Blockchain ilkeleri nelerdir? Blockchain sistemi bir veri katmanı, bir ağ katmanı, bir konsensüs katmanı, bir teşvik katmanı, bir sözleşme katmanı ve bir uygulama katmanından oluşur. İçinde, veri katmanı, temel verilerin şifrelemesi ve zaman damgası gibi temel algoritmaları kapsar. Ekonomik teşviklerin ihraç ve tahsis mekanizmaları. Bu modelde, zaman damgalarına dayanan zincir blok yapısı, dağıtılmış düğümlerin konsensüs mekanizması, konsensüs bilgi işlem gücüne dayalı ekonomik teşvikler ve esnek ve programlanabilir akıllı sözleşmeler blockchain teknolojisindeki en temsili yeniliklerdir. Blockchain öncelikle işlemlerin güven ve güvenliği sorunlarını çözer ve özü güvenilir olmayan ağlar hakkında güvenilir bir bilgi alışverişi oluşturmaktır. Blockchain nedir

Blockchain iki anlamı vardır: </p>

1. Rekabetçi mekanizma, blockchain sisteminde farklı düğümler arasında güven oluşturmak ve hak ve ilgi alanlarını elde etmek için matematiksel bir algoritmadır.

2. Bu teknoloji, güvenliği ve rahatlığı nedeniyle bankacılık ve finans endüstrilerinin dikkatini yavaş yavaş çekmiştir.

Dar bir anlamda, blockchain, veri bloklarını kronolojik sırayla sırayla birleştiren ve tahrifli ve zafer olmayan bir kriptografik bir şekilde garanti edilen bir zincir veri yapısıdır.

Genel olarak, blockchain teknolojisi, verileri kontrol etmek ve depolamak için blockchain veri yapılarını kullanan, verileri oluşturmak ve güncellemek için dağıtılmış düğüm konsensüs algoritmalarını kullanan, veri ve verileri sağlamak için kriptografi kullanan ve veri ve verileri sağlamak için kriptografi kullanan yeni bir dağıtılmış ve hesaplama altyapısı yöntemidir. Veri verilerini programlamak ve kullanmak için otomatiktir.

Blockchain'in altı katmanlı modeli nedir? İlk katman, temel veri bloğu zinciri yapısında yakalanmasından sorumlu olan "veri katmanı" ve ayrıca blockchain teknolojisinde en temel veri yapısı olan asimetrik genel anahtar teknolojisi ve zaman sınırları gibi temel şifreleme teknolojileridir. İkinci katman, P2P ağ mekanizmasını, veri yayma mekanizmasını ve veri doğrulama mekanizmasını kapsayan "ağ katmanı" dır. Üçüncü katman, Blockchain ağındaki tüm düğümlerin işlemlerin meşruiyeti için bir anlaşmaya varabilmesini sağlayan iş kanıtı (çalışma geçirmez, POW) ve faiz testi (ProofStake, POS) gibi ağ düğümü konsensüs mekanizmasının farklı algoritmalarını içeren "konsensüs katmanı" dir. Dördüncü katman, ekonomik faktörleri blockchain teknolojisi sistemine entegre eden "uyarıcı katman" dır, bu da serbest bırakma mekanizması ve esas olarak kamu zincirlerinde ortaya çıkan ekonomik uyaranların dağılım mekanizması da dahil olmak üzere. Mekanizmaları uyararak, blockchain ağına katılmak ve gelişimini teşvik etmek için daha fazla kullanıcı tanıtılabilir. Beşinci katman, blockchain'in programlanabilir özelliklerinin temeli olan komut dosyaları, algoritmalar ve çeşitli akıllı sözleşmeleri içeren "sözleşme katmanı" dir. Akıllı sözleşmeler, üçüncü taraflar olmadan sözleşme koşullarının otomatik olarak yürütülmesine izin vererek işlemlerin şeffaflığını ve verimliliğini büyük ölçüde artırır. Son katman, finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik doğrulaması vb. Bu uygulama katmanı, blockchain teknolojisinin çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılmasını sağlar ve benzersiz değişiklikler getirir.