Bir blockchain yetenek havuzu oluşturun: entegre bir yetenek havuzu kurmak, kamu sektörü yetenekleri, deneyim, beceri ve diğer bilgilerin yeteneğini, deneyimini, becerilerini ve diğer bilgilerini kaydetmek ve güvenilir veri alışverişi ve güvenli bilgileri paylaşmak için paylaşmak.
Merkezi olmayan bir personel yönetim sisteminin kurulması: Merkezi olmayan bir personel yönetim sistemi kurarak, çalışan bilgilerinin açıklığı ve şeffaflığı elde edilebilir, daha iyi standartlaştırılmış ve yönetilen personel dahil edilebilir ve bilgilerin güvenilirliğini ve güvenliğini sağlamak için çalışan eğitimi ve iş deneyimi gibi bilgiler dahil edilebilir.
Maaş ve Performans Yönetiminin Teşvik Edilmesi: Blockchain teknolojisinin kullanılması, kamu sektörü ücretlerini ve otantiklik, şeffaflık ve tarafsızlık ve maaş yönetiminin performans değerlendirmesi gibi bonuslar sağlayabilir. Aynı zamanda, maaş ve performans yönetimi süreci, yönetim maliyetini azaltan ve yönetim verimliliğini artıran akıllı sözleşmelerle otomatikleştirilebilir..
Veri Güvenliği ve Gizlilik Koruması Uygula: İnsan kaynakları geliştirme ve yönetimi için blockchain kullanırken, kamu sektörünün veri güvenliği ve gizlilik güvenliğini tam olarak dikkate alması gerekir. Şifreleme ve unutulma teknolojilerini benimseyerek bilgiler güvenli ve gizli olabilir.
Blockchain Teknolojisi Uygulamasını Tanıtmak: Kamu Sektörü Blockchain, teknolojinin tanıtımını güçlendirebilir, sisteme katılmak için daha fazla işletme ve kurum teşvik edebilir, blockchain yeteneklerini toplayabilir ve yeteneklerin toplanmasını ve paylaşımını paylaşabilir ve böylece genel kalite ve yönetim seviyelerini geliştirebilir.
Genel olarak, kamu sektörü insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, blockchain yetenek havuzu, merkezi olmayan personel yönetim sistemi, ödeme ve performans yönetimi, veri güvenliği ve gizlilik koruması vb.
Blockchain'in ana uygulamaları şunları içerir: dijital para birimi, finansal varlıkların işlem çözümü, dijital hükümet işleri, kanıt depolama ve sahtekârlık karşıtı veri hizmetleri ve diğer alanlar. Blockchain, veri bloklarını düzenli bir şekilde bağlayan bir veritabanı teknolojisidir ve her blok, bir dosya verisinin kaydedilmesinden ve verilerin değiştirilemeyeceğinden ve dövülmemesini sağlamak için şifrelemekten sorumludur.
Blockchain aslında çok partili katılım, ortak bakım ve kriptografi teknolojisini uygulayan sürekli büyümeye sahip dağıtılmış bir veritabanı sistemidir. Paylaşılan defterdeki her sayfa bir bloktur ve her blok işlem kayıtlarıyla doludur. Blockchain teknolojisinin anonimliği, ademi merkeziyeti, açıklık ve şeffaflık ve değişmezliği, işletmeler arasında popüler hale getirmiştir ve yaygın olarak kullanılmıştır.
Blockchain Uygulama Kapsamı 1. Finans AlanıBlockchain bir güven mekanizması sağlayabilir ve finansal altyapıyı değiştirme potansiyeline sahiptir. Hisse senedi, tahvil, not, depo makbuzları, fon hisseleri vb.
Blockchain teknolojisinin ademi merkeziyeti işlem maliyetlerini azaltabilir ve finansal işlemleri daha uygun, sezgisel ve güvenli hale getirebilir. Blockchain teknolojisinin ve finans endüstrisinin birleşimi kaçınılmaz olarak daha fazla iş modeli, hizmet senaryoları, iş süreçleri ve finansal ürünler yaratacak, böylece finansal piyasaların, finansal kurumların, finansal hizmetlerin ve finans endüstri formatlarının geliştirilmesinde daha fazla etki yaratacaktır. Blockchain teknolojisinin iyileştirilmesi ve blockchain teknolojisinin diğer finansal teknolojilerle birleşimi ile blockchain teknolojisi yavaş yavaş büyük ölçekli finansal senaryoların uygulanmasına uyum sağlayacaktır.
