Blockchain nedir? Kullanımı nedir? Blockchain, veri ve kayıt alışverişinin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak için şifreleme yöntemleri kullanan merkezi olmayan bir dağıtılmış muhasebe teknolojisidir. Blockchain, her bir düğümün aynı kayıtlara ve güncellemelere sahip olmasını sağlamak için daha fazla blok bağlayarak bir zincir yapısı oluşturur ve onay algoritmaları kullanır. Bu, verilerin değişmezliğini ve izlenebilirliği garanti ederken, merkezi kurumların tek bir başarısızlık noktasını ve gözden geçirilmesini önleyebilir. Blockchain kavramının popülaritesi, alan adları gibi birçok endüstrinin yükselişini teşvik etmiştir ve daha iyi ilgili hakimiyet isimleri kaydedilmiştir. Gelişmekte olan bir teknoloji olarak, Blockchain gelecekteki gelişim için gelecekteki çok büyük beklentilere sahiptir. İşte bazı olası geliştirme eğilimleri: Blockchain uygulamaları daha popüler ve çeşitlendirilecektir: Sürekli gelişim ve blockchain teknolojisinin olgunluğu ile giderek daha fazla şirket ve birey blockchain teknolojisini keşfetmeye ve kullanmaya başlıyor. Gelecekte, blockchain'in uygulanması, birden fazla alan ve senaryo kapsayan daha popüler ve çeşitlendirilecektir. Örneğin, blockchain finans, tedarik zincirinin yönetimi, dijital kimliğin ve diğer alanların kimlik doğrulamasında yaygın olarak kullanılacaktır. Blockchain teknolojisi, Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka gibi teknolojilerle entegre edilecektir: Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka gibi teknolojilerin sürekli gelişimi ile blockchain teknolojisi, gelecekte bu teknolojilerle entegre edilecek, akıllı ve akıllı bir uygulama uygulama oluşturmak için . Örneğin, blockchain teknolojisi aracılığıyla, IoT cihazları arasında güvenli iletişim ve verilerin paylaşımını elde etmek mümkündür; Blockchain teknolojisi, merkezi olmayan bir ekonominin gelişimini teşvik edecek: Blockchain teknolojisinin sürekli olgunluğu ile merkezi olmayan ekonomi gelecekte daha yaygın olarak gelişecektir. Örneğin, merkezi olmayan finans (DEFI) uygulanması daha popüler olacak ve ayrıca faaliyetlerin ve kredi hizmetlerinin daha esnek ve verimli işlemlerine ulaşacaktır; Blockchain teknolojisi sosyal yönetişimin iyileştirilmesini teşvik edecektir: gelecekte, daha adil ve şeffaf yönetim ve hizmetler elde etmek için sosyal yönetişimi geliştirmek için blockchain teknolojisi de kullanılabilir. Örneğin, kamu hizmetlerinin şeffaflığını ve izlenebilirliğini elde etmek, hükümet yönetiminin verimliliğini ve güvenilirliğini artırmak için blockchain teknolojisini kullanın; Kısacası, gelişmekte olan teknoloji olarak Blockchain, gelecekteki gelişim için gelecekteki çok büyük beklentilere sahiptir. Gelecekte, teknolojinin sürekli gelişimi ve uygulama senaryolarının sürekli genişlemesi ile blockchain teknolojisi, birden fazla alanda önemli bir rol oynayacaktır.

⑴ Blockchain ile veri nasıl senkronize edilir?

[Ethereum kaynak kodu analizi] [P2P ağı 07]: Blokları ve işlemleri, yani blockchain verilerinin senkronizasyonunu senkronize eder. İşte senkronize etmenin iki yolu: Biri yerel alan blok zincirini uzaktan düğümün blockchain ile senkronize etmektir ve diğeri işlemleri bitişik düğümlerle eşit olarak senkronize etmektir.

01.Synchronous Blockchain

02.Shronous işlem

03.summary

gopm.syncer () coroutine.

