Blockchain'in mimarisi nedir? Her şeyden önce, blockchain'in dağıtılan verilerin depolanması, nokta-punto şanzımanı, onay mekanizması, şifreleme algoritması vb. Gibi BT teknolojilerinin yeni bir uygulama modeli olduğunu bilmeliyiz. İkincisi, blockchain sisteminin kompozisyon mimarisi Jinwowo Group, uygulama parkında bileşim düzeyinde veri katmanından oluştuğuna inanmaktadır. 1. Veri Seviyesi: Altta yatan verilerin ve veri şifreleme ve zaman süreleri gibi ilgili teknolojilerin aksül blokları. ekonomik teşvikler. 5 Bu modelde, zaman damgasına dayalı zincir blok yapısı, dağıtılmış düğümlerin rıza mekanizması, onay hesaplama gücüne ve esnek ve programlanabilir akıllı sözleşmelere dayanan ekonomik teşvikler blockchain teknolojisinin en temsili yenilikleridir.

⓵ blockchain endüs

trisi mimarisi nedir? Blockchain teknolojisinin mimari modeli aşağıdaki gibidir.

Veri katmanı varsayılan veri bloğunu ve ilgili veri şifreleme ve zaman damgalama teknolojisini kapsar. Ifikasyon mekanizması;

3. Konsensüs katmanı genellikle ağ düğümleri için çeşitli konsensüs algoritmalarını kapsar.

Dört kişi merkezli sınıflar esas olarak ekonomik faktörleri ekonomik teşviklerin dağıtım mekanizmasına entegre eder. Blockchain'in programlama özellikleri

6 Çeşitli uygulama senaryoları ve blok zincirleri ile CAPEX.

Blockchain teknolojisi mimarisinin üç seviyesi nedir? Jinwowo analizi blockchain teknolojisinin üç seviyesi aşağıdaki gibidir: Sözde protokol katmanı en düşük seviyedeki teknolojiyi ifade eder. Bu seviye genellikle ağ düğümlerini koruyan ve yalnızca konuşma için API'ler sağlayan bilgisayarın işletim sistemine benzer şekilde eksiksiz bir blockchain ürünüdür. Genellikle, yetkili basit bir müşteri (genellikle cüzdan olarak bilinir) sağlayacaktır. Uzatma katmanı, blockchain ürünlerini daha pratik hale getirecek veri sürücülerine benzer. Uygulama katmanı bilgisayarlardaki farklı programlara benzer. Bu seviyedeki programlar şu anda neredeyse parlak. Blockchain için temel teknolojiler nelerdir?

Blockchain Temel Teknolojileri arasında çoğunlukla dağıtılmış ağlar, şifreleme algoritmaları, zincir veri yapıları ve akıllı sözleşmeler bulunur.

Dağıtılmış ağlar, blockchain teknolojisindeki temel taşıdır. Blockchain sistemi merkezi olmayan ağ yapısı tarafından kabul edilir ve tüm sözleşmeler arasında bilgi, doğrulama ve katılım alışverişi uygulanır. Ağ tasarımı bu ademi merkeziyet ve veri güvenliğini garanti eder ve bireysel başarısızlık riskini azaltır. Her düğüm, blockchain bakımı ve yönetimine katılma, birlikte tedavi bilgilerini kaydetme ve blockchain durumunu güncelleme hakkına sahiptir.

Şifreleme algoritmaları, blockchain sistemlerinin güvenliğini sağlamanın önemli bir yoludur. Blockchain, veri güvenliğini ve rahatlamasını sağlamak için çeşitli şifreleme algoritmaları kullanır. Örneğin, perakende algoritması benzersiz veri tanımasını sağlamak için kullanılır, Merklerot teknolojisi veri doğrulama verimliliğini artırmak için kullanılır ve ana şifreleme teknolojisi, işlemlerin güvenliğini sağlamak için kamu ve özel sektörler arasında kullanılır. Bu şifreleme algoritmaları birlikte blockchain sistemi için bir güvenlik hattı oluşturur.

Chengde veri yapısı blockchain'in temel özelliklerinden biridir. Blockchain, kütle ile ilişkili bloklardan oluşur, her blok belirli bir süre içinde meydana gelen tüm işlemleri içerir. Zincirin yapısı bu istikrarı garanti eder ve verileri takip eder ve veriler girildikten sonra değiştirilemez veya silinemez. Bu özellik, blockchain'in birçok alanda geniş uygulama özelliklerine sahip olmasını sağlar.

Akıllı sözleşmeler Blockchain'de bir başka yeniliktir. Akıllı sözleşme, otomatik olarak gerçekleştirilen, sözleşmenin şartlarını yöneten ve onaylayan bir programdır. İşlemleri otomatik olarak ön koşullara göre uygulayabilir, insan müdahalesini ve potansiyel çatışmaları azaltabilir. Akıllı sözleşmelerin tanıtımı, blockchain sistemlerinin esnekliğini ve otomasyonunu ve blockchain teknolojisi için uygulama senaryolarının genişletilmesini artırdı.