2. Kamu Hizmeti AlanıGeleneksel kamu hizmetleri sınırlı veri boyutlarına dayanır ve elde edilen bilgiler yeterince kapsamlı olmayabilir ve belirli bir gecikmeye sahip olabilir. Blockchain'in değişmez doğası, zincir üzerindeki dijital kanıtları son derece güvenilir hale getirir. Kamu hizmeti alanındaki yönetim düzeyini iyileştirmek için mülkiyet hakları, noterlik ve kamu refahı alanlarında yeni bir sertifika mekanizması oluşturulabilir. Kamu refahı sürecinde bağış projeleri, bağış toplama detayları, fon akışı, alıcılardan gelen geri bildirimler vb. Gibi ilgili bilgiler blok zincirinde saklanabilir. Proje katılımcılarının mahremiyet korumasını ve diğer ilgili yasa ve düzenlemeleri karşılama öncülünde, kamu ve sosyal denetimi kolaylaştırmak için şartlı bir şekilde kamuya açıklanabilir.
3. Bilgi Güvenliği AlanıBlockchain'in izlenebilir ve kurcalanabilir özelliklerini kullanarak, veri kaynağının özgünlüğünü sağlayabilir ve verilerin ortak olmamasını sağlayabilir. Blockchain teknolojisi, bilgi yayma yolunun güvenlik sorunlarını temelden değiştirecektir.
Blockchain, bilgi güvenliği alanında aşağıdaki üç noktaya yansıtılır:
Kullanıcı Kimlik Kimlik Doğrulaması Veri bütünlüğü korumasını DDOS saldırılarını etkili bir şekilde önlerBlockchain'in dağıtılmış depolama mimarisi bilgisayar korsanlarını kayıp yapar. Bazı şirketler, DNS kaydının mevcut sorunlarını ortadan kaldıracak ve ağ sistemini daha temiz ve daha şeffaf hale getirecek olan blockchain'e dayalı dağıtılmış bir internet alan adı sistemi geliştirmeye başladı.
4. Nesnelerin İnterneti alanıBlockchain + Nesnelerin İnterneti, Nesnelerin İnterneti'ndeki her cihazın bağımsız olarak çalışmasına izin verebilir ve tüm ağ tarafından oluşturulan bilgiler Blockchain Akıllı Sözleşmelerle garanti edilebilir.
Güvenlik: Geleneksel IoT cihazları saldırılara karşı son derece savunmasızdır, veriler savunmasızdırkayıp ve bakım maliyetlerine. IoT cihazları için tipik bilgi güvenliği riskleri, çok düşük ürün yazılımı sürümü, güvenlik yamaları eksikliği, izin güvenlik açıkları, cihazın çok fazla ağ bağlantı noktası ve şifrelenmemiş bilgi iletimini içerir. Konsensüs mekanizması, asimetrik şifreleme teknolojisi ve Blockchain'in ağ çapındaki düğüm doğrulamasının dağıtılmış veri depolanması, bilgisayar korsan saldırıları riskini büyük ölçüde azaltacaktır.
Kredi: Geleneksel Nesnelerin İnterneti merkezi bir bulut sunucusu tarafından kontrol edilir. Cihazın güvenliği ve merkezi sunucunun opaklığı nedeniyle, kullanıcıların gizlilik verilerinin etkili bir şekilde korunması zordur. Blockchain dağıtılmış bir defterdir. Her blok hem birbirine bağlıdır hem de zincirdeki bilgilerin istediği zaman kurcalanmamasını sağlamak için kendi bağımsız çalışma yeteneğine sahiptir. Bu nedenle, dağıtılmış defterler Nesnelerin İnterneti için güven, sahiplik kayıtları, şeffaflık ve iletişim desteği sağlayabilir.
