Zincir depolama, blockchain teknolojisinin temel özelliğidir. Her blok, bir zincir yapısı oluşturan ön bloğun karma değerini içerir. Birçok kopyanın dağınık depolanması, verilerin yedeklemesini ve güvenilirliğini garanti eder. Akıllı sözleşmeler ve fikir birliği mekanizmaları da blockchain teknolojisinin önemli bileşenleridir. Akıllı sözleşme, verimliliği artırmak ve manuel müdahaleyi azaltmak için ön sipariş kurallarını otomatik olarak uygular. Konsensüs mekanizması, tüm düğümlerin uzlaşma kitabının durumunda tutarlılık sağlar. Kısacası, blockchain teknolojisi, kriptografi, dağınık depolama, akıllı sözleşmeler ve fikir birliği mekanizmaları yoluyla veri güvenliği, şeffaflık ve değişmezlik elde eder ve finans, tedarik zinciri yönetimi ve oylama gibi birçok alan için uygundur. Blockchain'in teknik pre nsibi nedir? Blockchain teknolojisinde yer alan ana noktalar şunlardır: merkezi olmayan bakım, güvenilmez, kolektif, güvenilir veritabanı (ReliacledAtAtabase), zaman damgası, asimetrik şifreleme (asimetrikrriyptografi) ve diğerleri. Blockchain Teknolojiyi yeniden tanımlama Ağda kredi oluşturma şekli: Sistemde, katılımcıların başkalarının arka plan bilgilerini anlamaları gerekmez ve üçüncü taraf kurumlarının garantisine veya garantisine güvenmelerine gerek yoktur.

Genel Bizans sorunu internet yaşamına uzanır ve çağrışımları şu şekilde özetlenebilir: İnternet bağlamında, bilinmeyen rakiplerle değer değişim faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğunda, insanlar kötü niyetli saboterler tarafından aldatılmasını ve yanlış karar vermelerini nasıl engelleyebilir? Bizans'ın genel problemini teknik alana genişleterek, çağrışımları şu şekilde özetlenebilir: Güvenilir bir merkezi düğüm ve güvenilir bir kanal yoksa, ağda dağıtılan her düğüm konsensüse nasıl ulaşabilir. Blockchain teknolojisi uzun süreli Bizans sorunlarını çözer-tek tek düğümlere güvenmeden bir fikir birliği ağı oluşturmanın bir yolunu sağlar.

Referans Kaynak: Baidu Ansiklopedisi-Blockchain