Bitcoin, karma işlevlerine, yani iş algoritmasının bir kanıtı temelinde merkezi olmayan bir algoritma kullanır.
Bitcoin algoritmasının spesifik açıklaması aşağıdaki gibidir:
Bitcoin'in çekirdek algoritması, blockchane ağının güvenliğini sağlamak için ana bir mekanizma olan algoritmanın bir kanıtıdır. Bu algoritma, söz konusu madencilik sürecini çözmek için belirli bir zorluk olan belirli matematik problemlerini hesaplamak için ağdaki düğümlerin gerektirilmesi gerekir. Yalnızca hesaplamayı başarıyla tamamlayan ve cevabı doğrulayan düğümler, blockchain, yani Bitcoin'de ödüller alabilir. Bu mekanizma, Bitcoin ağının merkezi olmayan doğasını sağlar ve ağın kötü niyetli bir şekilde saldırmasını veya kurcalamasını önler. Bu algoritma bitcoin eksikliği ve güvenliği sağlar ve bitcoin değerini korur. Buna ek olarak, Bitcoin algoritması, verilerin hash fonksiyonu yoluyla şifrelemesini ve güvenli iletimini gerçekleştirerek Bitcoin işlemlerinin güvenliğini ve unutulmasını sağlayan karma işlevinin uygulanmasını da içerir. Bu algoritmalar ve teknolojiler birlikte, bitcoin ve kapsamlı uygulamanın hızlı büyümesi için sağlam bir temel sağlayan teknik bir bitcoin mimarisi oluşturur. Kısacası, Bitcoin algoritması, iş ve karma fonksiyonların kanıtlarını birleştiren ve bitcoin ağının korunmasını, ademi merkeziyetini ve fiyat istikrarını sağlayan karmaşık bir sistemdir.
Blockchain, Bitcoin ve Bitcoin'i destekleyen altyapının arkasındaki temel teknolojidir. Bu nedenle, blockchain fikir birliği hakkında konuşurken, bitcoin fikir birliği hakkında konuşmalıyız.
Bitcoin’in en temel atılımı, ademi merkeziyetçilik durumunda işlem olayları üzerinde bir fikir birliğine varmak, yani merkezi bir kuruluş olmadan bir işlemin etkinliği konusunda bir anlaşmaya varmaktır.
Bitcoin'in bu fikir birliğine ulaşma yöntemi esas olarak iki bölüm içerir:
teşvik; yani, blok başına belirli miktarda yeni bitcoin üreterek katılımcıları motive etmek;
Güvenliği sağlamak için dış kaynakların tanıtılması; yani, çok sayıda dış hesaplama yoluyla fikir birliğinin güvenliğini sağlamak, yani iş kanıtı (prova -güç);
Bu aynı zamanda neredeyse tüm POW para birimleri tarafından benimsenen yöntemdir. Örneğin, iyi, litecoin, kum madeni parası, dogecoin, vb.
Blockchain teknolojisinde fikir birliği mekanizması nedir?1. Merkezi olmayan bir yapısal sistemde konsensüs mekanizması nedir?
Bu nedenle, zarif tasarım ve basit pratik çalışmaya sahip bir konsensüs mekanizması, dağıtılmış bir sistemin sorunsuz çalışmasının anahtarıdır. Kısacası, konsensüs mekanizması, bir zaman diliminde işlerin sırası üzerinde fikir birliğine ulaşmak için bir algoritmadır ve blockchain düğümlerinin tüm ağdaki blok bilgileri üzerinde bir fikir birliğine ulaşması için bir mekanizmadır.
Blockchain fikir birliği nedir?
"Konsensüs mekanizması" olarak adlandırılan, özel düğümlerin oylanmasıyla işlemlerin doğrulanmasını ve onaylanmasını çok kısa sürede tamamlamaktır; Bir işlem için, alakasız çıkarları olan birkaç düğüm bir fikir birliğine varabilirse, tüm ağın bu konuda bir fikir birliğine varabileceğini düşünebiliriz. Açıkça söylemek gerekirse, bir Çinli Weibo Big V, ABD sanal para oyuncusu, bir Afrikalı öğrenci ve bir Avrupalı gezgin birbirinizi tanımıyorsa, ama hepsi iyi bir insan olduğunuzu kabul ederse, temelde kötü olmadığınız sonucuna varabilirsiniz.
Blockchain, verileri kronolojik sırada depolayan bir veri yapısı olarak farklı konsensüs mekanizmalarını destekleyebilir. Konsensüs mekanizması blockchain teknolojisinin önemli bir bileşenidir. Blockchain konsensüs mekanizmasının amacı, iki özelliği karşılarken tüm dürüst düğümlerin tutarlı bir blockchain görünümünü korumasını sağlamaktır:
1) Tutarlılık. Tüm dürüst düğümler tarafından kaydedilen blockchain'in öneki kısmı tamamen aynıdır.
2) Geçerlilik. Dürüst bir düğüm tarafından yayınlanan bilgiler sonunda diğer tüm dürüst düğümler tarafından kendi blok zincirinde kaydedilecektir.
Konsensüs mekanizması nedir?Konsensüs mekanizması, basitçe söylemek gerekirse, bir zaman diliminde şeylerin sırasına göre fikir birliğine ulaşan bir algoritmadır. Blockchain'de, konsensüs mekanizması bir ülkenin yasası gibidir ve blockchain dünyasının normal işleyişini sürdürür. Blockchain'de, herkesin zincirdeki tüm işlemleri kaydeden bir hesap defteri olacaktır. Zincirde yeni bir işlem oluşturulduğunda, herkes bu bilgileri farklı şekilde alacaktır. Kötü şeyler yapmak isteyen bazı insanlar şu anda bazı yanlış bilgiler yayınlayabilir. Şu anda, bir kişinin herkes tarafından alınan bilgileri doğrulaması ve son olarak en doğru bilgileri yayınlaması gerekir.
Şu anda yaygın olarak kullanılan üç konsensüs mekanizması vardır:
1. İş Kanıtı (İşleme-POW) en tanıdık olanıdırKonsensüs mekanizması. Tıpkı gerçek açıklama gibi, POW daha fazla iş olursa, faydaların o kadar büyük olduğu anlamına gelir. Buradaki iş sayıları tahmin etmektir. Benzersiz sayıyı olabildiğince çabuk tahmin edebilecekse, bilgi açıklama kişi olacaktır.
2. Paylık mekanizmanın kanıtı (Pay-POS'un kanıtları), özkaynak sertifikalarına ve oylama sistemlerine benzer bir fikir birliği kanıtına aittir, bu nedenle "Pay Pay Algoritması Kanıtı" olarak da adlandırılır. Nihai bilgi, en çok (jetonlar) sahip olan kişi tarafından açıklanır.
3. Bizans konsensüs algoritması (pratikbyzantinefaulttolerance-pbft) de yaygın bir fikir birliği kanıtıdır. Önceki ikisinden farklıdır, PBFT hesaplanır ve belirteç ödülü yoktur. Tüm zincir oyları, ((N-1)/3 düğüm nesnesi olduğunda kamuya açık bilgi edinme hakkı.