Fetcher'lar ilk olarak blokları senkronize etmek için başlatıldı. Ardından, farklı olayların farklı senkronizasyon yöntemlerini tetiklemesini bekleyin.

Senkronize prosedür PM.Synchronise yöntemi çağrılarak gerçekleştirilir.

gopm.txSyncloop () Protokol Yöneticisi Protokol Yönetimi Coroutin.

Syncloop Senkron İşlem Döngüsü TxSyncloop, işlemi gönderen işlevin üç bölümüne ayrılır.

işlevini seçin.

Üç dinleme coroutini için.

Blockchain'de bilgiler nasıl saklanır

Bilgi blok zincirinde nasıl saklanır: blockchain platformu tarafından sağlanan API'leri çağırma

, Blockchain platformu RPC, JSON-RPC, HTTP ve daha fazlası gibi ilgili arayüzler sağlar. Tabii ki, platformlar farklıdır ve Blockcypher gibi API'lerde uzmanlaşmış bazı şirketler dostane bir çağrı arayüzü sağlayabilir. Cevabı bir cep telefonuna yazmak çok uygun değildir. Kaydedilen içerik için, dosya hash kayıt zincirleri için, normal bulut depolamaya ek olarak, dosya varlıkları da bloklara dayanır. Jinwowo'nun blockchain teknolojisi nasıl saklanıyor?

Basitçe, blockchain veri depolama, formül algoritması işleminden geçtikten sonra blockchain'e resmi olarak dahil edilir. Bloklar için en son blok karma değeri vardır ve hızlı faiz üretimi bu blok zincirine göre genişletilir.

Blockchain'in hangi blockchain'in veri bloklarını kronolojik sırada birleştiren bir zincir veri yapısı olduğu ve şifreli bir defter olduğu garanti. Blockchain teknolojisi, verileri doğrulamak ve depolamak için blockchain veri yapıları kullanır ve veri iletiminin ve erişimin güvenliğini sağlamak için verileri oluşturmak ve güncellemek için dağıtılmış düğüm konsensüs algoritmalarını kullanır. Akıllı sözleşmelerle.

Kısaca blockchain hakkında konuşmak! Blockchain'in en anlaşılabilir anlamı için blockchain'in en kolay açıklaması

Blockchain giderek daha yaygın olarak kullanılmaktadır ve Blockchain, yapay zeka, kuantum bilgileri, mobil iletişim ve Nesnelerin İnterneti ile birlikte yeni nesil bilgi teknolojisini temsil eden küresel teknoloji gelişiminin ön planı haline gelecektir.

Blockchain, bilgisayar ağlarında paylaşılan bir veritabanıdır. Veri bağlantısına kayıtlar eklendikten sonra değiştirilmesi zordur. Ağ, veritabanının tüm kopyalarının aynı olduğundan emin olmak için sürekli denetimler gerçekleştirir.

Blockchain Veritabanı

Veriler Verilerin işlem bilgileri gibi bilgiler olabileceğini bilir. Bu veri bilgileri birlikte çalışabilir veri blokları olarak gruplandırılabilir. Bu veri blokları tek tek oluşturulur ve birbirleriyle iletişim kuran veri bağlantıları haline gelir. Bir blockchain veritabanının temelleri aşağıdaki diyagramda gösterilmiştir.

Blockchain Nasıl Çalışır

Bu işlemin nasıl ve nasıl çalıştığını göstermek için bir çevrimiçi işlem kullanın. Blockchain dahil:

Adım 1: İşlemi kaydedin. Zhang San'ın LI SI'yi çevrimiçi olarak sattığını ve çevrimiçi işlem yaptığını varsayalım. Kaydedilen veriler, tüm taraflardan dijital imzalar da dahil olmak üzere ayrıntılı işlem bilgilerini listeler.

Adım 2: İşlem kayıtları ağ üzerinden kontrol edilir. Ağdaki "Düğümler" olarak bilinen bilgisayarlar, işlemin doğru bir şekilde geçerli olduğundan emin olmak için işlem ayrıntılarını inceleyin.

