Blockchain sisteminin bileşimi

Genel olarak, blockchain sistemi bir veri seviyesi, bir ağ seviyesi, bir konsensüs seviyesi, bir stimülasyon seviyesi, sözleşme seviyesi ve uygulama seviyesinden oluşur.

Veri seviyesi ana veri bloklarını ve ilgili veri şifreleme teknolojilerini ve geçici işaretleme teknolojisini kapsar; Ağ seviyesi dağıtılmış ağ mekanizmalarını, veri dağıtım mekanizmalarını ve veri doğrulama mekanizmalarını; Konsensüs seviyesi esas olarak ağ düğümlerinin çeşitli konsensüs algoritmalarını kapsar; Uyarıcı seviye, ekonomik faktörleri esas olarak ekonomik teşviklerin üretim mekanizmasını ve dağıtım mekanizmasını içeren blockchain teknolojik sistemine entegre eder; Sözleşme seviyesi esas olarak blok zincirinin programlanabilir özelliklerinin temeli olan çeşitli senaryoları, algoritmaları ve entelektüel sözleşmeleri kapsar; Ekli seviye, çeşitli uygulama ve blockchain vakalarının senaryolarını kapsar. Bu modelde, zincir bloğunun yapısı, zaman işaretlerine, dağıtılmış düğümlerin konsensüs -mekanizması, konsensüs bilgi işlem gücüne dayanan ekonomik teşvikler ve esnek ve programlanabilir entelektüel sözleşmeler blockchain teknolojisinin en temsili yenilikleridir.

Toplam alanlar ne kadar yüksek? Cevap: Bölgesel Zincirlerin Kompozisyonu

Blockchain sistemi bir veri katmanı, bir ağ katmanı, bir konsensüs katmanı, bir teşvik katmanı, bir sözleşme katmanı ve bir uygulama katmanından oluşur. 1. Veri katmanının rolü. Veri katmanı temel veriler ve temel veri blokları ve ilgili veri şifreleme ve zaman damgası gibi temel algoritmalar satmaktadır. 2. Ağ katmanının bileşimi. Ağ katmanı, dağıtılmış ağ mekanizmasını, veri genişletme mekanizmasını ve veri inceleme mekanizmasını içerir. 3. Konsensüs katmanının rolü. Konsensüs katmanı esas olarak ağ düğümleri için çeşitli konsensüs salgoritmaları satar. 4. Teşvik katmanının bileşimi. Teşvik katmanı, ekonomik faktörleri, esas olarak sergi mekanizması ve ekonomik teşviklerin dağıtım mekanizması da dahil olmak üzere blockchain teknoloji sistemine entegre eder. 5. Sözleşme katmanının rolü. Sözleşme katmanı esas olarak çeşitli komut dosyalarını, algoritmaları ve akıllı sözleşmeleri özetler ve blockchain'in programlanabilir özelliklerinin temelidir. 6. Uygulama katmanının rolü. Uygulama katmanı çeşitli uygulama senaryoları ve blockchain durumları satar.

Blockchain ağı mimarileri nelerdir?

blockchain ağ mimarisi, veri katmanı, ağ katmanı, konsensüs katmanı, teşvik katmanı, sözleşme katmanı ve uygulama katmanı

1. Ademi merkeziyetin amacı.

2. Rekabetçi Mekanizma: Rekabete dayalı mekanizma, blockchain ağlarındaki verilerin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak için önemli bir araçtır. Ortak fikir birliği mekanizmaları iş kanıtı, eşitlik kanıtı ve paylaşma yetkisini içerir.

3. Akıllı Sözleşme: Akıllı sözleşmeler blockchain teknolojisinin bir başka önemli parçasıdır. Bu, sözleşmeleri otomatik olarak çalıştırabilen ve kontrol edebilen ve blockchain ağında programlanabilir ve otomatik işlemler gerçekleştirebilen bir bilgisayar programıdır.

4. Dağıtılmış Depolama: Dağıtılmış depolama blockchain teknolojisinin bir başka önemli parçasıdır. Verileri çeşitli ağ düğümlerinde saklayarak dağıtılmış depolama ve veri yedeklemesine ulaşarak veri güvenliğini ve güvenilirliğini artırır.

dijital özellikler, merkezi eğilim ve beklentiler, varyans, standart sapma vb. Dahil rastgele değişkenlerin dağılım derecesi gibi özellikleri tanımlamak için kullanılan göstergelerdir. Bu göstergeler olasılık hesaplamaları ve risk analizi vb. İçin kullanılabilir