Kriptografik Teknoloji Blockchain form göstergelerindeki hangi ön ve arka bloklar? Blockchain'deki ön ve arka bloklar, karma zincir algoritmasından (Merklehashtree veya Merkletree olarak da bilinir) oluşturulur. Özellikle, blockchain'deki her blok, önceki bloğa bir gösterge ve işlem verilerini içeren bölüm içeren bir blok başlığı içerir. Verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak için Blockchain, dijital imza adı verilen şifreleme teknolojisini kullanır. Her yeni blok, bloğa eklenmeden önce dijital olarak imzalanır ve bir sonraki bloğun bir parçası olarak saklanır. Bu nedenle, yeni blok yalnızca tüm yeni imzalı blokların tam ve geçerli koleksiyonu alındığında geçerli kabul edilir.

Bu süreçte, bloklar oluşturmak için önemli bir temel olan Hasash adı verilen bir süreç de kullanılır. Her bloğun önce bir karma işlemi olması gerekir ve oluşturulan karma değeri blok zincirindeki her düğüme bağlanmak için kullanılır. Bu zincir yapısı blockchain değişkenliğini sağlar ve blok bloğa eklendikten sonra değiştirilemez veya silinemez.

Verilerin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için, zincir karma algoritması, bloğu daha üst düzey bir yapı oluşturmak için bağlamak için kullanılır. Bu algoritma, Merkletree adlı bir ağaç yapısı oluşturmak için tüm blokları bağlar. Bu ağaç yapısı daha yüksek veri bütünlüğü sağlar, çünkü verilerdeki herhangi bir değişiklik genel ağaç yapısında değişikliklere yol açacaktır. Bu nedenle Merkletree, blok zincirinde bloktan önce ve sonra bağlantı kurmak için önemli bir teknoloji haline gelmiştir. Kısacası, bloğun ön ve arka blokları, verilerin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayan karma zincir algoritması tarafından oluşturulan göstergelerdir. Aynı zamanda, dijital imzaların ve blok zincirlerinin değişkenliği veri güvenliğini artırmaya devam ediyor. Bu şifreleme teknolojisi, blockchain'i veri depolamanın çok güvenli ve güvenilir bir yolunu haline getiriyor.

【Blockchain ve Kriptografi】 Konferans 7-3: Klasik Kör İmza Algoritması (II) MDSA'nın imzalanmasına dayanan kör imza algoritmasının ana parametreleri şunları içerir: Global Anahtarın Bileşeni: Prime Bonus P , gerekli 2l -1; Bitin uzunluğu 2159 ve 1024 arasındadır ve 64'ün katlarıdır; Özel Anahtar Kullanıcı: 0 aralığında rastgele tamsayı veya sahte rastgele x. Kullanıcı genel anahtarı: hesaplanan y değeri y. İmza işlemi şunları içerir: K'nin rastgele seçimi; mesaj m işareti. Doğrulama işlemi şunları içerir: Alıcı kontrol 0; MODP] MODQ; V = r ise, imzanın doğru olduğunu onaylayın. MDSA'ya dayalı kör imza algoritmasının şematik diyagramı. NR imzasına dayanan kör imza algoritması NR imza algoritmasının ana parametreleri MDSA'nınkine benzer. İmza işlemi şunları içerir: K'nin rastgele seçimi doğrulama işlemi şunları içerir: Alıcı Doğrulama 0; NR imzasına dayalı kör imza algoritmasının şematik diyagramı. Özet ve Kurs Beklentileri: Bir sonraki sınıfta, klasik kör imza algoritmasını öğrenmeye devam edeceğiz, bu yüzden dikkatli olun! Kuan Akademisi'ne odaklanın, her hafta blockchain kursları serisini ve blockchain dünyasını keşfettiğiniz Xiaobroadband'ı güncelleyin. Makalelerin sınıfında ve toplanması. Kript-şifreleme algoritmaları blok zincirlerinde yaygın olarak kullanılır

Blockchain'de iki ana şifreleme algoritması yaygın olarak kullanılır. Kamu ve Özel Anahtarlar. Kamu anahtarları kamuya açıklanabilir, ancak özel anahtarlar gizli tutulmalıdır. Yalnızca özel anahtara sahip olanlar, genel anahtarla şifrelenmiş verilerin şifresini çözebilir. Bu şifreleme yöntemi, verilerin bütünlüğünü sağlamak için dijital imzalarda ve kimlik doğrulamasında yaygın olarak kullanılır. Blockchain'de, tüccarların kimliğini doğrulamak için özel anahtarlar kullanılır ve kamu anahtarları işlemin geçerliliğini doğrulamak için ağdaki diğer düğümlere yayınlanır. RSA algoritması: Bu, 1978'de Ronrivest, Adi Shamir ve Leonard Adleman tarafından icat edilen yaygın olarak kullanılan bir kamu/özel anahtar şifreleme algoritmasıdır. Bu asimetrik bir şifreleme algoritmasıdır. Bu, şifreleme için kullanılan anahtarın ve şifre çözme için kullanılan anahtarın farklı olduğu anlamına gelir. ECDSA (Ellosid Curve Dijital İmza Algoritması): Bu, imzalama işlemini daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için eliptik eğri şifreleme kullanan RSA algoritmasına dayanan geliştirilmiş bir versiyondur. Blockchain, bir işlemin dijital imzasını doğrulamak için ECDSA'yı kullanır.

Bilginin uzantısı:

Karma işlevleri, herhangi bir uzunluktaki verileri (metin, sayılar, vb.) Sabit bir uzunluğa (genellikle 256--- dönüştürmenin bir yoludur. bit veya 512 bit). Verilerin küçük bir kısmını değiştirme (küçük değişiklikler bile), karma sonucunda büyük veya geri döndürülemez bir değişikliğe neden olabilir, bu çok hızlı ve çok güvenlidir. Bu özellik, blok mercle ağacı yapıları, işlem dijital imzaları ve kripto cüzdan depolama gibi blok zincirlerde yaygın olarak kullanılan karma özelliklerini yapar.

Bitcoin blockchain öncelikle SHA-256'yı bir karma işlevi olarak kullanır. Bu, 1997 yılında David Chaum ve Mayrap tarafından tanıtılan bir algoritmadır. SHA-256, bir blockchain oluşturmak ve işlemlerin güvenli olmasını sağlamak için çok güvenli bir yol sağlar. Ek olarak, blockchain içindeki Merkle Tree yapısı, SHA-256'nın karma fonksiyonuna dayanarak oluşturulur.

Yukarıdaki iki şifreleme algoritması ve karma fonksiyonları blok zincirinde çok önemli bir rol oynar.

Aynı zamanda, blockchain verileri bloklar şeklinde büyüdükçe, bu şifreleme algoritmaları blok başlıkları ve bloklar arasında bağlantılar oluşturmak için kullanılır ve blockchain performansı ve güvenlik daha da iyileşir.