Avantajlar: Bulut hizmeti ve bakım maliyetlerinin sınırlamaları nedeniyle, Nesnelerin İnterneti büyük ölçekte ticarileştirilmesi zordur. Geleneksel Nesnelerin İnterneti, merkezi bulut sunucuları aracılığıyla nesne iletişimini gerçekleştirir. Bu modun dezavantajı, erişim cihazlarının sayısı arttıkça, sunucunun daha fazla yükle karşı karşıya kalmasıdır. ENTERPRIS'in Nesnelerin İnterneti sisteminin normal çalışmasını sürdürmek için çok para yatırması gerekir.
Blockchain teknolojisi, noktadan noktaya işlemleri doğrudan uygulayabilir, diğer aracı kurumlardan veya personelden işgücü harcamalarını göz ardı ederek, üçüncü taraf hizmetlerin maruz kaldığı maliyetleri etkili bir şekilde azaltabilir ve faydaları en üst düzeye çıkarabilir.
5. Tedarik Zinciri AlanıTedarik zinciri, büyük miktarda etkileşim ve işbirliği ile birçok katılımcı kuruluştan oluşur ve bilgiler, kendi sistemlerinde saydamlıktan yoksundur. Bilgi akışının olmaması, her katılımcının, tedarik zincirinin sinerji verimliliğini etkileyen ilgili konuların gerçek zamanlı durumunu ve mevcut sorunlarını doğru bir şekilde anlamasını zorlaştırmaktadır. Konular arasında anlaşmazlıklar ortaya çıktığında, kanıt sunmak ve hesap verebilir tutmak zaman ve çaba gerektirir.
Blockchain, çeşitli denekler arasında verileri açık ve şeffaf hale getirebilir, böylece tüm tedarik zinciri boyunca eksiksiz, pürüzsüz ve kurcalamasız bir bilgi akışı oluşturabilir. Bu, her bir kuruluşun tedarik zinciri sisteminin çalışmasından kaynaklanan sorunları derhal keşfetmesini ve çözümleri hedefli bir şekilde bulmasını sağlayabilir, böylece tedarik zinciri yönetiminin genel verimliliğini artırabilir.
6. Otomotiv EndüstrisiGeçen yıl, araba kiralama sürecini basitleştirmek ve “tıklama, işaret ve tahrik işlemi. Gelecekteki müşteriler kiralamak istedikleri aracı seçer ve blockchain'in kamu defterine girer; Ardından, sürücü koltuğunda otururken, müşteriler kira anlaşmaları ve sigorta poliçeleri imzalarken Blockchain bilgileri aynı anda günceller. Bu bir hayal gücü değildir ve bu tür bir süreç otomobil satışları ve araba kaydı için de gerçeğe dönüşebilir.
7. Hisse senedi ticaretiUzun yıllardır birçok şirket hisse senedi satın alma, satış ve ticaret sürecini kolaylaştırmaya kararlıdır. Gelişen blockchain girişimleri, blockchain teknolojisinin bu süreci daha güvenli ve daha otomatik ve önceki herhangi bir çözümden daha fazla hale getirebileceğine inanıyor. Bu arada, blockchain başlangıç zinciri, blockchain zinciriyle çalışmak için NASDAQ ile birlikte çalışıyor, özel şirketlerin özkaynak transferini fark ediyor
8. Hükümet YönetimiHükümet bilgileri, proje teklifi ve diğer bilgiler açık ve şeffaftır. Devlet çalışmaları genellikle kamuya açıktır ve halk tarafından denetlenir. Blockchain teknolojisi, bilginin şeffaflığını ve değişmezliğini sağlayabildiğinden,Hükümet Şeffaf Yönetiminin Uygulanması. Hükümet proje teklifinin belirli bilgileri opaklığına sahiptir ve işletmelerin de mühürlü teklif verme sürecinde bilgi sızıntısı riski vardır. Blockchain, teklif bilgilerinin kurcalanamayacağını sağlayabilir ve birbirlerine güvenmeyen rakipler arasında bir güven oluşturarak bilgilerin şeffaflığını sağlayabilir. Ayrıca, proje yapımının ilerlemesini sağlamak ve bir dereceye kadar yolsuzluğun üremesini önlemek için Blockchain aracılığıyla sonraki akıllı sözleşmeleri de ayarlayabilir. Gelecekte, blockchain teknolojisi her yerde uygulanacak