Adım 3: Ağ denetimi ile kabul edilen kayıtları veri bloğuna ekleyin. Her veri bloğu benzersiz bir kod içerir. Ayrıca veri bağlantısının veri bloğu için benzersiz bir kod içerir.

Adım 4: Veri blok zincirine veri blokları eklenir. Benzersiz kod, veri bloklarını belirli bir sırayla birleştirir.

Bir blockchain akıllı sözleşmesinden harici verileri nasıl içe aktarmak?

Teknik bakış açısından, akıllı sözleşmeler ağ sunucuları olarak kabul edilir, ancak bu sunucular IP adresleri kullanılarak internet yerine bir blockchain (akıllı chainnova) üzerinde yapılandırılır. Bu, belirli bir sözleşme programı yürütmenizi sağlar. Bununla birlikte, web sunucularından farklı olarak, bu akıllı sözleşmelerin blockchain üzerinde kod ve durumu vardır, böylece herkes akıllı sözleşmeleri görebilir (blockchain'in kamuya açık olduğunu varsayarak). Dahası, web sunucularından farklı olarak, akıllı sözleşmeler aslında herhangi bir donanım cihazına güvenmez. Madencilik zorluğunun otomatik olarak ayarlanması bu etkiyi ayarlar. Akıllı sözleşme, blockchain'de programlanmış bir montaj dilidir.Genellikle insanlar bayt kodu yazmazlar, ancak JavaScript'e benzer özel bir dil olan sağlamlık gibi daha gelişmiş dillerden derlenirler. Bu baytlar, blockchain'in işlevselliği hakkında rehberlik sağlar, kodun şifreleme ve kayıt olayları gibi kolayca etkileşime girmesine izin verir ve kod yürütülmesi otomatik olarak yürütülür. Halihazırda başarısız bir sözleşmeden gönderilen veya alınan bilgileri içerir. ) Bu, sözleşmenin kısmi olarak yürütülmesini önlemek için önemlidir.

Blockchain'deki veriler nasıl senkronize edilir
Blockchain Blockchain'deki veriler nasıl senkronize edilir Blockchain, birçok düğüm içeren merkezi olmayan dağıtılmış bir ana kitaptır, her düğümün kendi kopyası vardır. Dağıtıldığından, her bir düğüm için veriler farklı olabilir, bu nedenle blok zinciri boyunca tutarlılığı korumak için veriler senkronize edilmelidir. Özellikle, blockchain'deki verileri senkronize etme işlemi aşağıdaki adımlara ayrılabilir: 1. Düğümün keşfi: Her düğüm iletişim kurmak için diğer düğümlerin varlığını bilmelidir. Bu nedenle, yeni bir düğüm ağa katıldığında, iyi bilinen düğümlere bir istek gönderir, bir bağlantı kurmak için IP adreslerini ve kapı numaralarını alır. 2. Veri iletimi: Düğümler arasında ağ üzerinden veri iletimi gerçekleştirilir. Bir düğüm verilerinizin eksik veya eski olduğunu belirttiğinde, son veri bloğunu elde etmek için diğer düğümlere bir istek gönderir. Veri blokları blockchain'deki en temel birimdir. 3 Doğrulama işlemi, veri bloğunun karma değerinin kontrolünü, işlemleri kayıtları ve verilerin bütünlüğünü ve doğruluğunu sağlamak için önceki veri bloğunu hedefler. 4 Aynı zamanda, bu düğüm son veri bloğunu diğer düğümlere iletecektir, böylece diğer düğümler kopyalarını da güncelleyebilir. 5 Her düğüm, blockchain'e hangi verilerin engellenmesinin eklenmesi gerektiğine karar vermek için onay sürecine katılma hakkına sahiptir. Birkaç blok zinciri birkaç rıza mekanizması benimser. Özetlemek gerekirse, blockchain verilerinin senkronizasyonu işlemi, verilerin tutarlılığını ve tüm blockchain'in bütünlüğünü sağlamak için düğümler, veri iletimi, veri doğrulaması, güncelleme ve onay mekanizması gibi daha fazla pasaj sağlar.