Blockchain dağıtılmış bir veritabanı teknolojisidir.
Blockchain teknolojisi, son yıllarda çok dikkat çeken yenilikçi bir teknolojidir ve temel ilkeleri ve kurucu unsurları halk tarafından yavaş yavaş anlaşılmıştır.
Tabanlı Blockchain Tanımı
Blockchain başlangıçta Bitcoin gibi kripto para birimleri için teknik bir temel olarak doğdu ve şimdi genel bir dağıtılmış veritabanı teknolojisine dönüştü. Bu veritabanı tek bir sunucu veya veritabanında arşivlenmez, ancak ağın çeşitli düğümlerine dağıtılır. Blockchain, verilerin benzersiz mekanizması yoluyla kurcalama ve son derece güvenli olduğunu garanti eder. Her yeni veri bloğu bir veya daha fazla işlem içerir ve mevcut veri bloklarına kronolojik sırayla bağlanır, bir "zincir" yapısı oluşturur.
Blockchain'in teknik özellikleri
Blockchain'in ana özellikleri ademi merkeziyet, bilgi şeffaflığı, değişmezlik ve rıza mekanizmasını içerir. Ademi merkeziyetçi, verileri yönetmek için merkezi bir otorite olmadığı ve her düğümün verilerin doğrulanmasına ve kaydedilmesine katılma hakkına sahip olduğu anlamına gelir. Bilgideki şeffaflık, tüm işlem kayıtlarının kamuya açık olduğunu garanti eder ve sistemin güvenilirliğini garanti eder. Kurcalamadan işlevsellik, veriler yerleştirildikten sonra zorlanamayan veya ortadan kaldırılamayan blockchain'e dayalı şifreleme teknolojisidir. Onay mekanizması, ağdaki düğümlerin çoğunun yeni veri bloklarını kabul edebileceğini ve kontrol edebileceğini garanti eden verilerin tutarlılığını ve güvenliğini sağlamak için blockchain ağlarındaki temel mekanizmadır.
Blockchain'in uygulanması beklentileri
Teknolojinin sürekli olgunluğu olarak, blockchain'in uygulanması orijinal dijital para alanının üstesinden gelmiştir ve tedarik zincirinde, finansmanda, tıbbi tedavide, telif hakkı ve diğer alanların korunmasında yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. İç güvenlik ve şeffaflığı nedeniyle, blockchain teknolojisi bu alanlarda büyük bir potansiyel göstermiştir.
Genel olarak Blockchain, verilerin arşivlenme ve işleme şeklini değiştiren devrimci bir teknolojidir.
Yukarıdaki ademi merkeziyet, antifrik ve karşı koyma etkilerine ek olarak, blockchain teknolojisi tüm verilerin açık ve şeffaf olduğunu garanti edebilir ve ayrıca veri izleme elde edebilir; Daha güvenli, daha güvenilir ve etkili çözümler sağlayabilir ve aynı zamanda şeffaflık, adalet ve güvenin uygulanmasına katkıda bulunur.
Genel Bizans sorunu internet yaşamına uzanır ve çağrışımları şu şekilde özetlenebilir: İnternet bağlamında, bilinmeyen rakiplerle değer değişim faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğunda, insanlar kötü niyetli saboterler tarafından aldatılmasını ve yanlış karar vermelerini nasıl engelleyebilir? Bizans'ın genel problemini teknik alana genişleterek, çağrışımları şu şekilde özetlenebilir: Güvenilir bir merkezi düğüm ve güvenilir bir kanal yoksa, ağda dağıtılan her düğüm konsensüse nasıl ulaşabilir. Blockchain teknolojisi uzun süreli Bizans sorunlarını çözer-tek tek düğümlere güvenmeden bir fikir birliği ağı oluşturmanın bir yolunu sağlar.
Referans Kaynak: Baidu Ansiklopedisi-Blockchain