Uygun blockchain platformunu belirtin:
favori platform: Ethereum, çünkü destekliyor. NFT Standartları yaygın ve akıllı sözleşmeler yazması kolay. Diğer seçenekler: BinancesMartchain, Polygon, Solana vb., Proje ihtiyaçlarına göre doğru platformu seçin.Akıllı Sözleşme Geliştirme:
Akıllı Sözleşme Dili: Sertlik gibi yazılı diller. Standart uyumluluk: NFT konsensüsünü sağlamak için ERC721 veya ERC1155 gibi NFT standartlarına uyum sağlamak.Kimlik Verileri Oluştur:
Biçim: Her NFT kartının genellikle JSON formatında saklanan tanımlayıcı verileri belirlemesi gerekir. Depolama sitesi: IPFS gibi merkezi olmayan depolama sistemlerini kullanın. Bilgi içerir: isim, resim, özellikler vb.Bir Ön Arabirim Arabirimi Oluştur:
Ön Arabirim Çerçevesi: React, Vue.js, vb. Kullanarak Kullanıcı Arabiriminin Geliştirilmesi İş Uygulaması: Göz atma, satın alma ve ticaret işlevlerinin farkındalığı. Cüzdanla iletişime geçin: Cüzdanı Web3.js ve diğer kütüphaneler aracılığıyla blockchain'e bağlayın.Entegre Portföy Bağlantısı:
Uygulama İşlevi: Kullanıcılar NFT satın alımlarını, mülkiyeti ve işlemleri etkinleştirir.Bir NFT Ticaret Piyasası Oluşturun:
Piyasa Entegrasyonu: DAPP'de basit bir NFT ticaret pazarını birleştirmek. Kullanıcı çalıştırması: Kullanıcılara ücretsiz NFT kartları satın alma ve satma sağlar.Güvenliğe ve testlere ekleyin:
Güvenlik İncelemesi: Gerekli güvenlik incelemelerinin yürütülmesi. Tam Test: Akıllı sözleşmelerin ve ön ucun istikrarını sağlayın.Yayın ve Bakım:
Yayın seçmesini seçin: Yayın için Test Ağını veya Mainnet'i seçin. Düzenli güncellemeler: Normal çalıştıklarından emin olmak için düzenli güncellemeler ve bakım motivasyonu.Topluluk katılımını teşvik edin:
Kullanıcının katılımını artırın: Hava Dolapları, Sosyal Medya Güçlendirme, Ortaklık Bina vb.Ayrıca, DAPPS NFT kart geliştirme modelleri, gruplar ve işlemler, kağıt oyunları, sosyal platformlar, sanatsal platformlar, mevsimler, yarışma platformları ve sanal malzemeler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere değişmektedir. Çekici bir kullanıcı deneyimi sağlamak için projenin hedeflerine göre doğru modeli seçin.
Web3.0'ın temel özelliklerinden biri birlikte çalışabilirliğin önemidir. Bu özellik, ağlar arasında engeller ve izolasyon oluşturmayı amaçlamaktadır, bu da bilgi ve kaynakların daha kapsamlı bir düzeyde paylaşılabileceği ve değiştirilebileceği anlamına gelir.
2. Geliştirilmiş platform uyumluluğu ve birlikte çalışabilirliği: Birlikte çalışabilirlik elde ederek, farklı blockchain platformları daha iyi uyumlu ve yarışmacı olabilir, bu da farklı platformlar arasında değişmenin maliyetlerini ve zorluğunu azaltır. Teknoloji ve İnovasyon Dolaşımının Tanıtımı: Birlikte çalışabilirlik, teknoloji ve yeniliğin yayılmasını hızlandırır ve yeni fikir ve teknolojilerin tüm ekosistemde daha hızlı yayılmasını ve uygulamasını sağlar.
3. Farklı blockchain platformları farklı protokoller ve standartlar kullanabilir, bu da birlikte çalışabilirliği zorlaştırır. Strateji: Bu zorluklarla başa çıkmak için, zincir çapraz teknoloji, genel protokollerin tanıtımı ve standart ve standartlaştırılmış süreçlerin kurulması gibi stratejiler kullanılabilir. Çapraz zincir teknolojisi farklı blok zincirleri arasında bir bağlantı kurabilir.
4. Bilgilerin yayılmasını hızlandırır ve açık, özgür ve bağlı yeni bir internet dünyası oluşturmaya yardımcı olur. Aynı zamanda birlikte çalışabilirlik, teknoloji ve yeniliğin dolaşımını da teşvik etti ve tüm ekosistemin genel ilerlemesini destekledi.
Web3.0'ın tanıtımı aşağıdaki gibidir:
Kısacası, Web3.0, kripto para birimi ve hak kazanma alanlarındaki bir dizi kavram da dahil olmak üzere blockchain teknolojisine dayanan İnternet'in yeni neslidir. Web3.0 küçük bir evrenle karşılaştırıldıysa, bu evrende birçok asteroit vardır, örneğin ademi merkeziyeti "merkezi" fikri ve blockchain teknik desteğidir.
Bugün en sıcak NFT bu evrendeki kimliğin doğrulama ve mülkiyeti haline gelebilir ve merkezi olmayan otonom organizasyon Dao örgütsel formudur.
Web3.0'ı anlamak için, selefi, olduğumuz İnternet Web2.0 dünyasından ve önceki selefi Web1.0'dan ayrılmaz olmalıyız.
İnternet yaşam döngüsünün kaynağına geri dönersek, 1990-2004 Web1.0 ERA idi. Örneğin, Yahoo, Google, Sina, Netease, vb. Bu tür bir web sitesi statiktir. Ancak Web1.0, "tek başına okumada" internetin ilk neslidir.
güzel bir internet vizyonu olan Web3.0, blockchain'in ademi merkeziyetçiliği kavramını takip ediyor. Blockchain, Jetonlar ve NFT tarafından oynanan bir senfoni gibi.
Üç bağlantı sayfası arasındaki farkları karşılaştıralım. Web1.0 bağlantı sayfası kullanıcı adınızı ve şifrenizi gerektirir; Web2.0'da Google, Facebook veya WeChat ile tek bir tıklama ile bağlantı kurabilirsiniz;
Ethereum, açık kaynaklı merkezi olmayan bir kamu blockchain platformudur. Web3.0'da, birkaç kimlik oluşturmak zorunda değilsiniz, merkezi olmayan bir kimlik tüm platformları alacaktır. Bu nedenle, Web3.0, okuyabilen, yazabilen ve sahip olabilen internetin üçüncü neslidir.