Blockchain'in temel veri yapısı ve bunun özellikleri aşağıdaki gibidir:
Blockchain'in temel veri yapısı bloklar ve zincirler içerir. Her blok belirli miktarda işlem bilgisi ve önceki bloğun dijital parmak izi (ayrıca bir karma olarak) içerir. Bu karma, önceki tüm blokları birbirine bağlar ve değişmez bir zincir oluşturur. Özellikle, her blok aşağıdaki içeriği içerir:
s.
Blockchain'in özellikleri esas olarak aşağıdakileri içerir:
1.
Blockchain'in işlem pişirme işlevi, bir işlemle sorunu kimin çözdüğünü bilmemek sorunu, çünkü müşteri tarafından yazılan kod garanti rolü oynayabilir.
4.
Blockchain veri ve dijital modellerle hangi mekanizma oluşturuyor? Blockchain, veri ve dijital modeller aracılığıyla merkezi olmayan, güvenli ve doğrulanabilir bir kayıt ve işlem mekanizması belirler. Blockchain teknolojisi, alım satım kayıtlarının ve verilerinin bütünlüğünü, özgünlüğünü ve değişmezliğini sağlamak için veri yapıları ve şifreleme algoritmaları kullanır. Her işlem dijital imzalar ve zaman damgaları ile teyit edilir ve büyüyen zincire eklenir. Bu zincir bir "blockchain" dir ve her veri bloğu, önceki veri bloğunun karma değerlerini içerir ve kabul edilmeyen bir veri bağlantısı oluşturur. Bu mekanizma sayesinde, blockchain tüm işlem kayıtlarını ve durum değişikliklerini kaydetmek için açık, şeffaf ve kurcalanmış bir defter görevi görür. Merkezi üçüncü taraf dokusunun onu doğrulaması ve yönetmesi gerekmez. Her düğüm, işlemlerin etkinliğini bağımsız olarak kontrol edebilir. Bu sadece işlemlerin güvenliğini ve güvenilirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda işlem maliyetlerini ve zamanı da azaltır. Örneğin, Bitcoin blockchain teknolojisine dayanan dijital bir para birimidir. Dağıtılmış defter, tüm işlemleri kaydeder ve merkezi kurumlara veya hükümetlere güvenmeden işlemlerin güvenliğini ve güvenilirliğini garanti eder. Bu mekanizma anonim, güvenli, değişiklik yok ve yaygın olarak kabul edildi ve uygulanmıştır.Blockchain ve dijital para birimi birbirini tamamlar ve ayrılmazdır.
"Yapay zeka verimliliktir ve blockchain bir üretim ilişkisidir", bu da bölgesel zincir gelişiminin potansiyelini yansıtan bir üretim ilişkisidir. Kamusal blokta, dijital bir para birimine sahip olmamak imkansızdır. Yani bölgesel zincir, internetin popülaritesi ile aynı olan popüler ve dijital bir para birimidir.
Dijital ve blockchain para birimleri arasındaki ilişki, dijital varlıklar ve defter kayıtları arasındaki ilişki olarak da düşünülebilir. Dijital para birimleri için güçlü bir teknik destek olarak Blockchain, şifrelemenin bir dereceye kadar şifreli bir biçimde var olmasını sağlayabilir.
Blockchain nedir ve dijital para birimi nedir?2.
Blockchain modelinin mimarisi nedir?Blockchain Teknik Varlık Modeli Veri Bilgi Katmanı, Taşıma Kaplama, Teşvik Katmanı, Sözleşme Katmanı ve Ağ Katmanını yukarıdan aşağıya içerir. Her katman önemli bir rol oynar ve farklı seviyeler yönetim merkezi yönetim sistemini oluşturmak için birbirleriyle çalışıyor.
Blockchain teknolojisinin mimarisi aşağıdaki yönleri içerir: Merkezi olmayan ağlar: Blockchain teknolojisinin çekirdeği ademi merkeziyettir ve ağ yapısı geleneksel merkezli ağ yapısından farklıdır. Her şeyden önce, blockchain'in dağıtılmış veri depolama, noktalara teslimat, konsensüs mekanizmaları, şifreleme algoritmaları vb. Gibi yeni bir bilgisayar teknolojisi uygulamaları olduğunu bilmemiz gerekir.
Blockchain teknolojisi modeli, alt veri katmanı, ağ katmanı, konsensüs katmanı, teşvik katmanı, sözleşme katmanı ve uygulama katmanından oluşur.
Blockchain, blok ara bağlantısı ile oluşturulan bir zincir depolama yapısıdır. Genel olarak bloklar iki parça içerir: blok başlık ve blok gövdesi.
fraksiyonların kesirleri: çalıntı varlıkları blockchain'den geri yüklemek için yeni yöntemler.
2. Önümüzdeki 19 gün içinde, çeşitli yerlerdeki yerel yönetimler, 20 bölgeyi içeren blockchain gelişimini teşvik etmek için toplam 44 ilgili politika yayınladı.
3.
5.
6.
2. Bunlar arasında dijital para birimleri ilk blockchain uygulaması, ilk dijital para ve ardından blockchain.
3.
4. Ücretli veya satın aldığınız Bitcoin bloğu adınıza yazılır ve blockchain bilgisayarınızda veya cep telefonu depolamanızda saklanır.
6.
Genel olarak, blockchain teknolojisi, verileri doğrulamak ve depolamak için blockchain veri yapılarını kullanan, verileri oluşturmak ve güncellemek için dağıtılmış düğüm konsensüs algoritmalarını kullanan yeni bir dağıtılmış altyapı ve bilgi işlem yöntemidir, veri iletiminin güvenliğini sağlamak ve erişimin güvenliğini sağlamak için kriptografi kullanır ve programı ve çalıştırmak için otomatik komut dosyası kodunun oluşturduğu akıllı sözleşmeleri kullanır.
