Big> P2P Ağında BlockChanology Teknoloji Teknolojisi Teknolojisi Teknolojisi Teknoloji Teknolojisi Teknoloji Teknoloji Teknoloji Teknoloji Teknolojisi Teknoloji P> 1. P2P Ağ Protokolü.

P2P ağı, tüm blockchchain'in temel bir ticari sözleşmesidir. Merkezi sunucular kavramı, blockchain dağıtım ağları ağında zayıftır. Ağdaki her düğüm bağımsız bir kişi olarak olabilir. Bu düğümler, hem hizmet hem de istek sağlayan müşteriler sağlayan sunucu olarak kullanılabilir.

Artık canlı değişim kaynaklarını doğrudan değiştirmek için sunucuya ihtiyaç duymazlar. Bir düğümden gönderilen bilgiler komşu düğümlere gönderilecek şekilde onaylanacaktır. Son olarak, tüm düğümler tüm düğümlere yayılacak ve kullanıcılar arasında doğrudan paylaşım ve kullanmayı anlayacaktır.

2. Şifreleme teknolojisi.

3. Akıllı tedavi. "Smartica" teriminin "akıllı" kelimesi, resmi olarak Nick Szabo tarafından önerilen bir tarafından önerildi. Bir semptom sözleşmesinin anlamını dijital bir vaatle sağladı. Volkswagen akıllı ikramları anlayabilir.

4. Sözleşme mekanizması.

Ordu teselli görüşmelerine varmak için. Blockchain, dijitalize dağıtılmış bir defterdir. Noktadan noktaya ağ altındaki yüksek gecikme yüksek seviyeleri nedeniyle, her bir düğümden gelen işlemler tamamen tutarlı bir şekilde niteliksizdir. Bu nedenle, blockchain sistemlerinin işlemlerin işlemlerini aynı anda kabul etmek için bir mekanizma tasarlayacak şekilde tasarlanması gerekir. Bu algoritma, "anlaşma" ı bir süre içinde bir anlaşmaya varmaya çağırır.

Blockchain hangi teknolojiyi gerektirir? Blockchain'in gerektirdiği teknolojiler esas olarak şunları içerir: dağıtılmış ağ teknolojisi, şifreli şifreleme teknolojisi, onay mekanizması teknolojisi, akıllı sözleşme teknolojisi ve veri depolama teknolojisi.

Dağıtılmış ağ teknolojisi blockchain'in ana tabanıdır. Blockchain, düğümler arasında iletişim ve veri alışverişi gerektiren dağıtılmış bir veritabanıdır. Verilerin gerçek senkronizasyonunu ve işlemlerin doğrulanmasını sağlamak için her düğüm ağ üzerinden blockchain ağına bağlanmalıdır. Bu ağ teknolojisi, blockchain'in merkezi olmayan özelliklerini garanti ederek sistemi daha güvenli ve daha güvenilir hale getirir.

Şifreleme şifreleme teknolojisi, blockchain'deki veri güvenliğinin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Blockchain'deki işlemler ve ilgili bilgiler, verilerin güvenliğini ve değişmezliğini sağlamak için şifreleme algoritmaları yoluyla şifrelenmelidir. Bu şifreleme algoritmaları, verilerin bütünlüğünü ve özgünlüğünü garanti eden karma algoritmaları, kamu-özel anahtar şifreleme teknolojisi vb.

Onay mekanizmasının teknolojisi, blockchain ağlarında merkezi olmayan karar verme sürecine ulaşmanın anahtarıdır. Blockchain ağında merkezi bir yetkili düğüm olmadığından, tüm düğümlerin işlemlerin ve kayıtların eşzamanlı olarak doğrulanması üzerinde anlaşmasını sağlamak için bir onay mekanizması gereklidir. Şu anda, ortak rıza mekanizmaları iş kanıtı, kazık testi vb. Bu rıza mekanizmaları blockchain ağının istikrarını ve güvenliğini garanti eder.

Akıllı sözleşmenin teknolojisi, blok zincirindeki önemli yeniliklerden biridir. Akıllı bir sözleşme, otomatik işlem yürütmesinin işlevini yerine getirebilecek otomatik bir yürütme ve otomatik doğrulama sözleşmesidir. Akıllı sözleşmeler yoluyla, blok zincirinin uygulanmasının kapsamını genişleterek çeşitli karmaşık şirket mantığı ve kuralları uygulanabilir.

Veri depolama teknolojisi blockchain'in temel desteğidir. Blockchain, büyük miktarda işlem kaydı ve ilgili bilgiler depolaması gerektiğinden, bunu desteklemek için verimli ve güvenilir veri depolama teknolojisine ihtiyaç vardır. Şu anda, blockchain esas olarak arşiv verilerine bağlı listelere dayalı veri yapılarını kullanır ve aynı zamanda dağıtılmış depolama teknolojisi aracılığıyla verilerin güvenilirliğini ve güvenliğini garanti eder.

Yukarıdaki blockchain'in gerektirdiği ana teknolojilerdir. Bu teknolojilerin birleşik uygulaması, Blockchain'in veri güvenliği, ademi merkeziyet, otomatik yürütme vb., Tüm sektörlerde eşi görülmemiş uygulama fırsatları ve zorluklar sunan önemli avantajlara sahip olmasını sağlar.

Dört Blockchain'in Temel Teknolojileri? Blockchain'in temel teknolojisi esas olarak dört yönü içerir: birincisi, veri depolama için bir temel görevi gören dağıtılmış bir kitapçı, şeffaflık ve değişmeyen bilgiler sağlar; ve otorite; doğrudan ve otomatik olarak yürütülür. Blockchain'e özgü olan, blok tabanlı veri yapısıdır, her blok bir zaman sınırı gibidir ve işlemlerin geçmişini kaydeder. Bu bloklar bir ana zincir oluşturmak için kronolojik sırayla bağlantılıdır ve tüm düğümler bu bilgileri paylaşır ve doğrular. Bu yapı WeChat anlarına benzer. Arkadaşlar Çemberi'ndeki bilgiler daha çeşitlidir, Blockchain ise hash değerleri, işlem bilgileri vb. Gibi belirli verilerin kaydedilmesine odaklanır ve yorulmak bilmeyen bir zincir oluşturur. Blockchain çalışma mekanizması, veritabanının veri taşıdığı ve iş mantığının blockchain tarafından taşındığı dağıtılmış bir veritabanına dayanır; Verileri kronolojik sırada saklar, belirli bir son koşul oluşturur ve yalnızca yeni değerli işlemleri kabul eder. İşlem süreci, güvenlik ve doğrulama süreçlerini sağlamak için asimetrik şifreleme teknolojisine dayanmaktadır. İş geçirmez veya stok testi gibi konsensüs algoritmaları, çift ödemeyi önleme sorununu (çift masraflar) çözer ve sistemin güvenilirliğini ve güvenliğini sağlar. Yukarıdaki içerik, blockchain'in temellerini anlamaya yardımcı olur.