Blockchain Güvenlik Teknolojisi,

Blockchain Güvenlik Teknolojisi içerir P2P Ağ Protokolü, Şifreleme, vb.

I. P2P Ağ Protokolü.

P2P ağı, tüm blok zincirinin temel bilgi işlem mimarisidir. Blockchain dağıtılmış ağlar, merkezi sunucular kavramı zayıftır, yani. Şu anda hiçbir merkezi merkez çalışmıyor. Ağdaki her düğüm bağımsız birey olarak kullanılabilir. Bu düğümler hizmet veriyor ve müşteriler istek gönderiyor.

Artık kaynakları doğrudan değiştirmek için sunucu köprüsüne ihtiyaç duymuyorlar: Bir düğümden gönderilen bilgiler doğrulamadan sonra komşu düğümlere gönderilecek ve her bitişik düğüm diğer bitişik düğümlere işlem gönderecek ve sonunda netodları yayacak, böylece kaynakların doğrudan paylaşımını ve kullanımını gerçekleştirecektir. kullanıcılar arasında.

2. şifreleme teknolojisi.

Şifreleme teknolojisi açısından Blockchain asimetrik şifreleme algoritmaları kullanır. Asimetrik şifreleme, yani bir bilgi parçasını şifrelemek aslında bir anahtar değildir, ancak dağıtılmış ağda noktadan noktaya bilgi iletiminin güvenliğini sağlayabilen iki anahtar, kamu ve özeldir.

tüm ağ tarafından resmi olarak görülebilen durum anahtarı. Hepsi bir bilgi parçasını şifrelemek ve ağda olmanız gerekmediği ve ağın her iki tarafında çalışmayan bir ağda olması gerekmeyen bilgilere veri iletimini oluşturmak için genel anahtarda kullanılabilir. Halkın özel anahtarı. High Protect Güvenlik Anahtarı Bilgi Sahipleri, çünkü yalnızca ilgili bir özel anahtara sahip olanlar, genel anahtar tarafından şifrelenen bilgilerin şifresini çözebilir.

3. Ağrı sözleşmesi.

"Akıllı sözleşme" terimi, 1995 yılında hukuk bilgin Nick Szabo tarafından önerilen ilk kişiydi. Tanım, dijital formatla tanımlanan bir dizi işlevle bir tüketici sözleşmesi verdi. Volkswagen, izlemenin üçüncü bir parçası olmadan güvenilir işlemlere izin veren ağrı sözleşmesi bir idol ve geri döndürülemez olabilir.

4. Rıza mekanizması. Blockchain işlemlerinde dağıtılmış onamaya ulaşmak için

algoritması. BlockerChain Merkezi olmayan dağıtılmış defter sistemi, dijital varlıkları, mülkiyet hakları sertifikalarını, noktalarını ve işlemleri noktadan noktaya bir şekilde kaydetmek ve artırmak için kullanılabilir. Geleneksel merkezi defter sistemleriyle karşılaştırıldığında, blockchain sistemleri tamamen açık, müdahale içermeyen ve birden fazla ödemeyi önlemeye uygundur.

Üçüncü taraflara olan tüm güvene güvenemem. Noktadan noktaya ağ altındaki yüksek ağ gecikmesi nedeniyle, düğüm tarafından gözlemlenen sipariş işlemleri tamamen tutarlı olamaz. Bu nedenle, aynı anda meydana gelen sipariş işlemlerinde anlaşmak için blockchain sistemleri mekanizması tasarlamamız gerekir. Bu algoritma, "onay mekanizması" adı verilen bir pencere döneminde sipariş işlemlerinin onayına ulaştı.

Tedarik zinciri bloğunun ana teknolojisi nedir? 1. Dağıtılmış Direktör, verilerin değişmemesini ve güvenlikini sağlar. 2. Akıllı Sözleşme: Akıllı Sözleşme, blokta uygulanabilen, blok zincirinde depolanabilen ve belirli bir sanal makine tarafından uygulanabilen otomatik bir koddur. Akıllı sözleşmeler, otomatik işlemleri ve blokta sözleşme yürütmeyi mümkün kılar. 3. Şifreleme algoritması: Blockchain, veri güvenliği ve güvenilirliği sağlamak için şifreleme algoritmaları ve konsensüs mekanizmaları tutar. Hash algoritması ve asimetrik şifreleme blockchain'de önemli bir rol oynar. 4. Konsensüs Mekanizması: Konsensüs mekanizması, blokta depolanan verilerin tutarlılığını, bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için grup faaliyetlerini koordine etmenin önemli bir parçasıdır. Farklı blockchain platformları, iş kanıtı (POW), önem kanıtı (posta) vb. Gibi farklı fikir birliği mekanizmalarını benimser. Blockchain teknolojisine giriş Blockchain teknolojisi, tutarlı veri depolama alan, yüzleşmesi zor ve demystifikasyonu önlemek için tasarlanmış dağıtılmış bir kayıt defteri teknolojisidir. Teknik düzeyde, blockchain kriptografi teknolojisi sayesinde iletim ve güvenliğe erişim sağlar. Esas olarak işlemler, kriptografi, asimetrik şifreleme, zincir depolama ve birkaç kopyaya dağıtılan depolama gibi temel unsurları içerir. Şirket düzeyinde, blockchain sosyal ve ekonomik kalkınmanın ihtiyaçlarından geliyor ve güvene değer bileşik olmayan bir ortamda işbirliği sorununu çözüyor. Dağıtılmış bir ağ sayesinde, birkaç düğüm verilerin şeffaflığını ve güvenilirliğini sağlamak için büyük kitabı ortaklaşa korur. Blockchain'deki temel teknolojilerden biri, veri yazma ve işleme içeren işlemlerdir. Verilerin geçerliliğini ve güvenliğini sağlamak için işlemler doğrulanmalı ve imzalanmalıdır. Başka bir anahtar unsur, karma algoritmalar ve asimetrik şifreleme dahil kriptografidir. Karma algoritması benzersiz veri tanımlaması sağlarken, asimetrik şifreleme veri iletiminin güvenliğini ve değişmezliğini sağlar. Zincirin depolanması blockchain teknolojisinin ana özelliğidir. Her blok, bir zincir yapısı oluşturan önceki bloğun karma değerini içerir. Birden fazla artçı sarsıntı dağıtılmış depolanması, verilerin fazlalığını ve güvenilirliğini garanti eder. Akıllı sözleşmeler ve fikir birliği mekanizmaları da blockchain teknolojisinin önemli bileşenleridir. Akıllı sözleşmeler, verimliliği artırmak ve manuel müdahaleyi azaltmak için otomatik olarak önceden tanımlanmış kurallar gerçekleştirir. Uzlaşma mekanizması, tüm düğümlerin uzlaşma kitabının durumunda tutarlılığı garanti eder. Özetle, blockchain teknolojisi, kriptografi, dağıtılmış depolama, akıllı sözleşmeler ve konsensüs mekanizmaları yoluyla veri güvenliği, şeffaflık ve değişmezlik elde eder ve finans, tedarik zinciri yönetimi ve oy gibi çeşitli alanlar için uygundur.