【Altyapı】
Genel olarak, bir blockchain sistemi bir veri katmanı, bir ağ katmanı, bir konsensüs katmanı, bir teşvik katmanı, sözleşme katmanı ve bir uygulama katmanından oluşur. Bunlar arasında, veri katmanı temel veri ve temel veri blokları ve ilgili veri şifreleme ve zaman damgası gibi temel algoritmaları kapsar; Ağ katmanı, dağıtılmış ağ mekanizmalarını, veri yayma mekanizmalarını ve veri doğrulama mekanizmalarını vb. içerir; Konsensüs katmanı esas olarak ağ düğümlerinin çeşitli konsensüs algoritmalarını kapsar; Teşvik katmanı, ekonomik faktörleri, esas olarak ekonomik teşviklerin ihraç mekanizması ve tahsis mekanizması dahil olmak üzere blockchain teknoloji sistemine entegre eder; Sözleşme katmanı esas olarak blockchain'in programlanabilir özelliklerinin temeli olan çeşitli komut dosyalarını, algoritmaları ve akıllı sözleşmeleri kapsar; Uygulama katmanı, çeşitli uygulama senaryolarını ve blockchain vakalarını kapsar. Bu modelde, zaman damgalarına dayanan zincir bloğu yapısı, dağıtılmış düğümlerin konsensüs mekanizması, fikir birliği bilgi işlem gücüne dayalı ekonomik teşvikler ve esnek ve programlanabilir akıllı sözleşmeler blockchain teknolojisinin en temsili yenilikleridir.
Genişlet bilgileri:
[Blockchain'in temel teknolojisi]
blockchain esas olarak işlemlerin güven ve güvenlik sorunlarını çözer, bu nedenle bu sorunu ele almak için dört teknolojik yenilik önerir:
1. Dağıtılmış defter, yani işlem muhasebesinin farklı yerlerde dağıtılan birden çok düğüm tarafından tamamlandığı ve her bir düğüm tam bir hesap kaydeder, böylece hepsi işlemlerin meşruiyetini denetlemeye katılabilir ve bunlar için birlikte tanıklık edebilirler.
Blockchain'in dağıtılmış depolanmasının benzersizliği esas olarak iki yöne yansıtılır: birincisi, blockchain'in her düğümü bir blockchain yapısına göre verileri tamamlar. Geleneksel dağıtılmış depolama, verileri genellikle belirli depolama kurallarına göre birden çok kopyaya ayırır. İkincisi, blockchain'deki her düğüm bağımsızdır ve eşit duruma sahiptir. Depolama tutarlılığını sağlamak için bir fikir birliği mekanizmasına dayanır. Geleneksel dağıtılmış depolama genellikle verileri merkezi düğüm üzerinden diğer yedekleme düğümleriyle senkronize eder.
Hiçbir düğüm hesap verilerini ayrı ayrı kaydedemez, böylece tek bir muhasebecinin yanlış hesapları kaydetmek için kontrol edilme veya rüşvet verme olasılığından kaçınamaz. Ayrıca, yeterli muhasebe düğümleri olduğundan, teorik olarak, tüm düğümler yok edilmedikçe hesaplar kaybolmayacak, böylece hesap verilerinin güvenliğini sağlayacaktır.
2. Asimetrik şifreleme ve yetkilendirme teknolojisi, blockchain'de depolanan işlem bilgileri herkese açıktır, ancak hesap kimlik bilgileri oldukça şifrelenir ve yalnızca veri sahibinin yetkisi altında erişilebilir, böylece verilerin ve kişisel gizliliğin güvenliğini sağlar.
3. Konsensüs mekanizması, bir kaydın geçerliliğini belirlemek için tüm muhasebe düğümleri arasında bir fikir birliğine nasıl ulaşılacağıdır. Bu sadece bir tanıma aracı değil, aynı zamanda kurcalamayı önlemek için bir araçtır. Blockchain, farklı için uygun dört farklı konsensüs mekanizması öneriruygulama senaryoları ve verimlilik ve güvenlik arasındaki denge.
Blockchain'in konsensüs mekanizması "bir azınlık çoğunluğa itaat eder" ve "herkes eşittir" özelliklerine sahiptir. Bunlar arasında "bir azınlık çoğunluğa itaat eder" düğüm sayısına tamamen değinmez, aynı zamanda bilgi işlem gücü, özkaynak veya diğer bilgisayarlarla karşılaştırılabilecek karakteristik bir miktar olabilir. "Herkes için Eşit", bir düğüm koşulları karşıladığında, tüm düğümlerin, diğer düğümler tarafından doğrudan tanınan, konsensüs sonucuna öncelik verme hakkına sahip olduğu ve son olarak nihai fikir birliği sonucu olduğu anlamına gelir.
4. Akıllı sözleşmeler. Akıllı sözleşmeler bu güvenilir ve değişmez verilere dayanır ve önceden tanımlanmış bazı kural ve terimleri otomatik olarak yürütebilir. Örnek olarak sigorta almak, herkesin bilgileri (tıbbi bilgi ve risk oluşumu bilgileri dahil) doğru ve güvenilirse, bazı standart sigorta ürünlerinde otomatik talepler yapmak kolaydır. Bu nedenle yazar, blockchain teknolojisinin kullanılmasının ve veri yönetimi perspektifinden başlayarak, sigorta şirketlerinin risk yönetimi yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olabileceğine inanmaktadır. Özellikle, esas olarak sigortalı risk yönetimini ve sigorta şirketinin risk denetimini böler.
Referans Malzemeler:
Blockchain-Baidu Ansiklopedisi